Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juli 03, 2016

De week voorbij

Maandag hadden wij een probleempje op het werk: internet was uitgevallen. Dat betekent niet kunnen e-mailen met klanten en...niet kunnen boekhouden want het boekhoudpakket waar wij mee werken staat 'in de cloud' en is dus alleen via internet bereikbaar. Gelukkig was er meer dan genoeg te doen dus vervelen deden wij ons niet.

Op het einde van de dag bracht mijn baas mij naar de tramhalte met de auto en hij kwam met de volgende opmerking: 'Misschien wordt het tijd voor een referendum waarin de bewoners van de EU zich uitspreken over een toetreding tot het Verenigd Koninkrijk.' [Deel op Twitter] Geniabel, vindt u niet?

Net als het plan van de lokale overheid van de Amerikaanse staat Iowa om blinde mensen een wapenvergunning te verlenen. Nee, dit is geen grap. http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/09/08/iowa-grants-gun-permits-to-the-blind/2780303/ [Deel op Twitter]

Tussen alle bedrijven door publiceerde ik een stukje op mijn Engelstalige blog:
http://terrebelius.blogspot.nl/2016/06/americans-are-getting-dumber.html

In de krant las ik dat woningcorporatie Ymere een zaak tegen een aantal huurders heeft verloren. [Deel op Twitter] Ik volg dat nieuws want ik ben bezig met een zelfde soort zaak tegen deze grote woningcorporatie: http://vragen.blogspot.nl/2016/03/mijn-antwoord-op-het-antwoord-van-ymere.html

Even overleggen met mijn advocaat dus.
Na nog een paar e-mails en telefoontjes ging ik naar mijn vriendin.

's Avonds kwam ook mijn zoon bij haar slapen en dinsdag vertrokken wij vroeg naar zijn verrassingscadeau annex vakantiebestemming: Barcelona!

Een prachtige stad maar even een kleine waarschuwing voor mensen die van mening zijn dat 'alles' de schuld is van 'de buitenlanders'; daar zijn er erg veel van in Barcelona! Belgen, Duitsers, Roemenen, Amerikanen, Engelsen maar bovenal zijn er opvallend veel Spanjaarden.  [Deel op Twitter]

De lokale bevolking gebruikt de mobiele telefoon vooral om te bellen! [Deel op Twitter] Alsof WhatsApp er nooit voet aan de grond heeft gekregen. Voor lezers van onder de 25: bellen is een soort 'WhatsAppen met geluid': in plaats van 'Lol Ha Ha!' in te tikken kun je de ander laten weten dat je lacht door daadwerkelijk te lachen. Heel praktisch! Ook eens proberen? Zoek op je mobiel het icoontje met de telefoon. Het zal er ongeveer zo uitzien:
In Barcelona zag het er zo uit:
 Een onflatteuze foto in het Park Guëll
 De duiven hebben het warm in een openbare binnentuin
 Mijn allereerste churros (met chocola!) ooit!
Als Gaudí dit had gekend, had hij de structuur
vast en zeker gebruikt voor zijn architectonische hoogstandjes.
Casa Battló, één van de meesterwerken van Gaudí
 Natuurlijk bezochten wij de Sagrada Familia
 Hier mijn reisgenoten in het Park Guëll
 Vanaf de kabelbaan heb je een magnifiek uitzicht!
Het strand in de late avond

(Meer foto's (met tekst!) hopelijk volgende week. Kom dan gerust weer even een kijkje nemen hier. Mijn spiegelreflex camera meesjouwen was mij teveel werk dus alle foto's hier zijn gemaakt met mijn ruim vier jaar oude Sony Xperia S mobiele telefoon)

Ondanks goed openbaar vervoer, roltrappen, liften en (verhoudingsgewijs) goedkope taxi's kom je er soms niet onderuit om stukken te lopen en soms zelfs traptreden te bestijgen. Met mijn gescheurde knieband was dat een behoorlijke opgave maar met mentale steun (en metalen steunen in de vorm van trapleuningen) heb ik de missie volbracht! Al zullen mensen die mij hebben zien lopen soms even gedacht hebben aan Robocop:


Ook vroegen wij ons af of er in Barcelona heteroseksuele mannelijke hondeneigenaren zijn.

