Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, december 26, 2015

Zijn 'Haagse Hopjes' wel politiek correct?

'Mijn God is beter dan jouw God!' 'Mijn regeringsvorm is beter dan jouw regeringsvorm!' 'Mijn economisch systeem is beter dan jouw economisch systeem!' Allemaal komt het neer op het aloude spelletje: 'Wie heeft de grootste?'

Wij leven in een wereld waarin alles maar 'politiek correct' moet zijn.
Voortdurend moet je oppassen dat je iemand niet tegen het hoofd stoot door je gasten een Moorkop of Negerzoen aan te bieden. Toch kun je wél grapjes maken over Jodenkoeken, Haagse Hopjes en Zeeuwse Meisjes. Maar dan weer niet als die meisjes minderjarig zijn. Pas op met vertellen over het bezoek van jou en je kinderen aan het circus want misschien heeft één van de toehoorders wel coulrofobie! Het is dan dus jouw schuld dat die persoon weer medische hulp nodig heeft.

Iemand 'racist' noemen is 'not done'. Met excuses aan hen die het 'not done' vinden om Engelse uitdrukkingen in een Nederlandstalig stuk te gebruiken. Dat schijnt 'not done' te zijn. Maar als ik iemand - al dan niet virtueel - ontmoet die mensen wegzet als 'dom' of 'crimineel' en zich daarbij niet op feiten verlaat maar puur en uitsluitend op de afkomt en/of het geloof en/of de huidskleur van die mensen dan is die persoon een racist. Dus mijn excuses als ik dat woord toepas waar ik denk dat het toepasbaar is. Of nee, ik bied mijn excuses niet aan. Dan zou ik ook mensen moeten vragen mij voortaan niet meer 'klein' te noemen terwijl ik dat - met mijn lengte van 1.40m wel degelijk ben. Of ben ik tegenwoordig 'verticaal uitgedaagd'? Dan is een racist dus geen racist meer maar 'mentaal achtergesteld'. Of zo. En hoe zullen wij voortaan Haagse Hopjes dan noemen?

Niet dat het ook maar iets uitmaakt want uiteindelijk zijn wij toch maar 'Dust in the Wind'. Hier is Kansas:

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.9 opmerkingen:

די מריו zei

Politici.. of is dat geen ander woord voor Haagse Hopjes.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ja, altijd uitkijken wat je zegt, maar wat je ook zegt, zorg dat je er achter staat. En wees buigzaam, durf je mening bij te stellen.

MC zei

Blanke vla ben je vergeten

Hajar Dora Ishere zei

Erg gelachen om 'vertikaal uitgedaagd' :)

Natasja zei

haha en zo is het... wat maken we het elkaar toch moeilijk he??

francky spruytte zei

Geen idee wat ik met een Haagse hop moet aanvangen, maar daar zal het hier wel niet over gaan. Als het zo verder gaat communiceer ik alleen nog via rookwolken. Dan moet ik niet lang nadenken vooraleer iets te zeggen.

Rebbeltje ★ zei

Denk meestal niet zo na over mijn woorden...maar al dat engels in de nederlandse taal vind ik verschrikkelijk

rietepietz zei

Tja, jouw mening of de mijne, ook "wie heeft de grootste", alleen heb ik meestal duidelijk minder behoefte om mijn mening te ventileren dan jij!
Over dit heerlijk muziekstukje worden we we het wel eens, héél prettig om naar te luisteren.

Mirjam Kakelbont zei

Tagrijn schreef hier ook pas een blog over. Hij schreef dat we het schilderij van Vermeer ook niet meer "Het melkmeisje" mochten noemen, want "JE" was kleinerend en "melk" lag gevoelig bij de lactose-intoleranten. Dat uiteraard met een kwinkslag naar opmerkingen onder schilderijen in Het Rijks die niet meer ge-uit mogen worden.
Het is maar net wie of wat je als ijkpunt neemt ;-) Ik houd me bij mijn eigen maatstaf!
Lieve groet