Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, december 31, 2015

Wat ik vreemd vind

Wanneer een dronken persoon met de auto iemand doodrijdt, is dat dan de schuld van de auto?

Wanneer een dronken persoon met vuurwerk iemand invalide maakt, is dat dan de schuld van het vuurwerk?

In het eerste voorbeeld roepen de meesten: 'Nee, natuurlijk niet! Wat een onzin. Het is gewoon de schuld van die dronken persoon.'

In het tweede voorbeeld roepen de meesten: 'Ja, natuurlijk, want als dat vuurwerk niet bestond had die dronken persoon er niet mee kunnen gooien. En iedereen drinkt toch wel eens een biertje teveel?'

Feit: het merendeel van slachtoffers van vuurwerk blijkt - net als daders - onder invloed van alcohol en/of andere drugs (Ja, alcohol is zeker ook een drug. Een harddrug zelfs want het goedje is geestelijk én lichamelijk verslavend). Maar ja, wie kijkt er nog naar feiten tegenwoordig? Het is veel makkelijker om krantenkoppen na te roepen en die als een eigen mening te presenteren. Ik weet zeker dat als het verboden zou worden om alcohol te drinken met Oud & Nieuw de oogartsen in Nederland veel minder werk zouden hebben. Wat gaat u doen? Anderen naroepen of zelf nadenken?

In navolging van het meest gangbare idee over vuurwerk heb ik bij deze een gratis idee: als we het drinken van alcohol nu eens voortaan alleen door professionals laten doen op het dorpsplein? De burgers mogen er dan naar kijken en gratis genieten van de dronken fratsen van hun lokale politici en andere beroeps alcoholisten!

Wat u ook besluit: prettige jaarwisseling en tot volgend jaar!


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

8 opmerkingen:

Sandra zei

Ik wens je een gelukkig en gezond 2016 toe. Voor jou en je gezin. xxx

rietepietz zei

Maar gelukkig mág je dat vreemd vinden dat is dan weer boffen!
fijne jaarwisseling!

Trees zei

Ik heb een mening, maar houd hem wijselijk voor me!
Fijne jaarwisseling en een geweldig 2016 gewenst!

די מריו zei

We gaan vuurwerk verbieden, want we hebben zoveel last van vuurwerk... Voornamelijk van die hele harde knallen. Maar meneer.. die hele harde knallen, dat is illegaal vuurwerk... Owh.. dan verbieden we die toch ook.. Zucht.

Goede jaarwisseling

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ja, appels en peren, en moet kunnen. Maar ik vind dat zowel de auto alswel het vuurwerk verboden zou mogen worden. Echt, weg er mee.

Natasja zei

Mooie jaarwisseling, maar je weet verboden vruchten zijn het lekkerst...

Rebbeltje ★ zei

Voor jou en je gezin een gelukkig en gezond 2016
En ja wat verboden wordt schijnt ineens heel interessant te worden...toch?
Groetjes

gerdaYD zei

Tja lieve Terrebel, misschien moeten we het allemaal inderdaad doen zoals jij ironisch beschrijft: alles laten verrichten door mensen onder invloed, dat zal hilarische taferelen opleveren!
OT: jij komt nog maar bitter weinig langs en dan nog met eerder nietszeggende en korte reacties. Heb je er genoeg van dan, of speelt er iets anders?