Wij leerden dat de Nederlanders zich niet erg netjes hadden gedragen in de geschiedenis van Catalonië: wij beloofden het volk met onze militaire macht (samen met de Engelsen) te beschermen tegen inlijving door Spanje. Toen aan het begin van de 18e eeuw puntje bij paaltje kwam moesten 5500 Catalanen zien stand te houden tegenover 40.000 Spaanse soldaten. De Hollanders en de Engelsen waren in geen velden of wegen te bekennen. Logisch, want achter de rug om van de Catalanen hadden die een pact gesloten met Spanje. Erg onvriendelijk.

Het volk van Catalonië werd beroofd van de eigen taal, gewoontes en symbolen. [Deel op Twitter] Kortom, van de eigen identiteit. Mogelijk was Columbus een Catalaan en houdt Spanje daarom nog steeds vast aan het 'feit' dat de identiteit van de beroemde zeevaarder niet echt vaststaat 'maar vermoedelijk is geboren in Genua'. Op Wikipedia en in Nederlandse geschiedenisboeken is helaas zeer weinig te vinden over deze periode maar gelukkig vond ik deze link: https://edwinwinkels.com/2009/09/11/een-treurige-nationale-feestdag/

Nu heeft u de verklaring waarom de aanhangers van FC Barcelona zo fanatiek vasthouden aan hun vlag, hun taal, hun club, hun symbolen: wanneer alles van je is afgenomen en op een dag krijg je het terug dan doe je er alles aan om er aan vast te houden. Logisch. Vind ik.

De stoel achter ons in het vliegtuig op de terugweg werd ingenomen door een fysiotherapeut van ons. Grappig! Op vakantie (en ook niet op vakantie) lees ik graag: The Long Earth van Terry Pratchett en Stephen Baxter is boek nummer 10 van dit jaar en is een sociaal-psycholoog kwantumfysisch experiment rond de vraag: 'Stel dat er ontelbare andere Aardes zijn en iedere aardbewoner zijn of haar eigen planeet kon hebben?' Heel interessant. En bijzonder geestig.

Bij terugkeer van vakantie (was het vrijdag en publiceerde ik uiteraard een verhaaltje: http://terrebel.blogspot.nl/2016/07/waarom-een-verhaaltje.html) las ik dat de Verenigde Staten van Amerika via drone-aanvallen zo'n 120 burgers heeft gedood in gebieden buiten oorlogsgebied. Het aantal burgerdoden niet door drones in oorlogsgebied is dus niet eens meegeteld in deze officiële lezing van WC-Eend. Inderdaad, de VS heeft een 'onafhankelijk' onderzoek verricht naar de daden van de VS en daaruit geconcludeerd dat het eigenlijk allemaal wel meevalt met die daden van de VS. Mij doet het denken aan Sepp Blatter die onderzoek doet naar wantoestanden binnen de FIFA: 'Nee hoor, er is niets misgegaan. Ja, misschien af en toe een beetje gesjoemel maar dat is niet erg.' In de mate waarin de strijdkrachten die de burgers van Syrië en zo komen helpen zelf burgers omleggen kunnen IS, de Taliban en al-Qaida wel inpakken: de geallieerden doen het veel beter! Ja, dat is cynisch bedoeld maar helaas ook een feit. http://www.nu.nl/buitenland/4286859/vs-doodt-116-burgers-bij-drone-aanvallen-buiten-oorlogsgebied.html [Deel op Twitter]

Om een indruk te geven van de absurditeit van oorlogvoeren hier wat oude cijfers van de oorlog in Afghanistan: https://www.vn.nl/afghanistan-in-cijfers/ (Inderdaad: de Taliban en die aardige militairen die de arme burgers wel even kwamen helpen doodden vrijwel evenveel burgers.) En ja, dat vermoorden van al die burgers (al dan niet 'per ongeluk') kost vele malen meer van ons belastinggeld dan bijvoorbeeld de opvang van vluchtelingen. Zelfs meer dan subsidieverstrekking aan huizenbezitters (=HRA)! [Deel op Twitter]

Billy de Kat had ons zó gemist dat hij niet van mijn zijde wenste te wijken terwijl ik aan het werk was.
Wel gezellig, niet praktisch.

