Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juni 20, 2016

Is geld noodzakelijk?

Maken robots ons op een dag werkeloos? En is dat erg? [Deel op Twitter] Wij streven al eeuwen naar een wereld waarin wij minder hoeven te werken en meer vrije tijd hebben. Tijd om met ons gezin en onze vrienden door te brengen. Tijd om andere talen te leren, muziekinstrumenten te bespelen of om te leren skydiven. Tijd om te lezen, films te kijken en met de hond te spelen. Tijd om zelf groente te verbouwen en zelf af en toe een vis of konijn te vangen. Tijd ook om manieren te bedenken om de wereld leuker of interessanter, mooier en eerlijker te maken. Wat kan daar op tegen zijn? 'Ja maar, we moeten geld verdienen!' Waarom? Wij hebben tienduizenden jaren zonder geld geleefd. Voor mij bewijst dat dat leven zonder geld niet onmogelijk is. Zolang wij elkaar maar iets gunnen.

Om een of andere reden heeft iemand ooit bedacht dat geld noodzakelijk is om te kunnen leven. [Deel op Twitter] Onzin natuurlijk want als mensheid deden wij het tienduizenden jaren prima zonder banken, creditcards, cheques, Bitcoins en PayPal. Schone lucht en drinkwater is echt een heel stuk belangrijker dan muntjes, bankbiljetten en rentepercentages op hypotheekleningen. Maar vertel dat maar eens aan de personen en instanties die worden genoemd in de Panama Papers. Hier een artikel waarin het beter wordt verwoord dat ik dat kan doen: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/21/een-betere-wereld-regel-je-met-je-pinpas-1610289

Een basisinkomen voor iedereen zou 'te duur' zijn maar zou goedkoper zijn dan oorlogvoeren. Bijvoorbeeld. 'En al die luie werklozen kosten klauwen met geld!' Wat denkt u wie de grootste 'handophophouders' van Nederland zijn? 'Psychiatrisch patiënten' (Sociale werkplaatsen), 'Luie werklozen' (Bijstand), 'Hardwerkende werklozen' (WW), 'Gehandicapten' (WAO), 'Ouderen' (AOW) of huizenbezitters (HRA en erfpacht, opstal, teruggave financieringskosten en zo)? Eerst raden, daarna pas dit artikel (klik) lezen en uw eerste gok eerlijk in het commentaarveld melden. Oké?

En op de valreep nog even deze overweging:
Gek eigenlijk: we streven naar meer vrije tijd voor iedereen én naar meer werk voor iedereen. Beetje dubbel. [Deel op Twitter]


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

6 opmerkingen:

די מריו zei

Ik wist het al... maar daar zal wel nooit iets mee gedaan worden. Want dan gaan alle huishoudens naar de filistijnen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Geld is een spel dat draaiende gehouden wordt.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Je hebt hier alweer een indringend, goed doordacht en uiterst waar log geplaatst. En zoals steeds geef ik jou over de gehele lijn gelijk. Ten andere, wie zou dat (buiten de poenscheppers) nu niet doen?

Anoniem zei

Je hebt volkomen gelijk!

riet epietz zei

"Wij hebben tienduizenden jaren zonder geld geleefd."
Gemakshalve vergeten we dan maar even dat je toen een zware dagtaak had aan;
"eten zoeken, eten koken zonder gas of stroom, wassen zonder wasmachine, huis zonder stofzuiger en andere hulpstukken schoonhoude, summiere huisraad fabriceren, kleding maken, meestal zonder naaimachine. hout sprokkelen voor warmte en eten koken, héél vroeg naar bed omdat er geen licht was , heel veel lopen omdat er geen auto was en dus ook heel veel sjouwen....... "en zo kan ik nog wel even doorgaan over de tijd dat mensen zonder geld konden.
Maar droom jij lekker over gratis geld voor een lui leventje mét alle gemakken van de tegenwoordige tijd waarin we na een werkdag álle tijd hebben om leuke dingen te doen.

Trees zei

Helemaal waar Terrence!
Veel veranderingen zullen er helaas niet komen, althans moeten we sowieso niet verwachten.
En oeps... ik ben AOW-er, maar denk dan meteen.. Ik heb er hard voor gewerkt!
Groetjesss