Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 12, 2015

Telefoonboeken

'Je hebt mensen en je hebt potloden'. Daar moest ik aan denken toen ik voormalig Groen Links kopstuk Paul Rosenmöller het plan zag uiten om jonge scholieren met meer zelfdiscipline te bedelen door hen minder lesuren te geven 'want dan blijft er meer tijd over voor docenten om nuttige dingen te doen'. Eh. sorry, maar wat is er voor een docent nuttiger dan lesgeven?

Alsof er nu al zo veel slimme mensen zijn dat meer slimme mensen erbij helemaal niet nodig is: http://www.nu.nl/binnenland/4138805/meerderheid-uitgaanspubliek-fietst-zonder-licht.html

Nog een paar generaties verder en mensen zijn uitsluitend geschikt om onderstaande vacature te vervullen:

Deze vacature kwam ik tegen toen ik weer eens op gesprek was met een ambtenaar die belast is met het uitvoeren van de Participatiewet.

'Facilitair medewerker UWV inclusief m/v

Verricht ondersteunende werkzaamheden aan de Facilitair Service Medewerker en draagt daarmee mede zorg voor de realisatie van representatieve panden met werkbare en veilige werkplekken en -omstandigheden en het creëren van een optimaal werkklimaat voor medewerkers van het UWV.'

In andere woorden: 'U mag GRATIS de prullenbakken legen van en de vloeren schrobben bij de mensen die werkloosheidsuitkeringen verzorgen en u aan deze GRATIS kans op werkervaring helpen! In ruil daarvoor zult u niet worden gekort op uw bijstandsuitkering en mag u deze zelfs GRATIS behouden! U hoeft die paar maanden dat u GRATIS werkt geen vijf sollicitaties per week te verrichten maar mag volstaan met vier per maand! Zeiden wij al dat u deze geweldige kans GRATIS ontvangt?'

Wie deze kans aan zich voorbij laat gaan kan maximaal 100% worden gekort op de bijstandsuitkering.

Systeem

Dit systeem - alleen het kabinet Rutte/Samsom wordt er blij van want al die duizenden werklozen die onder deze wet dwangarbeid (want dat is het zelfs volgens de Europese Hoge Raad) tellen het betreffende jaar niet mee als zijnde werkloos (zij hebben immers 'gewerkt'?) en dús is dankzij de regering VVD/PvdA de werkloosheid gedaald. Goh, wat zijn ze geweldig!

Jobhunter

Een jobhunter van de gemeente vertelde mij ook: 'Wanneer je op gesprek mag is het belangrijk dat je jezelf blijft, niet teveel praat en geen cynische grapjes maakt.' Wie mij kent weet dat ik veel praat én cynische grapjes maak. Dat is gewoon zo. Dit van mij te vragen is dus alsof je Roel van Velzen vraagt om morgen wakker te worden en 1.83 te zijn of Stevie Wonder te vragen je slaapkamer muur in een mooie kleur van zijn keuze te schilderen.

Telefoonboeken

Er lopen zelfs mensen rond die het een goed idee vinden dat er geld wordt verspild aan het rondsturen van een paar miljoen telefoonboeken. Van papier. Hallo, mensen! Het is 2015. Telefoonboeken worden misschien gebruikt in een paar bejaardenflats en tijdens Sterkste Man competities. De rest van de bevolking (zo'n 98,7 procent. Gok ik.) heeft totaal geen behoefte aan een papieren manier om een telefoonnummer op te zoeken. Tegenwoordig is een 'appje' voldoende: 'Hé, wat is je nummer ook alweer!?' Welkom in de toekomst, mensen.6 opmerkingen:

די מריו zei

Sterker nog.. de meeste telefoonnummers zet ik meteen in mijn mobiel als ik ze nodig heb. Verder heb je toch bijna niet nodig en anders kijk je online wel. Wel mooi he dat gratis werken, maar zelf willen ze het er ook niet voor doen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ja, het Polygoonjournaal heeft nog tot ver in de jaren 80 bestaan.
En de middengolfzender is nu al uit de lucht.
Kortom, er is geen logica, mensen besluiten soms en soms niet, en soms laat en soms te vroeg.

Morgaine zei

Ja nou ja, als je geen internet hebt en geen moderne foon... alleen een vaste lijn... en je moet een nummer zoeken... :P Die mensen bestaan ook nog.

bij de weg, moet je niet eerst een nummer hebben om iemand überhaupt te kunnen appen? Of mis ik nu iets...
X

gerdaYD zei

Lieve Terrebel, ik heb er geen woorden voor. Wat men de kleine man/vrouw aandoet in deze tijden van crisis is ongehoord en ook ongezien! Wie geld en werk heeft wordt ongemoeid gelaten, meer nog, wordt er voor beloond. Wie uit de boot valt mag de rommel van de anderen opruimen, gratis en voor niets... het einde van de verzorgingsmaatschappij én de solidariteit is voorbij, we gaan weer naar de tijd van Jan met de pet die eerbiedig buigt voor de baron en genadebrood eet!

John zei

De SP heeft al een succesje geboekt in de actie stop werken zonder loon, en Sadet strijd door.
Iedereen die hier mee te maken heeft zou zich moeten aansluiten bij de actie.
De Monitor heeft al een paar keer een goeie uitzending gehad over dit onderwerp.

rietepietz zei

Banen moeten natuurlijk ábsoluut ingevuld worden door werknemers die daar een salaris voor krijgen.
Dat dat salaris in mindering wordt gebracht op de uitkering (of dat de uitkering stopt wanneer er meer dan de uitkering verdiend wordt) is logisch.
De uitkering is voor mensen die buiten hun schuld géén werk hebben, zodra je dus werk hébt is dat het eerste dat wegvalt, het is géén extraatje voor erbij als je weer zelf verdient.