Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 05, 2015

Alle koeien zijn dieren

Racisme beëindigen!

Zomaar een idee om een einde te maken aan racisme:
laat buitenaardse wezens de aarde overvallen! Maar mochten ze er al zijn: laat hen dan zichzelf bekend maken.

Aarde voor aardbewoners!

Islamitische, Hindoeïstische, Joodse, Katholieke, donkere, gele, rode en witte domme mensen zullen massaal uitroepen: 'Aarde voor aardbewoners!' en gezamenlijk tegen de 'aliens' in opstand komen. Daarbij vergetend dat zij nog maar de dag ervoor een bloedhekel hadden aan elkaar...
Wat denkt u, zou dat kunnen werken?

Wat is een supply chain planner?

Over werken gesproken: ik ben nog steeds op zoek naar een (bij)baan en kom baanomschrijvingen tegen als 'Operational Supply Chain Planner'. Let wel: als vacature bij een Nederlands bedrijf! Navraag leerde overigens dat men simpelweg op zoek was naar een inkoper...maar ja, dat is blijkbaar niet chic genoeg. Of zo. Dat ik ooit vrijwilliger was bij homo-organisatie staat niet mee op mijn CV maar is vervangen door 'jongerenorganisatie'. Gewoon, omdat veel werkgevers geen homo in dienst willen nemen. Wat niet alleen discriminatie is maar ook gewoon dom. Waarom zou je homo moeten zijn om voor een homorechten organisatie te moeten werken? Is Lenie 't Hart een zeehond? Is iemand die bij Philips werkt een gloeilamp?

Religieuze logica

'Homoseksualiteit is slecht want dat staat in de Bijbel!' -'Klopt. Er staat ook in de Bijbel dat het eten van rivierkreeft slecht is.' -'Ja maar je moet niet alles wat in de Bijbel staat letterlijk nemen!' 'Hier heb je een arceerstift. Wil jij daarmee voor mij aangeven welke passages in de Bijbel wel en niet letterlijk moeten worden genomen en heb je die documentaire op TV gezien die de logica van de Bijbel volledig onderuit haalt?' -'Televisiekijken is slecht want er staat niet in de Bijbel dat dat goed is!' 'Auto's en sokken en jouw geliefde iPhone zijn volgens diezelfde logica dus ook slecht.'

Het lukt mij maar niet om religieuze fanatici aan het denken te zetten. Ik vermoed dat zij teveel zijn geïndoctrineerd. Bovendien is het gewoon menselijk om niet te horen wat je niet wilt horen. Ik heb daar zelf ook wel eens last van...

Zijn alle blanke oudere mannen tegen vrouwenkiesrecht?

De meeste SGP-bestuursleden willen vrouwenkiesrecht afschaffen. Alle SGP-bestuursleden zijn oudere blanke mannen. Conclusie: alle oudere blanke mannen zijn tegen vrouwenkiesrecht.

Dat is net zo absurd als: Alle leden van de organisatie Islamitische Staat zijn moslims. Conclusie: alle moslims zijn gewelddadig.

Alle koeien zijn dieren

Laat ik het even - speciaal voor aanhangers van de PVV omdat die nu eenmaal (volgens diverse onderzoeken en natuurlijk niet allemaal) een lager IQ hebben dan anderen - duidelijker maken: alle koeien zijn dieren dus alle dieren zijn koeien. Ook dat is een absurde veronderstelling, niet?

Natuurlijk mag u er anders over denken maar naar mijn bescheiden mening bent u dan óf ontzettend dom óf wel heeft u zich laten misleiden door de retorische kunsten van de heer Wilders of één van zijn soortgenoten.

En dan nu in de serie 'Onbekende Helden':

Henry Ford was lange tijd fel anti-semmiet maar draaide later bij. Hij gaf zelfs toe dat de door zijn uitgeverij uitgegeven Protocollen van de Wijzen van Sion niets meer was dan een ordinaire vervalsing van de Russische overheid om te 'bewijzen' dat Joden wereldheerschappij wilden. Ook sprak hij zijn afschuw uit over andere vormen van racisme, bijvoorbeeld jegens arbeidsmigranten. Zijn bloedeigen moeder kwam (vanuit Nederland of België) naar Amerika om er te werken dus blijven volhouden dat 'alle buitenlanders moeten oprotten' zou ook tamelijk hypocriet zijn geweest.'

Als ik een kwartier van uw tijd mag? Luistert u eens naar Maarten van Rossem die waarschuwt voor de gevaren van retoriek:


De onjuiste aanname van de dag is: mannen kunnen niet multitasken. De waarheid is dat mensen (dus mannen én vrouwen) allemaal even goed zijn in het verrichten van meerdere handelingen tegelijk. Volgens recent onderzoek daalt de productiviteit met 40% wanneer mensen multitasken. Automatische handelingen (ademhalen, de vingers knakken, schakelen...) niet meegerekend. Iemand die goed kan autorijden is prima in staat om daarnaast óók de boordcomputer te bedienen. iemand die pas onlangs het rijbewijs heeft gehaald is nog veel meer bezig met het bedienen van de auto en heeft dus veel meer moeite om daarnaast ook nog een adres in te typen. Geslacht heeft daar niets mee te maken. Het idee dat mannen niet kunnen multitasken komt van enige decennia geleden toen mannen meer zorgtaken op zich begonnen te nemen. Zij hadden nog nooit de luier van hun kind verwisseld (omdat niemand hen dat had geleerd!) en waren daar dus erg onhandig in.

3 opmerkingen:

די מריו zei

En toch eet ik geen rivierkreeft. Alleen al de manier waarom de meeste mensen het klaarmaken staat me al tegen. Dat een tv niet mag, staat nergens in de bijbel, dat verzinnen sommige mensen. Ze zijn namelijk bang dat ze zelf niet bestand zijn tegen het 'kwaad' van wat er door een kastje komt, maar dat geldt dan natuurlijk ook voor internet of een smartphone.

Love As always
Di Mario

John zei

Ik heb altijd al geroepen dat iedereen kan multitasken. Of dat we er allemaal net zo slecht of goed in zijn,.

Renesmurf zei

Het grote verschil tussen religie en wetenschap is dat wetenschap steeds wordt bijgesteld als zaken veranderen of er nieuwe ontdekkingen zijn, religie houdt almaar vast maar ontwikkeld zich ook, maar daarmee lijkt men toch niet nader tot elkaar te komen. En buitenaards blijft lekker daar.