Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, januari 22, 2015

U bent uniek!

Vanmorgen vroeg mijn fysiotherapeut of het toneel misschien iets voor mij was want hij zag wel een entertainer in mij...;-)

Dinsdag was ik met mijn moeder naar het ziekenhuis waar een klachtenmanager zeer serieus naar de klachten luisterde die ik hier beschrijf.
Vanmorgen ontving ik al een e-mail met de voortgang van de klachtenprocedure. De betreffende artsen en verpleegkundigen willen ons nu ook persoonlijk spreken. Erg netjes!

Een mooi voorbeeld van het feit dat klagen wel degelijk helpt. Als je dat maar netjes en met open vizier doet natuurlijk.

Woensdag was ik op de koffie bij vriend Pieter en vanavond gaan mijn vriendin en ik naar een lezing over vrijheid, gepresenteerd door Art Rooijakkers en Eva Jinek.

Tussendoor deed ik de was, belde en mailde ik diverse mensen, ontving ik een uitnodiging voor een crematie, werd een stukje van mij hier gepubliceerd, keek ik een Star Trek film met mijn zoon, solliciteerde ik nog wat, installeerde een nieuwe (tweedehands en gratis) lamp en nog zo wat.

Hebzucht en Krachtstrijd van Chris Ryan zijn boek nummer één en twee van dit jaar en vertellen van een stoere SAS (keiharde Britse militairen) gast die vrijwel in zijn eentje diverse terroristen uitschakelt. Een soort Baantjer maar dan anders...Veel testosteron en wat betreft literair niveau een aflevering uit de Bouquetreeks. Maar best spannend. De soldaat in de boeken klaart zijn klussen bij voorkeur met flink veel geweld maar liever leer ik mijn kinderen om helemaal niet te (hoeven) vechten.

Enerzijds wil je je kinderen leren dat het goed is om je vast te houden aan je idealen maar anderzijds wil je een stabiele basis bieden. Zelfs als dat inhoudt dat je werk verricht dat van je verlangt dat je je idealen verloochent. Een lastig conflict. Tips zijn welkom.

Als alleenstaand vader én weekendvader, voormalig boekhouder, ex-politicus, vroegere groepsleider kinderopvang, schrijver, trainer, presentator, acteur en entertainer heb ik een andere levensloop dan de meeste andere mensen. Dat maakt mij uniek. En nu komt het leuke...u bent óók uniek!

Omdat u op uw 18e al de zwarte band in Judo had, omdat u prachtig klarinet speelt of vijf bloedjes van kinderen op de wereld heeft gezet of om welke reden dan ook. Daarom vind ik het zo raar dat mensen worden beledigd of zelfs in elkaar geslagen omdat zij 'anders' zijn want zijn wij niet allen uniek?

In de serie 'wat ik vreemd vind' vandaag: Waarom besteden mensen liever een uur per week aan problemen oplossen dan een half uur per maand aan problemen voorkomen? En ja, ook in het omgaan met problemen zijn wij allen uniek.


7 opmerkingen:

די מריו zei

Ik heb vol verbazing je verhaal gelezen. Geen tijd mag nooit een excuus zijn om zulke fouten te maken. Maar als ze niet lezen, waar om brengen ze je moeder dan weg. Dan kunnen ze haar toch beter op de afdeling laten.

Een extra lichtje in de duisternis is altijd prettig. En die hoeven inderdaad niet duur te zijn.

Idealen. Het is makkelijk te oordelen over een andermans lot. Ik hoorde van iemand, dat je nooit moet toegeven aan de looneisen bij de V&D als je daar werkte... tenzij je er echt zelf werkt en je anders misschien wel je baan kwijt raakt. . Moeilijk dus. Misschien moet je nog eens naar je idealen kijken. Wat zijn ze waard in dit geval.

Helaas zien niet alle mensen in da ze uniek zijn, omdat ze kuddegedrag vertonen.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Misschien heeft Di Mario gelijk en jij dus niet lieve Terrebel, niet alle mensen zijn zoals jij: uniek. Natuurlijk wel een beetje, we zijn allemaal verschillend van elkaar, maar zo eentje als jij, zo'n duizendpoot die precies van alle markten thuis is en bovendien probeert iets moois van zijn leven te maken zonder de kudde te volgen... tja, zo zijn er beslist niet veel hoor!

John zei

Klagen werkt zeker wel. Maar niet altijd. Soms heb je meer doorzettingsvermogen nodig. Soms zal men direct naar je luisteren. Feit is dat wij mensen, afnemers van producten en diensten ons vaker moeten laten horen als iets niet goed gaat.

En ja, we zijn allemaal uniek. Uniek in ons zelf zijn. Mensen zijn in feite geweldig. Nu moeten we nog leren hier mee om te gaan.

Jolie zei

Wat een griezelige, angstwekkende en voorkombare fouten.... :-(

Tof dat je artikelen gepubliceerd zijn, ik hoop dat mensen ze ter harte nemen (klachten) en er iets mee doen (duurzaamheid).

Ja, problemen voorkomen.... Het zou allemaal zo mooi kunnen zijn.. We werken er in elk geval aan!

Goed weekend Ter!

Walter zei

Beleefd klagen kan idd helpen...Ik heb het nu zelf ondervonden bij mijn verzekering. ;-)

Anoniem zei

Een wijze gedachte, eerst denken dan doen helpt.

Vriendelijke groet,

Rebbeltje ★ zei

Jeetje bij de eerste klik was het gelijk raak...geen tijd...

Maar je vraag op het laatst maar eens voorleggen bij die verpleegsters zonder tijd...

En ja vakmensen verdwijnen als sneeuw voor de zon