Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 16, 2016

Waar gelooft u in?

Veel mensen geloven van alles. Ik ook. Maar soms andere dingen dan andere mensen. Ik geloof niet dat Elvis nog leeft of dat aliens Kennedy hebben vermoord. Ik geloof ook niet dat de griepprik per sé slecht is maar vind het wel raar dat nog steeds niet wetenschappelijk is aangetoond dat-ie effectief is. Wel geloof ik dat de directeur van de fabriek die het griepvaccin produceert een zeer tevreden mens is. Ik geloof ook niet dat de overheid de bevolking onderdrukt door hen via vliegtuigen zodanig te benevelen dat burgers daardoor geloven dat alles wat op Facebook staat waar is.

Ik geloof dus niet in chemtrails.

Ik geloof echter wel in de goedheid van de mens en dat je - om goed te doen - echt geen lid hoeft te zijn van om het eender welke geloofsgemeenschap. Wel geloof ik dat geloof - of dat nu in een Hogere Macht is of in het gegeven dat alles waar een Zilverkleurig Appeltje op afgedrukt staat geweldig is - mensen steun en houvast kan bieden, met name in lastige tijden.

Omdat angsten van mensen vaak irreëel zijn, zijn de oplossingen dat vaak ook.
Camerabeveiliging tegen terrorisme bijvoorbeeld. 'Maar sinds er camera's hangen op Amsterdam Centraal Station zijn er daar geen zelfmoordaanslagen geweest, dus het werkt!'

Ja, en sinds ik regelmatig met twee verschillende sokken aan mijn voeten de deur uit ga ben ik nog niet aangereden door een tram. Dat werkt dus óók.

Hier de reactie van Minister President Rutte op het nieuws dat zijn burgers nog steeds alles geloven wat je ze wilt laten geloven, als je het maar goed brengt:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

10 opmerkingen:

די מריו zei

Dat van die vliegtuigen... dat hoor ik zo vaak he... Ja maar vroeger had je dat ook niet zo vaak.... Nee dat klopt..toen vlogen er minder vliegtuigen en was de natuurlijk nog niet zo verrot gemaakt door de mensheid. Mensen geloven ook alles.

Love As Always
Di Mario

Morgaine zei

Je bent dus niet van de plot theorieën hahahaha zeg dat dan gewoon ;-)
Die van de Kennedy's is overigens nieuw voor mij, whahahaha ik zie het voor me :P

X

Mirjam Kakelbont zei

Ik vertrouw op mijn eigen gezonde verstand (-:

Renesmurf zei

Ik geloof meer niet dan wel, geloof ik.

Ferry - Jacqueline zei

Ik geloof Mark Rutte niet meer in. Het belooft veel dingen. Het komt niks van. Slappe gelach van hem.

gerdaYD zei

Fantastisch log lieve Terrebel, wat ben jij een goede doordenken en bovendien kan je het allemaal schitterend verwoorden!

Sandra zei

Ik geloof niet in een God en kom dus uit een vrijdenkend (vrijzinnig)gezin. Mijn kinderen geloven ook niet, maar gaan wel naar een katholieke school. We doen wel geen enkel feest en hebben geen bepaalde rituelen tenzij op zondag naar de chiro en verjaardagen vieren.

Door Godsdienst of in de naam van een godsdienst is er eeuwen lang bloed vergoten. En nog steeds dus ik voel me niet geroepen om godsdienstig te worden of leven. Gelukkig leef ik in België.

Ik geloof wel dat een godsdienst mensen kan helpen. Bijvoorbeeld omdat ze heel graag willen geloven in een leven na de dood omdat het leven anders zo zinloos lijkt. Leven volgens een bepaald ritme van de godsdienst kan ook helpen denk ik voor mensen die veel structuur nodig hebben of leiding.

Maar me erover uitspreken zal ik maar niet doen aangezien ik geen idee heb wat het is om te geloven in een God.

En verder lees ik elke dag de krant, maar geloof ik uiteraard absoluut niet alles wat men schrijft.
En ik geloof ook dat de farmaceutische wereld een goudmijn is. Daarvan ben ik overtuigd sinds ik jarenlang dure luizenproducten kocht die amper hielpen en na een tip van iemand iets totaal anders begon te gebruiken en nu al maanden geen luis meer gezien heb ;-). Geloof dus maar niet dat die producten helpen op langere termijn.

Ik wil graag geloven in de goedheid van de mens, maar denk dat die zich toch vooral beperkt tot zijn naasten.

Trees zei

Er zijn veel dingen waar je in kunt geloven, toch ben ik over veel dingen sceptisch...
In politiek geloof ik sowieso niet, denk maar dat ik vooral mezelf geloven moet!

rietepietz zei

Ik heb geen idéé of de directeur van de fabriek die het griep vaccin produceert een tevreden mens is, ik ken hem niet. Dat hij er een flink aan verdient zal zeker waar zijn, maar geld maakt niet altijd "een tevreden mens", of hij dat is weet je pas als je de man kent en ik ken hem niet!
Ik geloof uitsluitend in mezelf, dat is de enige mens die ik onvoorwaardelijk durf te vertrouwen.

Rebbeltje ★ zei

Die van fb is een sterke...erger me daar aan.
En geloof nog steeds in mensen ;)