Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 05, 2015

Tegenstrijdige opdrachten

Voor al die idioten die het ook afgelopen Oud & Nieuw leuk vonden om vuurwerk naar katten te gooien: ga eens lekker op een strijker zitten, sukkel!

Mensen denken vaak dat vuurwerk de oorzaak is van veel ongelukken en dus verboden moet worden. Onzin natuurlijk want de echte oorzaak van ongelukken met wat dan ook zijn onvoorzichtige gebruikers. 'Ja maar als je vuurwerk verbiedt zijn er nooit meer ongelukken meer mee!' Klopt. En als je Boeing verbiedt ooit nog vliegtuigen te bouwen kan er nooit meer eentje neerstorten.

Er is een relatief onbekende groep mensen die het óók zwaar had op Oudejaarsavond: minnaressen. Er zijn namelijk mannen die het hele door hun echtgenote ontrouw kunnen zijn maar de overgang naar het nieuwe jaar het liefst doorbrengen bij en met hun gezin. En over vreemdgaan gesproken: wist u dat dankzij de emancipatie tegenwoordig meer vrouwen dan mannen hun partner bedriegen?

Vrijdagavond was mijn oudste dochter erbij toen mijn vriendin en ik met een etentje (dochter kreeg ook wat te eten, hoor!)
vierden dat wij drie jaar en een maand samen zijn en daarna liepen wij gezamenlijk de wandelroute van het Amsterdam Light Festival.



Vrijdagmiddag kocht ik samen met mijn zoon en oudste dochter nieuwe tandenborstels en Nieuwjaarsnacht vierden wij de overgang naar 2015 met diverse buren annex vrienden.
1 Januari maakte ik met mijn vriendin een strandwandeling. Een korte want het was koud.

Zondag stonden wij op de eerste duurzame markt van dit jaar

en zaterdag lunchten wij bij mijn moeder. 's Avonds zou ik eigenlijk nog naar een verjaardag gaan maar mijn lichaam dacht anders over dat plan. Misschien maar goed ook want dat 's avonds feesten en dan de volgende morgen vroeg op om te werken moest ik misschien maar aan jeugdigen overlaten...;-)

Vanmorgen was ik heel vroeg op om mijn moeder te begeleiden naar het ziekenhuis voor onderzoek en vanmiddag onderging ik een shiatsu massage.

U leest het al: mijn goede voornemen is om het dit jaar lekker rustig aan te doen met lekker weinig afspraken en zo.

Oud & Nieuw begonnen wij bij mijn moeder. Met rolstoel en al zat zij buiten op straat te genieten van wat vuurwerk.

Een buurvrouw kwam naar buiten. In eerste instantie om te klagen: 'Ik heb een hekel aan die rook, de kruitdampen en de herrie! Ik vroeg haar waarom zij dan niet binnenshuis bleef met de jaarwisseling en zij antwoordde doodleuk: 'Nu ja, het is toch eigenlijk ook best wel leuk.' Mensen zijn raar.

Zo heb ik PVV-stemmers domme blanke Hollanders niet horen klagen over de ongelukken met vuurwerk en de illegale opslag. Misschien omdat moslims niet aangewezen konden worden als daders? Het waren namelijk toch echt voornamelijk blanke christelijke jongeren die - doorgaans stomdronken - de ongelukken veroorzaakten met het illegale vuurwerk dat door hun ouders (oudere blanke christenen) was opgeslagen. Bijvoorbeeld in Barneveld.

Mensen - en dan met name ouders - zijn wreed; krijgt een kind bij de slager een stukje worst en steekt het dat in de mond, zegt mama: 'En nou moet je dankjewel zeggen!' Als het kind dat doet zegt mama: 'Je mag niet met volle mond praten!' Geen wonder dat zovelen - en niet alleen kinderen - gefrustreerd raken. Vanaf onze vroege jeugd worden wij lastig gevallen met tegenstrijdige opdrachten en opgevoed met het idee dat het goed is om er een dubbele moraal op na te houden.

Ook de overheid heeft er een handje van om mensen een dubbele boodschap te geven. Zoals met de massale inenting tegen de Mexicaanse griep: 'Vermijdt plekken van samenkomst en meldt u massaal in sporthallen voor een inenting.'

Ook wil de overheid bezuinigen op daklozen opvang. Tegelijkertijd wordt een werkloze die een dakloze vriend gratis onderdak biedt gekort op zijn werkloosheidsuitkering of raakt hij een belastingvoordeel kwijt.

Maar ja, 'wij' hebben zelf deze overheid gekozen. Op puur democratische wijze. Mensen vinden dat in een democratie altijd de mening van de meerderheid voorrang moet hebben boven die van de minderheid. Behalve wanneer zij het niet eens zijn met die meerderheid. Mensen zijn dus hypocriet.

Enerzijds zwemmen wij graag en anderzijds hebben wij een hekel aan nat worden. Een beetje als deze pinguïns:


6 opmerkingen:

  1. Hahahaha, die pinguïns, die zijn goed he, dat had ik al eens gezien. Bij mij is de slager er eindelijk achter dat ze geen plakje wordt mogen. En dat terwijl ik er toch al zoveel jaar kom. Mensen die vuurwerk willen verbieden moeten eens gaan bedenken dat als gemeentes dat moeten betalen, ze nog meebetalen dmv gemeentebelasting. Verder zul je dus moeten reizen als je het dan nog wil bekijken. Ze zullen het vast net niet op het pleintje voor degene z'n huis doen.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's Ter!
    En daar heeft Di Mario een goed punt, tenminste, ik had er helemaal niet aan gedacht: meebetalen via de gemeentebelasting..

    Bij deze zin valt mij ineens een rekensommetje in... "wist u dat dankzij de emancipatie tegenwoordig meer vrouwen dan mannen hun partner bedriegen?" ...en als ik het sommetje uitvoer, moeten er dus OF evenveel bedrogen vrouwen als mannen zijn, OF enkele mannen zijn die met heel veel vrouwen vreemd gaan ;-) ;-)

    Sorry hoor.. (ik ben geloof ik toch wel een nerd. Misschien wel een ongeemancipeerde nerd dan ;-) ;-) Tenminste: ik geloof niet dat het "door de emancipatie" komt. Misschien zijn vrouwen er door de emancipatie wat openhartiger over, en schepten mannen sowieso altijd al op over hun 'veroveringen'?)
    Enfin: maakt niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem15:59

    Mooi blog!

    Mijn beste wensen voor jou en je dierbaren.

    Sterkte met de gezondheid van je moeder.

    Vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi dat Amsterdam Light festival, ik had er nog nooit van gehoord, lijkt me zéér de moeite waard.
    En ik maar denken dat ik hartstikke geëmancipeerd ben, nog nóóit een minnaar gehad dus ik ben een doetje;-) En nu maar hópen dat Henk geen minnares heeft anders is het nog mijn schuld dat het mens alleen zat met oud en nieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb lekker thuis gezeten, zoals elke avond, en dat bevalt altijd prima.

    Ja, als de meerderheid van de bevolking inmiddels voor een vuurwerkverbod is dan zal het vast wel eens ingevoerd worden.
    Ongeacht hoeveel ongelukken en zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is niet het geweer dat doodt maar de mens die het vast houdt hé. Dat geldt voor alle dingen waar men achteloos mee omspringt, dus ook met vuurwerk.
    Gelukkig zijn er ook de mooie dingen waar de mens zo goed in is, dit lichtfestival bijvoorbeeld maar ook de altijd weer zo interessante en mooie logjes van jou lieve Terrebel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!