Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juni 30, 2015

Goed nieuws

Dit was voor mij altijd goed nieuws in het begin van de jaren'90: wakker worden met Rebecca de Ruvo.Haar altijd vrolijke ochtendprogramma was voor iedereen.  Nu ja, behalve misschien voor liefhebbers van klassieke muziek. Maar zelfs zij zouden vrolijk worden van iemand als Rebecca die hen 's ochtends monter toespreekt. Toch?

Misschien moesten politici de taal van muziek leren spreken want muziek verbindt. Blank en zwart, jong en oud, man en vrouw, he, ho en bi...wie houdt er nu niet van muziek?

Het bericht van het Amerikaans hooggerechtshof dat voortaan in alle staten van de Verenigde Staten ook niet-heteroseksuelen als mens worden erkend klonk velen als muziek in de oren. Mensen die vinden dat homoseksuelen geen mensen zijn, gaan de grote dinosauriërs achterna en zullen binnen enkele generaties niets meer zijn dan een vlekje in een geschiedenisboek. Net als de Texaanse pastor die dreigde zichzelf in brand te steken als het ook voor homoseksuelen en transgenders legaal werd om te trouwen. Uiteraard voegde hij de daad niet bij het woord want rechts extremistische idioten zijn per definitie laffe leugenaars. Vind ik. (Want door 'vind ik' te zeggen wordt het een mening en zelfs idioten zeggen voor vrijheid van meningsuiting te zijn, hoewel dat zij in de praktijk zelden écht zijn.)

Ik eindig dit goed nieuws logje met een liedje uit mijn jeugd:4 opmerkingen:

די מריו zei

Dat is wel een heel leuk programma om naar te kijken. Eventueel zelfs zonder geluid ;-)

Het is maar goed dat die pastoor zichzelf niet in brand heeft gestoken. Dat zou getuigen van nog meer domheid.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Dat was inderdaad goed nieuws hé lieve Terrebel, fantastisch goed nieuws zelfs! Nu is Amerika eindelijk dan toch toegetreden tot de wéldenkende wereld....

rietepietz zei

Het programma ken ik niet , ik word altijd min of meer wakker met Jan de Hoop, die altijd weer probeert wat humor te mengen met alle wereldellende die hij over ons uitstort.

francky spruytte zei

die Rebecca herinner ik me nog. Ook al was ik reeds in de dertig ze mocht me gerust persoonlijk komen wakker maken.