Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 24, 2015

Macht aan het volk

Wij leven in een democratie

Wij leven in een democratisch land. Toch? In een democratie kiezen de burgers hun leiders. Toch? Welke persoon de meeste stemmen van de meeste burgers ontvangt mag dan leiding geven voor een vooraf afgesproken tijdseenheid. Toch?

Wij leven niet in een democratie

Heeft u de Minister van Justitie gekozen? Heeft u de Raad van Bestuur van Unilever gekozen? De topmensen bij wereldvoetbalbond FIFA? Is het topmanagement van uw ziektekostenverzekeraar door u gekozen? De directie van uw bank, uw eigen werkgever of het bestuur van de Universiteit van Amsterdam, de UvA?

Wij willen geen democratie

Toch zijn dit allemaal mensen die daadwerkelijk de touwtjes in handen hebben. En door een regering te kiezen die dit ondemocratisch systeem mogelijk heeft gemaakt hebben u en ik er dus indirect zelf voor gekozen te leven onder het juk van een ondemocratische macht: Ieder volk heeft de regering die het verdient (Joseph de Maistre)

Macht aan het volk

Stelt u zich eens voor dat écht de mening van de meerderheid telt: dan zouden de wegen en natuurgebieden niet meer onderhouden kunnen worden omdat verreweg de meeste mensen geen belasting willen betalen. Er zou geen onderwijssysteem meer bestaan en het Nederlandse leger zou wereldwijd nóg minder voorstellen dan het nu al doet. Bijvoorbeeld. Is dat echt wat u wilt?Voor het broodnodige tegenwicht hierbij een liedje:


3 opmerkingen:

rietepietz zei

VOLMAAKT is een woord dat eigenlijk niet zou moeten bestaan want niéts en geen enkel systeem is volmaakt.

Renesmurf zei

We hebben geluk dat we hier geboren zijn, maar in Korea denken zij dat net zo.
En natuurlijk is er veel niet aan de haak, eigenlijk te veel. Maar we weten het toch maar allemaal, wat we weten dan.

די מריו zei

We leven natuurlijk niet in een democratie, dat denken we maar. Want laten we eerlijk zijn. ken jij meer mensen om je heen die op Rutten hebben gestemd. Nee toch. Dat bedoel ik maar.

Love As Always
Di Mario