Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 23, 2016

Waar ligt dat, topografische kennis?

Amerikanen zijn natuurlijk vaak heel aardige mensen maar met hun topografische kennis is het helaas vrij slecht gesteld. Ook in Nederland laat het onderwijs momenteel op dat gebied nog wat punten liggen, helaas. Op de vraag aan George W. Bush waarom hij Irak binnen viel antwoordde de toenmalige president: 'Omdat de Taliban onderdak biedt aan Al-Qaida!' (Korte uitleg: de Taliban heeft als thuisbasis Afghanistan. Dat is een ander land dan Irak. Maar waarom leg ik dat u eigenlijk uit? Mijn lezers weten dat toch?)

'Meneer Bush, waarom wilt u Duitsland binnenvallen?'
-'Omdat Ajax vaak van Feyenoord wint!'
'Maar meneer Bush, dat heeft er toch niets mee te maken?'
-'Als je mij voor leugenaar wilt uitmaken, bewijs dan maar dat Ajax NIET vaak van Feyenoord wint. Dat kun je niet, hè? Dat bewijst dat ik gelijk heb en Duitsland moet worden aangevallen.'

Hier twee filmpjes (Engels) waarin de voormalige president onder vuur ligt
van een échte journalist. U weet wel: zo eentje die gedegen onderzoek doet en niet alleen maar oneliners produceert om de bazen blij mee te maken.

(Spellingtesten zijn op veel scholen in de VS afgeschaft. Resultaat? 'Gets' wordt om onduidelijke redenen veranderd in 'Get's'.)

Hier de reactie van minister president Mark Rutte op het bericht dat steeds meer mensen steeds minder weten:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

11 opmerkingen:

די מריו zei

Ik ben het meteen met Bush eens.. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat clubje naast de Ziggo Dome. Ze mogen gewoon niet meer winnen. Maakt het voor mij een stuk leuker... Val dat duitsland maar binnen... of ehhhhh, bekijk ik het nu teveel door een rood-witte bril.

Love As Always
Di Mario

Online Uitgeverij Blogbuster zei

Met een robuustere VN, inclusief sterke internationale vredesmacht, die ingrijpt als een land de mensenrechten niet respecteert, was het niet nodig geweest dat de Verenigde Staten en bondgenoten in Irak had moeten ingrijpen (met alle nare bijverschijnselen van dien). De Volkerenbond was tandeloos, de VN kan geen vuist maken. Kan m.i. dus beter vervangen worden door een wereldmacht die wel kan handhaven.

Ximaar zei

Een gemiddelde NL'ert weet ook niet wat de hoofdstad van California is, terwijl die deelstaat een stuk groter is dan Nederland. Van de republiek Sacha weet men niet eens van het bestaan, terwijl het bijna net zo groot is als de EU.

Renesmurf zei

Ja, mensen weten niet eens waarom het dadelijk Pasen is, en het interesseert ze ook niet.

John zei

Ach, maak je niet druk Ter. Voor velen is het toch te laat :P

Morgaine zei

Heel eerlijk, toen ik topografie kreeg was ik daar errug goed in, sinds 1992 en daarna, hebben we meer dan de lijst van 28 en heb ik zelfs moeite met Europa, ik snap er geen hol meer van namelijk, laat staan daarbuiten ;-)

Oh en dat niet snappen, komt door het eurovisie song festival ook vooral :P

X

rietepietz zei

Ik zou dus een prima Amerikaan zijn want geografie is totáál niet mijn ding.
Zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat ik niets met reizen op heb en andere landen en culturen me geen fluit interesseren.
Vroeger heette dat nog gewoon "niet zo avontuurlijk" maar tegenwoordig ben ik daardoor ingedeeld bij de racisten en xenofoben. Ik lig er niet wakker van.

Rebbeltje ★ zei

We worden voor de gek gehouden waar we bijstaan?

francky spruytte zei

ik kan ook niet zo heel veel op de kaart situeren. Soms doe ik eens de moeite om een bepaalde plaats op te zoeken op het internet.

gerdaYD zei

Tja, de kennis van de topografie bij de Amerikanen is spreekwoordelijk. Maar één ding is zeker: nu weten ze beslist Molenbeek liggen *wink, big smile*.
Je kan er beter wat lacherig over doen wnt anders is het inderdaad huilen met de pet op hé?

Ximaar zei

@Gerda: Dichtbij Vorst en Schaarbeek en zo'n 30km ten noorden van Nijvel. Ik heb ooit wel eens iets gehoord over een europarlement, maar waar die zitten weten ik niet. ;-)