Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juni 21, 2016

Goed nieuws en kattenlog

In Nederland is het afgelopen jaren het percentage duurzaam opgewekte energie ten opzichte van 'ouderwetse' energiebronnen als kolen en kernenergie gestegen van 5,4% naar maar liefst 5,8%. Het betreffende ministerie is daar bijzonder trots op. Ook al is het nog even verwijderd van de 14% waar men zich op richt. In de landen om ons heen is men al jaaaaren ver over de 50% heen. Maar soit.

Écht goed nieuws is dat is gebleken dat mensen uitstekend in staat zijn hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Volgens velen hebben mensen regels nodig, verkeersborden, beveiligingscamera's, bedreigingen met boetes en celstraf, verkeerslichten, wegwijzers, strenge politie agenten et cetera. Alles om ervoor te zorgen dat zij in het gareel blijven. Niet dus. Hier een zogeheten 'Timelapse' van de vernieuwde verkeerssituatie achter het Amsterdamse Centraal Station:


Timelapse van de shared space bij Centraal Station from Gemeente Amsterdam on Vimeo.

Grappige opmerking van een fietser die tégen het idee is van de 'shared space' (Gedeelde ruimte): 'Ik moet nou opeens zélf gaan opletten!'

Omdat een kattenlog zonder kat maar niets is,
hier een foto van Zwarte Vlek die op mijn vriendin ligt te wachten

De zelfbedachte 'lolcat' van deze week:

'Welke christelijke waarden verdedigen wij eigenlijk
wanneer wij hen die in nood zijn niet helpen?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

6 opmerkingen:

Haba zei

Zwarte Vlek is een mooie kat zo te zien. Ik houd van zwarte katten, ik heb er drie gehad en nu heb ik een koeienprint kat ;) De kat op het onderste plaatje kijkt wel een beetje angstig zou ik denken, misschien houdt de dame hem te stevig vast, dat zou kunnen of het beest kijkt altijd zo. Ik wens je een prettige avond toe.

די מריו zei

Dat filmpje met die timelaps.. dat lijkt wel een beetje op het verkeer in het oosten. Je denkt als je de filmpjes ziet.. dat gaat nooit goed. Dat kan niet, maar je ziet het. We hebben teveel regels in Nederland. Zo denkt de mens niet meer zelf na en dat is slecht voor de mensheid.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Geweldig filmpje van het Centraal Station. En dat het zo goed gaat! Lekkere bijdehante fietser: je moet toch altijd zelf opletten. Sjonge, jonge.
Prachtig zwart is jullie kat (-:
Lieve groet

Renesmurf zei

Er is een hoop puin te ruimen en in te halen, mocht links ooit aan de macht komen. En tot die tijd maar met 130 doorscheuren.

gerdaYD zei

Weerom een heerlijk kattenlog met niet alleen poezen maar ook met goed nieuws. Jopie, het aandeel van schone energie is zo maar liefst met 0,4 % gestegen, wie doet beter? Alle andere ons omringende landen natuurlijk, met uitzondering van België hoor, daar zal het misschien 0,5 % zijn of zelfs minder dan dat...
Leuk filmpje ook lieve Terrebel!
OT: de foto's van de limes zijn nog met de oude, haperende lens genomen, die nieuwe kreeg ik pas onlangs. Fijne dag nog jongen...

Marlou zei

Goedemorgen Terence...

die timelapse... zo spannend om te zien!
Ik ken de situatie daar goed, kom er vaak en het gaat gewoon altijd goed.
Als er maar geen pizzakoeriers rond gaan sjeesen!

Die kat van jou... om eens lekker te knuffelen en aaien...
Goeie kat!

groet van Marlou

.