Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juli 06, 2015

Werkt u echt alleen maar voor geld?

Het lijkt wel eens alsof de meeste mensen de baan die zij hebben de meest stressvolle baan vinden van allemaal.

Vrijwel elk beroep is stressvol

Zelf heb ik diverse beroepen uitgeoefend (en dan bedoel ik voor langer dan een jaar) dus ik weet wat ik zeg wanneer ik zeg dat zowel credit controller alsook acteur, salaris administrateur, zelfstandig entertainer, schrijver, office manager, debiteuren beheerder, social media coach, fabrieksarbeider, sociaal raadsman, groepsleider kinderopvang alsook beoordelaar ziektewet en assistent-boehouder hun stressvolle momenten kennen.

Wat maak je er van?

Ik heb echter ook geleerd dat je er zelf wat van kunt maken. Hoe naar en zwaar het werk soms ook is, met een paar leuke collega's is het al prima te doen. Ook als je weet dat je thuis wordt opgevangen door een liefhebbend gezin. Of als je weet dat je het nog maar een paar maanden hoeft uit te houden tot aan einde contract en dan met het verdiende geld iets leuks kunt gaan doen. Je kunt ook besluiten dat het werk al de stress en ellende niet waard is en ontslag nemen. Op alle beroepen die ik heb uitgevoerd heb ik dat laatste uiteindelijk twee maal gedaan. En het was een bevrijding!

Hier een oude Afrikaanse vertelling over de reden waarom mensen moeten werken. Het gaat terug naar het begin van de mensheid, toen er nog bijna niets was...Zoals in dit liedje van Howard Jones:


In de rubriek 'wat ik vreemd vind' vandaag: Mensen die het heel normaal vinden om in de binnenstad tien minuten rond te rijden op zoek naar een parkeerplek maar 'geen tijd' hebben om tien minuten op de bus te wachten.


4 opmerkingen:

די מריו zei

Wij wonen in de binnenstad, dus wij moeten weleens tien minuten wachten omdat mensen op vergunninghoudersgebied gaan parkeren. Kost bij ons toch gewoon 97 euro als ze je betrappen, ik blijf dat een hoop geld vinden. Ik werk niet alleen voor het geld. Ik doe nl ook nog vrijwilligerswerk. En dat en mijn betaalde werk doe ik met plezier.

Love As always
Di Mario

renesmurf zei

Men werkt voor geld, maar werk moet wel te doen zijn, anders is het niet vol te houden.

rietepietz zei

Ik heb vroeger nooit een beroep kunnen kiezen, wel twee keer een beroep geleerd waar ik "tegenaan liep" waardoor ik weet dat je inderdaad uit ieder beroep voldoening kunt halen als je dat maar zélf wilt!
Het werk dat we nu nóg regelmatig doen hebben we veel plezier in, doen we zeker niet "voor het geld" we zien het wél als een leuke extra waardoor we vaker iets voor anderen kunnen betekenen.

gerdaYD zei

Natuurlijk had ik een stressvol werk omdat er elke drie maanden het museumtijdschrift moest liggen. Maar wat is het heerlijk achteraf het resultaat in je handen te krijgen...
Moest iedereen zoveel voldoening aan hun job hebben, de samenleving zou er heel anders uitzien, met allemaal gelukkige mensen!
Je bent er dus terug lieve Terrebel, helemaal uitgerust hoop ik en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan!