Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 01, 2016

Armoede in Nederland?

Mensen confronteren met feiten vind ik leuk. Ik heb er dan ook een heleboel tot mijn beschikking en af en toe lukt het mij zelfs al die niet te pas en te onpas te spuien!

Zo heb ik eens een vrij fors persoon die zich een christen noemde en dus vond dat homoseksualiteit verkeerd is verteld dat overeten volgens de Bijbel net zo'n grote zonde is als homo zijn. En rivierkreeft eten. Het staat allemaal in het boek Leviticus. Zoek maar eens op.). Ik had een foto moeten maken van zijn gezicht toen tot hem doordrong dat ik niet loog!

Misschien is het wel eens goed wanneer wij worden geconfronteerd met de waarheid in de wereld? Zoals een modeblogster (iemand die stukjes schrijft over mode) opmerkte: 'Wij zijn rijk omdat zij arm zijn.' Wat is het geval? Drie jonge mensen werden naar Cambodja gestuurd. Niet om gezellig rond te reizen maar om te werken in dezelfde 'sweatshops' waar de kleren worden gemaakt die zij zo graag kopen en waar zij zo graag over schrijven. Dat werd dus janken.
Lees hier het hele verhaal: http://www.froot.nl/posttype/froot/confronterende-reis-naar-cambodja-drukt-modebloggers-met-neus-op-de-feiten/

Er was ooit een groep economen die een oplossing bedacht voor het armoedeprobleem: 'Geef werklozen geen uitkering en schaf voedselbanken af. Ze gaan dan vanzelf dood van de honger en daarmee komt een einde aan het armoedeprobleem!' En nee, die groep stond niet bekend onder de naam 'VVD' (hoewel het zo maar zou kunnen) maar er was een andere naam voor die stroming. Iemand?

Hoe dan ook: de ideeën zijn nog steeds populair. Bijvoorbeeld bij een groep Populaire Volks Vertegenwoordigers (PVV): 'Mensen die te arm zijn om hun zorgpremie te betalen moeten maar geen gezondheidszorg ontvangen.' Ze gaan dan vanzelf wel dood en dan is het probleem opgelost.' U denkt dat ik een grapje maak? Mis! (klik)

U denkt dat armoede in Nederland niet bestaat? Weer mis! Leest u dit verhaal (klik) maar eens.

Speciaal voor wie geen tijd heeft bovenstaande te lezen en op de links te klikken dit filmpje:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

7 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Wat een ongelofelijke lompe opmerking om te zeggen dat je mensen alle hulp moet weigeren zodat ze vanzelf doodgaan. Het lijkt een beetje op wat mijn oma vertelde over de steun die ze ontving: te weinig om van te leven, te veel om van dood te gaan. Ik ben zo blij dat ze ruim 80 jaar geworden is!
Ik heb altijd al mijn bedenkingen gehad bij winkels als de Primark. Hoe kan voor zo weinig geld kleding gekocht worden? Alleen maar door de makers tekort te doen.
Er zou een lijst gepubliceerd moeten worden van bedrijven die kleding verkopen die gemaakt is onder menselijke omstandigheden. Want stel nou dat óns kind daar zou moeten werken...

די מריו zei

Ik eet daarom ook geen kreeft. Zo'n berichtje over jeugd wat naar ontwikkelingslanden gaan en gaat helpen, die zijn best wel confronterend. Het is niet altijd makkelijk om te kleding te kopen waarvan je weet dat het goed is, maar het is wel makkelijk om te achterhalen waar het zeker fout is. Doe daar je voordeel mee.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Er is geld genoeg, alleen ligt het op bulten. Ongelijk verdeeld in de wereld, en in dit land.

gerdaYD zei

Moest het zo schrijnend zijn, je zou er om kunnen lachen, want wat een belachelijke voorstellen hebben die 'on'mensen. Hoe moet je nu op zoiets reageren? Kan je als modale man/vrouw daar wel iets aan verhelpen? Oké, als iedereen het doet, misschien wel maar ik denk dat de enige oplossing er in bestaat het kapitalisme de wereld uit te helpen. Maar ook dan rijst de vraag: hoe? Weet jij er een oplossing voor lieve Terrebel?

Morgaine zei

Ik snap mensen die vis eten al helemaal niet, hahahaha

en de rest, was mij allemaal bekend, niks aan toe te voegen verder...

X

rietepietz zei

En zo heb jij alweer een paar wereldproblemen opgelost....nou ja, bijna dan!

Trees zei

Kinderen, ouderen, het houdt nooit op joh...
Pfffff :-(