Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 29, 2016

Wanbeleid van NS

De Nederlandse Spoorwegen heeft een gigantisch management probleem: dat is namelijk meer bezig met zichzelf bonussen toekennen dan met werken. De blunderaars hebben oude treinstellen van het spoor gehaald en pas daarna besloten nieuwe te bestellen. Die zijn er dus nog niet. Gevolg: overvolle treinen tijdens spitsuur. Oplossing van de NS: hogescholen en universiteiten de lesroosters laten aanpassen.

Docenten en studenten mogen - zo lang de huidige NS directie weigert na te denken - lekker 's avonds in de collegezaal gaan zitten. 'Want dat is handig'. Voor de NS. Meer online onderwijs lijkt de NS directie ook best handig. (Deel dit op Twitter) De overheid - groot aandeelhouder in de Spoorwegen  - tikt NS niet op de vingers voor de bemoeienis met het vaderlandse onderwijsbeleid.

Onlangs maakte ik zelf mee dat een nachttrein geen passagiers meenam 'want dan hebben de conducteurs geen last van dronken en/of agressieve passagiers.' Alsof de bakker geen brood meer bakt 'want dan hoeft hij niet meer zo vroeg op.' Maar of u het geld voor het niet gebakken brood wel even op de toonbank legt.


=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

6 opmerkingen:

די מריו zei

Het is oneerlijk zoals het op veel plekken gaat. Hopelijk zullen ze het ooit nog leren.

Love AS Always
di Mario

Ferry - Jacqueline zei

Het is zeker oneerlijk zo. Ergens anders hebben dan ook recht op bonussen. Niet alleen NS. Vind ik persoonlijk.
Fijne dag Terrebel.

Rebbeltje ★ zei

Tja de beste stuurlui staan aan wal...of moet het hier zijn spoor?
Groetjes

Renesmurf zei

Het ligt niet alleen aan de NS, de politiek is de boosdoener, die moet er wat aan doen!

riet epietz zei

Klopt, NS is een zooitje!

Mirjam Kakelbont zei

Er is heel, heel veel mis binnen de NS. Mijn broer is daar machinist geweest en heeft ergens anders werk gezocht. Je wil niet weten hoe wan hun beleid is (-:
Fijn weekend en lieve groet