Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 06, 2016

Zijn anderen zoals u?

Mensen die zich vervelen denken dat anderen zich vervelen.

Mensen die vrijwilligerswerk doen denken dat anderen vrijwilligerswerk doen.

Kortweg: mensen denken dat anderen zijn zoals zij.

En dat is volkomen natuurlijk.

Maar ook wel eens lastig.

Veel mensen vinden het moeilijk te begrijpen dat het voor mij heel normaal is om een stuk of drie verschillende afspraken te hebben op een dag en dat dagen met 6 of 7 afspraken voor mij geen uitzondering zijn. Anderzijds vind ik het moeilijk te begrijpen als iemand zegt: 'Ik heb een drukke week deze week want mijn moeder komt eten.' Voor mensen met een heftige spierziekte waardoor boodschappen doen een klus is waar je drie dagen van moet bijkomen kan ik mij dat voorstellen, zo ook wanneer iemand bijvoorbeeld aan depressie lijdt. Maar als gezonde mensen dat zeggen dan heb ik er moeite mee dat te geloven.

Zo kan ik ook niet begrijpen dat mensen het interessant vinden om het weerbericht te bekijken, tenzij zij boer of visser zijn of ander weer afhankelijk werk verrichten. Ik bedoel: als iemand je vertelt dat het morgen waarschijnlijk regent, besluit je dan maar niet naar je werk te gaan?  Heel veel mensen gaan met de auto naar het werk: 'Oei, als het morgen regent dan wordt mijn auto nat! Wat fijn dat de weermevrouw mij daar voor waarschuwt!'

Maar goed, heel veel mensen zijn aan de buis gekluisterd wanneer iemand in een colbertje vertelt dat er vandaag in een deel van het land een hogedrukgebied was. Hoezo is dat trouwens een voorspelling? Dat is toch al geweest?



In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

8 opmerkingen:

  1. Oh, ik zou gék worden als ik 7 afspraken op een dag zou hebben. Sterker nog: bij 2 ook al ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Serieus... doet echt niet iedereen vrijwilligerswerk. Nee hoor.. dat weet ik ook wel. Ik krijg vaak te horen, dat goed dat je dat doet.. Het is maar wat je referentiekader is.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb wel eens 4 afspraken op een dag en dan heb ik echt wel een drukke dag.
    Zoals vandaag! Ik ga naar het recreatiepark waar ik 7 jaar heb gewoond. Bij de een koffie drinken, bij de ander lunchen, bij weer een ander bijpraten met een kopje thee, avondeten weet ik nog niet en dat allemaal om te combineren dat ik vanavond naar een concert ga van de 3JS in een plaats die er maar 10 km vandaan is. Vind het zonde om naar Brabant te rijden als er zoveel leuke mensen zijn om weer eens eventjes te zien.
    Maar zoals jij je week vult... Ik heb die periodes vorig jaar gehad, horten, horten, vrijwilligerswerk doen, helpdesk spelen voor heel veel mensen met computerproblemen, en weer horten, horten hahaha.
    Maar tegenwoordig doe ik het echt ietsjes rustiger aan en samen dingen doen is nog altijd leuker dan alleen. Daar geniet ik ook heel erg van. Nou, ik ga aan de slag want ik moet zo weg ;-)
    Fijne dag Terrence!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wind is een zucht
    uit de lucht
    hij blaast op het strand
    en laat mijn haren wapperen
    er is wind
    als de weerman het zegt
    De wind komt van ver
    het is de adem uit het oosten
    hij maakt de golven als het waait
    wind kun je alleen maar voelen
    de stille wind is windstil
    hij komt uit het niets
    Hier is de wind
    als het waait
    maar soms waait de wind weg
    hij vliegt naar Spanje
    en blaast de bladeren
    wind is de adem
    hij is er als hij wil
    Wind verplaatst de lucht
    is zo licht als de lucht
    dicht bij zee
    overal is wind soms windstil
    onzichtbare lucht uit het oosten
    hij blaast de bomen en de molens
    als het waait is het water woest
    Wind is koude lucht die waait
    als de weerman het zegt
    © Groep 5B Nassauschool Groningen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Naar het weer kijk ik eigenlijk nooit. Het gebeurt eerder dat men op mijn blog zegt wat voor een weer het wordt. En dat terwijl ik er niet eens om vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat Di Mario zegt, dat hoor ik ook vaak over mijn vrijwilligerswerk, wat goed, niks voor mij, uhm... ja ik zou ook liever betaald krijgen, hahahaha

    En het weer, ja voorspellingen, niets zo veranderlijk als het weer, maar ik hoop toch wel dat, maar het weer kijken gaat bij mij meestal per ongeluk, kortom ik zie het wel op de dag zelf... en als het mooi wordt is het mooi mee genomen. Ik heb nu al tig keer mijn paraplu mee genomen naar mijn werk voor de terug weg of eigenlijk heen weg, voorspeld... en ik kom toch graag droog aan, terug maakt mij niet zoveel uit eigenlijk, en dat was voor niks...

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kortom, jij bent nét als iedereen, en kunt je óók niet voorstellen dat mensen die andere dingen doen( of de dingen ander doen) dan jij, het tóch druk kunnen hebben met andere dingen dan jij. Je bent nét een echt mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. anderen zijn beslist anders

    al moet je dit wel enigszins relativeren

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!