Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juni 27, 2016

Minder ooievaars dus minder babies?

Correlatie en causaliteit is niet hetzelfde! Maar zelfs mensen die gestudeerd hebben gaan regelmatig de mist in. Of zouden zij écht denken dat het aantal geboortes in Nederland gelijke tred houdt met het aantal ooievaars in Nederland? 'Er zijn minder ooievaars gesignaleerd én het aantal geboortes is afgenomen dús ooievaars bezorgen baby's!' Bij De Correspondent weet men beter te schrijven wat ik bedoel. Hier dus de link naar het artikel:

https://decorrespondent.nl/4133/Deze-statistische-fout-wordt-in-bijna-elk-debat-gemaakt-en-zo-pik-je-haar-eruit/314777992364-73eb56b1?utm_source=mailchimp&utm_medium=email&utm_campaign=proefmail

Soms lijkt het leven meer op een droom: oorzaak en gevolg worden eenvoudig met elkaar verwisseld en niemand lijkt het wat te schelen. Heel erg kwantumfysisch dus eigenlijk. Voor wie kwantumfysica moeilijk te begrijpen is, denk aan je dromen. Één persoon kan tegelijkertijd meerdere personen zijn. Of zelfs een object. Oorzaak en gevolg wisselen doodleuk van plek en weer terug terwijl de oorzaak vervangen wordt door een ander gevolg en dat de zaken niet logisch zijn is volkomen logisch. Temporeel is het een compleet zooitje en wanneer je denkt dat het afgelopen is blijkt het eigenlijk pas te beginnen.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

5 opmerkingen:

די מריו zei

Mij is opgevallen hoe langer ik hier kom.. hoe dommer pvv stemmers zijn geworden. Misschien moeten we er een onderzoek naar doen, maar ik kan natuurlijk ook gewoon aannemen dat het door jou komt. ;-)

Love As Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Nu die ooievaars krijgen het druk als ze studenten willen laten schrikken ;)
Groetjes

John zei

We kunnen wel wat minder nieuwe mensen gebruiken op deze planeet, dus ik ben voor het afschieten van ooievaars :)

Marlou zei

Môgge Terence,

minder ooievaars en minder mensen...
Nou... ik vind de ooievaar toevallig een prachtig beest, dus (John!) niet afschieten!
Maar er mag wat mij betreft wel minder gefokt worden door de mensen:
ik zou zeggen: twee kinderen en dan een knoop er in!

Dag!
Groet van Marlou

.

riet epietz zei

Tenzij men bedoeld dat er minder ooievaar "baby's" geboren worden omdat er minder ooievaars zijn, dan zou het zómaar kunnen kloppen.