Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 06, 2016

Virtueel gesprek

Virtueel gesprek met familielid

'Ik vind dat ze hier de grenzen moeten sluiten voor al die buitenlanders!'

-'U bedoelt die oorlogsvluchtelingen, tante?'

'Nou, als mensen écht vluchten voor een oorlogssituatie dan mogen ze er van mij een paar toelaten. Nee, waar ik een hekel aan heb zijn al die economisch vluchtelingen. Die komen hier alleen maar naartoe omdat het in hun eigen land economisch minder goed gaat. Bovendien komen ze meestal uit moslimlanden en dat betekent alleen maar slecht nieuws.'

-'Als u het voor het zeggen had zou u zichzelf dus de toegang tot uw nieuwe thuisland ontzeggen? U komt immers zelf uit Indonesië, het grootste moslimland ter wereld en ging toen naar Nederland waar u weg ging vanwege de toen slechte economische situatie.'

'Ja eh...maar dat is heel wat anders want ik kwam naar dit land vanwege de betere economische vooruitzichten!'

-'U was dus een economisch vluchteling? Dat is immers iemand die naar een ander land emigreert vanwege de economische situatie.'

'Je maakt mij nu helemaal in de war! Ik wil gewoon niet dat al die zwartjes hier komen om onze baantjes in te pikken en zo!'

-'Tante, u komt uit Indonesië en heeft zelf daardoor een donkere huidskleur.'

'Ja maar eh...!'

--------

En u? Zou u in eigen land gezellig aan de bedelstaf blijven of proberen met kinderen en al naar een land te gaan waar de vooruitzichten een stuk beter zijn?



=================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

4 opmerkingen:

  1. Eerlijk.. ik zou toch wel gaan... En natuurlijk hoop ik net als al die vluchtelingen die he wacht eens even.. heten die mensen dan niet gewoon immigranten... dat klinkt toch een stuk vriendelijker. Of is dan nou juist de bedoeling en geven ze ze daarom een andere naam.

    Love As Always

    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mij betreft mogen mensen zelf weten waar op aarde ze willen wonen en leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, je hebt zovéél mensen die het verschil niet weten tussen een vluchteling en een emigrant. Een vluchteling zoekt een veilig nieuw thuisland omdat zijn leven gevaar loopt.
    Een emigrant zoekt een nieuw thuisland om het economisch beter te krijgen daar zijn zeker mogelijkheden voor maar gelden weer andere regels voor dan voor vluchtelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zelf zou ik nooit zomaar met mijn hebben en houden wat ik kan dragen naar een ander land verkassen. Dan ga ik er van uit dat een ander ook niet zo snel 1 2 3 zal doen. Tenzij het nodig is! De Aarde is van iedereen en dan ook echt van iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!