Zaterdag was voor de vakantiewas, het sorteren van foto's, het schrijven van achterstallige e-mails, het bijwerken van mijn administratie, het verwerken van aantekeningen, het knippen van mijn (teen- en vinger)nagels, het luisteren naar muziek (Neill Young, Manu Chao, Uriah Heep, Mickey 3D, Nick Cave, Toontje Lager e.v.a.) en het gezellig samen met mijn zoon kijken naar de laatste aflevering van het seizoen van Game of Thrones. Er gingen weer lekker veel karakters dood! ;-)

De zondag was bestemd voor een markt in Amersfoort. Maar helaas liet mijn lichaam het afweten en stond mijn vriendin er alleen voor. Ik hoefde mij gelukkig niet te vervelen (zou niet eens weten hoe dat moet) en hield mij bezig met het aanvragen van vrijstelling van het betalen van gemeentelijke heffingen, het voorbereiden op een gesprek met mijn klantmanager, komende week. Ook schreef ik wat aan mijn conference en streek ik de vakantiewas weg. Dan is dat ook maar weer gedaan. Verder maar vroeg naar bed want morgen mag ik weer voor de baas werken. En het is een fijne baas. Al 'mag' ik van de lokale overheid vrijwel alles wat ik er aan loon verdien inleveren in ruil voor het 'mogen' houden van mijn bijstandsuitkering 'want arbeidsbeperkten mogen blij zijn dat zij mogen werken!' -'Ja maar mensen hebben recht om bij werk tenminste het minimumloon te ontvangen!' 'Klopt, die regel geldt inderdaad voor mensen. Maar jij bent gehandicapt.' [Deel op Twitter] Interessant om te weten dat volgens de overheid gehandicapten geen mensen zijn. Overigens ben ik - na een 'vrijwillige' keuring (als ik mij niet 'vrijwillig' zou laten keuren zou mijn uitkering met 30% worden verlaagd) door twee gemeentelijke artsen 'helaas volledig gezond' verklaard. Typisch.

Net als dat 125 mensen omkwamen bij een aanslag van IS in Bagdad maar ik geen Facebook profielfoto's zag 'versierd' met de vlag van Irak uit sympathie met de slachtoffers. [Deel op Twitter]

Het liedje van deze week is (uiteraard) Vamos a la playa van Righeira:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Bud Spencer  en Adam Small  Stomtoevallig declameerde ik nog een paar strofen van een gedicht van deze Zuid-Afrikaanse dichter tegenover een Zuid-Afrikaanse meneer op een feestje, vorige week.

Verder stierven ook deze week ongeveer 25.000 elke dag van de honger en overleden Elie Wiesel en Renée de Haan

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

די מריו zei

Ik hoop dat je weer een beetje bij bent getrokken. Het is jammer dat ik vandaag te druk was met het huishouden, want Amersfoort is niet echt ver weg. Het huis is vakantie klaar. Wisseling van de wacht zeg maar.

Love As always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Lekker er even tussenuit...wel jammer dat je er dan erna zoveel last van hebt.
Genoten van Bud en Terrence...mijn favorieten in de wild west films.
Groetjes

kliefje zei

Ah, Barcelona! Love it. Jarenlang heeft Londen op nummer één gestaan, tot ik naar Barcelona ging. Hoop er spoedig weer eens te komen. En Casa Battló? Prachtig vind ik die balkons die op schedels lijken. Ik begreep dat een Amerikaanse familie ze in bezit heeft, de eigenaars van een grote lollyfabriek.

Joolzz zei

Barcelona... wil daar al zo lang naar toe!! Staat op die goeie ouwe Bucketlist!

riet epietz zei

"'s Avonds kwam ook mijn zoon bij haar slapen ",
werd dat niet een beetje dringen in bed zo met z'n drietjes? ;-)
Leuk cadeau een gezamenlijk uitstapje naar Barcelona, dat zal je zoon zeker waarderen.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Dit is niet zomaar de week voorbij, maar een heerlijke week door die paar dagen in Barcelona. Churros zijn lekker maar het werk van Gaudi slaat alles, dit moet je beslist met eigen ogen gezien hebben om te weten hoe mooi en sprookjesachtig zijn architectuur wel is. Zelf was ik er meerdere keren en telkens weer is het genieten tegen de sterren op. Iets wat jullie zo te zien ook gedaan hebben...
Maar jij zou Terrebel niet zijn als je je niet in de politiek verdiept zou hebben, ik geef je daarin volkomen gelijk, weinig mensen begrijpen wat het is je eigen identiteit te verliezen!
Jammer genoeg eindigde de week niet zo fraai met al die doden in Bagdad. IS vermoord iedereen, ook al is men moslim... dat geeft toch stof tot nadenken hé.