Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 09, 2016

Even een paar vragen

Als de Islam nooit bestaan had, zouden dan de aanslagen in Parijs van 13 november 2015 hebben plaatsgehad? Als tweeduizend jaar geleden een herbergier had geweigerd een jong koppel uit het Midden Oosten eten en onderdak te verlenen, waren al die mensen die zijn vermoord 'uit naam van De Kerk' dan in leven gebleven?

Als het socialisme nooit had bestaan, had Anders Breivik dan om een andere reden zijn gruweldaad begaan? We zullen het nooit weten. Maar ik vraag het mij af: hebben psychopatische idioten altijd een reden nodig of bestaat er eerst die drang tot moorden en is de reden in wezen bijzaak?

Hier een (Engelstalig) filmpje:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

9 opmerkingen:

די מריו zei

Persoonlijk denk ik dat ze wel een reden zoeken. Persoonlijk geloof ik ook en toch maak ik niemand dood.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

(Beetje zenuwpees die man.)
Als je een hond wil slaan, vind je altijd wel een stok. Zo zie ik het met de terreur ook. Je kan altijd wel ergens de pest over in hebben. Net zoals de man die ruzie met zijn vader had in Arnhem; op de trein naar Amsterdam stapte en daar Oma van 92 doodstak. Compleet gestoord.

gerdaYD zei

Ik denk het laatste lieve Terrebel, het doden zit precies in de mens gebakken en ik vraag me nog altijd af waarom. Geen enkele reden geeft je de toelating het leven van een ander te benemen!

Natasja zei

Misschien zijn mensen gewoon niet heilig zoals ze zelf denken.

Haba zei

Soms denk ik wel eens, de wereld is goed, maar de mensen deugen niet. Als ik moest kiezen tussen het overlijden mijn kleindochter of voor honderd vreemde kinderen. Let ik ook niet voor het grote getal , maar kies voor mijn kleinkind. Zo zullen de meeste mensen wel voor hun familie kiezen en de rest van de wereld komt dan op de tweede plaats. Niet dat ik ook maar iets dat leeft dood zal maken ( hoogstens een mug, want die is zelf begonnen), misschien alleen wanneer ze mijn geliefden (inclusief dieren) bedreigen.

Rebbeltje ★ zei

Idd allemaal vragen waar ook ik het antwoord niet van weet...
Er zullen er wel zijn die geen reden nodig hebben jammer genoeg.
groetjes

A van de Aa zei

Als is dat alles wat niet is, en wat is, is.
En het aantal mensen neemt toe, dus ook het aantal idioten, hetzij volgens mij niet evenredig, want het aantal idioten wat je tegenwoordig tegenkomt.

Morgaine zei

Neem nu iemand als Steven King, stiekem denk ik dat ook hij een psychopaat is en als hij het niet op zou schrijven wat zou dan doen in het dagelijks leven vraag ik mij weleens af....

En bedenk, die kam en scheren hey.... En vergeet niet de war of the roses.. volgens mij was dat puur Christelijk of de tachtig jarige oorlog.... nul Islam te vinden toen.

X

christiene zei

Ha Terrebel,een onderwerp van elke dag, met veel vragen
waar van we een echt antwoord niet echt weten.
De wereld bol is over zijn toeren,en veel mensen zijn gestoord
al is dat niet altijd te zien aan de buiten kant.
Groetjes Christiene.