Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 17, 2015

Kattenlog en goed nieuws

Goed nieuws! De Nederlandse overheid begint langzamerhand te beseffen dat wij moeten overstappen naar meer duurzame methodes van energiewinning dan gaten graven in de planeet en alles wat brandbaar is opmaken. Een goed voorbeeld is de 'Solaroad': een fietspad met zonnepanelen.

Nog maar enkele decennia en dan zijn wij bijna allemaal werkloos en kunnen wij lekker genieten van fietstochtjes en elkaar zonder de druk te voelen om te moeten werken voor een auto en een vakantie die wij zonder dat harde werken niet nodig zouden hebben.

Binnenkort hebben wij als mensen nóg meer vrije tijd dan voorheen. Het aantal vrije uren per dag is de laatste vijftig jaren al enorm toegenomen dus eigenlijk is het heel raar dat wij het steeds 'drukker' hebben. Eerdaags hebben wij helemaal geen smoesjes meer want de robots zijn in opmars! Deze wassen bedden volledig en compleet in maar tien minuutjes. Mooi, toch? Maar ja, wie betaalt straks al die werkloosheidsuitkeringen? Misschien toch maar eens nadenken over een systeem waarin niet alleen mensen met betaald werk 'nuttig' zijn.

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4182973/2015/11/10/Robots-in-wasstraat-maken-bedden-Erasmus-MC-schoon.dhtml


Maneki Neko en Zwarte Vlek zijn graag op het balkon. 
Behalve wanneer het regent.

Bij het lopen van mijn rondje folders
kwam ik deze knapperd tegen

'Er gaan meer mensen aan dood dan door terrorisme 
dus waarom zijn wij niet bang voor een biertje?'

Het kattenliedje van vandaag:

The Cats met 'Sure, he's a cat'


13 opmerkingen:

די מריו zei

En ehhhh gaan we dan omdat we toch een doel in ons leven moeten hebben aardig tegen elkaar doen. Of hebben we daar ook robots voor nodig?

Love As Always
Di Mario

Morgaine zei

Wat ben je toch ook een lekker ding he, hahahaX

Leidse Glibber zei

Nog even en alles wordt door robots gedaan, alleen wat moeten wij dan doen :-)

curieuzeneuzemosterdpot zei

ahhh .. daar drinken we eentje op! ;-))

Lutje zei

toen we klein waren spraken ze al van robots die het werk overnamen, we zullen er toch nog ff op moeten wachten denk ik

Ferry - Jacqueline zei

Ik had al gezien hoe het gaat met robot in zk bed schoonmaken. Dan word het personeel ontslagen. Dat is niet te bedoeling zo. Er komen rare robotten. Dan komen mensen op de straat zetten. Meer gemak zucht zo. Je poezen wat ziet prachtig uit. Wat lief! Je foto's heb mooi fotografeert.

Ferry - Jacqueline zei

Je foto's hebt je mooi fotografeert.

gerdaYD zei

Was het maar waar dat mensen die geen betaalde job kunnen vinden, toch zonder geldproblemen het leven kunnen leven. Voorlopig zit dat er niet in en of het ooit zal komen is zeer de vraag. Zolang het rauwe kapitalisme kan voortwoekeren waar het eigen profijt voorop staat en solidariteit ver te zoeken is zal het er beslist niet van komen...
Maar toch nog even dit over je kattenblog: het is zoals steeds weer een pareltje geworden lieve Terrebel!

John zei

Voordat zonnepanelen op daken liggen en schone energie kunnen opwekken, moeten ze gemaakt worden. Dit is een uitgebreid proces. De zonnepanelen die momenteel het hoogste rendement bieden, zijn polykristallijn- en de monokristallijn-zonnepanelen. Beide soorten zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Dit wordt gewonnen uit mijnen.... dus toch gaten in de grond. Maar goed, niet hier in Nederland, en wat men niet ziet of weet is er niet?

Rebbeltje ★ zei

Er is zoveel wat niet meer mag...
proost

Natasja zei

robotten zullen ook gemaakt moeten worden.. en gerepareerd. En ik ben het met je eens, hoe kan het dat we steeds drukker zijn geworden? omdat we onszelf steeds meer "verplichtingen" opleggen. Katten zijn zo leuk!! proost!!

rietepietz zei

Nou zó goed is het nieuws nou ook weer niet, ik las ergens dat men voor wat dat stukje fietspad met zonne-energie heeft gekost ook 600 huishoudens van zonnepanelen had kunnen voorzien, nu bracht 100 meter fietspad slechts energie op voor drie huishoudens.
Lekker "kattenoudje"van de Cats!

Trees zei

Nou zeg wat een nieuwtje... ik vind het nogal wat.
Maar zo simpel als het wordt voorgeschoteld is het natuurlijk niet hè.
Ben niet zo'n kattenmens, maar als ze me kopjes geven smelt ik ;-).
En het nummer van de Cats... TOP, jeugdsentiment haha..
Groetjesss