Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, november 08, 2015

De week voorbij

Maandag was dit mijn takenlijstje (voor die dag dus hè, en niet voor de week of zo):
Het was de eerste maandag van de maand dus tijd om mijn kasboek van de voorbije maand op te stellen. Als je weet waar je geld heen gaat kun je de geldstromen makkelijker beheersen. Je zult de mensen de kost moeten geven die nog steeds abonnementsgeld betalen voor de krant op hun oude woonadres of voor een mobieltje dat ze al een paar jaar geleden vervangen hebben. Bijvoorbeeld. Verreweg de meeste taken op mijn lijstjes betreffen klusjes die niet langer (hoeven te) duren dan enkele minuten. De maandelijks administratie kost mij een uurtje of twee en omdat het weer een bijzondere avond in de loge was 'kostte' mij die avond vijf uren. Maar zoals eerder gezegd: ik kijk nauwelijks televisie. Dat scheelt écht.

Wij beleefden een prachtig ritueel tijdens een bijzondere avond met een lekker etentje.
Emotioneel. Mooi. (Ja, dat eten óók.) En ook nog redelijk bijtijds thuis: om half één al!

Dinsdag vooral lopen opruimen en schoonmaken. 's Middags werd ik door twee verschillende mensen van twee verschillende instanties gebeld over mogelijke toekomstige werkverbanden. 's Avonds een afspraak betreffende administratieve werkzaamheden voor de hoofdstedelijke vrijmetselaars en daarna snel door naar een afspraak met een vroegere buurvrouw. Zij heeft wellicht eerdaags betaald werk voor mij! Het moet wel gek lopen als ik niet binnen enkele maanden na vandaag eindelijk mijn periode in de Bijstand achter mij kan laten. Helpt u mee met duimen? Zij vertelde verder dat zij onlangs ontdekte dat haar opa vrijmetselaar was. Leuk, niet?

Woensdag verbaasde ik mij over reacties op mijn weblog. Vooral via Facebook. Het zou niet 'journalistiek verantwoord' zijn. Beste mensen, mijn weblog is geen krant maar een weblog! Dat wil zeggen dat het hier gaan om mijn mening, gevormd door mijn achtergrond en ervaring. Ja, ik ben graag accuraat maar nee, mijn mening is niet objectief. En ja, natuurlijk heb ik graag gelijk en nee, natuurlijk heb ik niet altijd gelijk. Mag ik u, mijn lieve geachte fijne lezers en lezerinnen, er voor eens en altijd op wijzen dat u dit weblog niet dient te beschouwen als objectieve nieuwsbron? Dank u.

KABLAM! En wederom ben ik afgewezen voor een 'Gratis werkervaringsplek'. Zouden de bedenkers van de Participatiewet (vervanging van Bijstandswet en gehandicaptenvoorzieningen, bedacht door het ooit 'linkse' PvdA) weten wat het met het ego van een mens doet wanneer die niet goed genoeg wordt bevonden om onbezoldigd ergens te werken?

Een buurvrouw kwam op de thee, de moeder van mijn zoon belde mij 's ochtend svroeg uit mijn remslaap en een cameraploeg interviewde mij over bladblazers naar aanleiding van dit stuk dat ik er ooit over schreef. Vandaag kwam op diezelfde opiniesite dit stukje van mij over de Voedselbank online.

Donderdag ontving ik een 'klacht' op de vaak wat harde toon van mijn reguliere stukjes en antwoordde het volgende: De meningen in mijn weblogstukjes zijn vaak met opzet gechargeerd. Zo hoop ik discussies te ontlokken die mensen 'dwingen' zelf na te denken zonder een mening uit een krant of TV-programma na te praten. Beledigen doe ik niet graag. Prikkelen des te meer...;-). 

Een geplande vergadering ging niet door en ik nam de gelegenheid te baat om eindelijk een begin te maken met het sorteren en verwijderen van tienduizenden (33.886 om precies te zijn) digitale foto's in mijn online Flickr Album. U mag al op de link klikken om te kijken, hoor! Maar het is nog een beetje een zooitje.

Verder schaamde ik mij rot want ik had voor komende donderdag een afspraak staan maar die was dus vandaag. Volgende keer dus maar iets lekkers meenemen. De hele dag trouwens was ik wat van slag: ik liet dingen uit mijn handen vallen. Botste tegen een deurkruk. Drie keer. Was duizelig en misselijk maar ook een beetje koortsig en hoewel ik het tot 25 graden had verwarmd in huis, had ik het koud. Ter vergelijking: normaliter vind ik 17 graden een redelijk normale temperatuur voor thuis. Er kwam ook erg weinig uit mijn handen dus mijn takenlijstje is deze dag niet erg geslonken. Ik zou toch niet ziek zijn?

In elk geval niet ziek genoeg om de badkamer schoon te maken en het filmpje te bekijken waarin (delen van) mijn uitspraken over bladblazers zijn verwerkt:


Het was donderdag dus ik schreef en plaatste een (Engelstalig) stuk op mijn LinkedIn profiel en ik ontving een afwijzing op een sollicitatie per e-mail: men heeft iemand anders gevonden om Kerstman te spelen in een promotieklusje voor een bekend cola-merk.

Vrijdag bezochten wij een vriend in Bobbejaanland, België. Het was mij een eer en een genoegen om hem te mogen helpen met het bouwen aan de act en dus nodigde hij mij (en mijn vriendin) uit om een kijkje te komen nemen.

Daardoor kon ik helaas deze week niet naar de Voedselbank maar mijn koelkast, vriezer en voorraadkast zijn nog ruim voldoende gevuld door eerdere bezoeken. 's Ochtends eerst natuurlijk nog wat rondhangen in social medialand en e-mails lezen en versturen. Ik doe dat tegenwoordig staand. Beter voor je lijf en je blijft niet zo lang van 'interessante' naar 'leuke' links hobbelen. Ook dat scheelt weer tijd. Lekker meditatief het aquarium van onze goudvissen Blackie en Caesar Alexander Draconius 'Drakie' III (Goede namen voor goudvissen, non?) schoongemaakt en voor de lunch een saucijzenbroodje gegeten.

Ik voelde mij verre van lekker dus mijn vriendin liet mij zaterdag uitslapen voordat ik haar een paar uurtjes hielp op de markt.
's Avonds was ik met een vriend op een feestje en zondag sliep ik weer uit voor ik...mijn vriendin een paar uurtjes hielp op de markt (en het een en ander aan administratieve werkzaamheden verrichte. Maar dat is saai. Daarom schrijf ik daar nu niet over.) Bovendien speelde ik deze dag mee in een klein filmpje, geschoten door een bevriend regisseur.

(Zie http://www.rataplandesign.com voor het hele assortiment aan cadeau-ideeën voor de komende feestdagen. Of voor komend weekend. Of zo.)

Het liedje van deze week is vrij ingetogen. Een vriendin was onlangs naar een concert van deze meneer. Hier is Luka Bloom met 'Sanctuary'


7 opmerkingen:

די מריו zei

Serieus een klacht... nou ja.. dan nemen ze je wel serieus. En dat kan je van de uwv dan weer niet zeggen. Hoe kun je nou iemand die gratis werk moet doen nou vertellen dat hij niet goed genoeg is. Een harde toon. Hoewel je vaak een hoop bronnen aanhaalt blijft het natuurlijk jouw mening. Dat is niet erg, het is nog steeds jouw log. En hoewel we op sommige momenten niet helemaal met de neuzen dezelfde kant op staan... ik zal geen klacht indienen.

Love As Always
Di mario

Renesmurf zei

Ik hou ook niet van bladblazers, en volgens mij zijn ze alhier wegbezuinigd.
En de gemeente veegt wel op met veegwagens, maar die komen niet vaak. Hoeft ook niet.

Rebbeltje ★ zei

Je bent en blijft een bezig baasje en je blogjes lees ik graag..
En tv kijk ik zelden...vind het zonde van mijn tijd ;)
Beterschap

Sylvia zei

Die noodzaak van mensen om ook overal hun mening over te geven. En dan ook zo hard meteen. Bah!
Mán, wat een week had jij. Van alleen het lezen al, werd ik al moe ;)
Ik duim hier!
(Kliefje)

rietepietz zei

Klusjes die slechts enkele minuten vragen op papier zetten....nou ja, als je tijd over hebt kan het natuurlijk maar ik zou het niet doen;-)
Bladblazers zijn mij ook een doorn in het oog, á. maken ze lawaai b.stinken ze naar kerosine (of zoiets) en c. is lang voor het karretje komt dat de zooi moet opzuigen alles weer over de weg gewaaid.

gerdaYD zei

Ik weet niet hoe je het doet lieve Terrebel, waar haal jij toch al die energie vandaan om steeds weer de week zo vol te maken? Jouw leven is beslist niet saai en daar ben ik blij om. In de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor ons want jij bent een interessant mens die ons elke dag weer interessante dingen voorschotelt!

Trees zei

Interessante blog heb je toch, kwam af en toe wel eens langswaaien hoor!
Wat een week was dat, die donderdag was wel raar, alles laten vallen, overal tegen aan botsen, ziek voelen, herkenbaar, heb ik ook soms en dan snap ik mezelf echt niet meer.
Ik ben ook altijd wel druk, maar neem zeker ook mijn rustmomenten, anders hyper ik de week door en dat moeten we niet hebben.
Met plezier gelezen!
Goed bezig! Heb bewondering voor je ondernemingslust!
Groetjesss