Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 05, 2014

Wat vindt u vreemd?

Vanmorgen was ik als penningmeester bij een vergadering van http://hiob.strikingly.com/. Met onze hulp zijn er ook in de laatste paar maanden weer een paar mensen geholpen. Het is misschien maar een druppeltje op de gloeiende plaat maar vele druppels samen doven het vuur van de Wereldbrand. Toch?

Onlangs was ik bij een winkel waar men 'spullen met een verhaal' verkoopt, een zogeheten 'Wereldwinkel'. Niet alleen verkopen zij spullen uit diverse landen waarmee zij lokale economieën steunen maar achterin de winkel staat een boekenkast. Een gevulde. Klanten worden gestimuleerd daar boeken uit te halen en er andere boeken weer in te stoppen. Kijk, dat zijn initiatieven waar ik blij van word. 'Ja maar, is dat geen broodroof van de schrijver?' Op zich wel maar dat valt ook wel weer mee. Op een boek van ongeveer 20 euro ontvangt een bekende schrijver ongeveer 20 cent. Een minder bekende schrijver mag blij zijn met een dubbeltje. De rest gaat naar de uitgever, de literair agent, de groothandel en de detailhandel.

En is het broodroof wanneer u iets leent van de buurvrouw in plaats van zelf een pak suiker te kopen of bijvoorbeeld een fiets? Wat ik wil zeggen: met lenen is weinig mis. Stelen vind ik een heel ander verhaal en daar zal ik niet zo snel aan beginnen. Hoewel dat langzamerhand best lastig is met een maandinkomen dat een paar tientjes onder mijn vaste lasten ligt...

Ik denk dat het tijd is voor verandering. En dan niet het soort verandering dat de heer A.H. te Hamburg voor ogen had in het Duitsland van de jaren'30...

Ook vandaag de dag rijden er in Duitsland auto's rond met een Amerikaanse vlag als sticker op de bumper. Bij nadere beschouwing blijken de sterren te bestaan uit een serie swastika's. Met dit gebaar geven moderne Duitsers aan dat zij die Hitler wel een toffe gast vonden.

Zij vinden dat de maatschappij beter af is zonder zigeuners, Joden, negers, kunstenaars die niet-realistische kunst maken, gehandicapten en mensen die met die groepen sympathiseren.

Alleen maar blanke blonde mensen met blauwe ogen zijn nuttig voor de maatschappij! De mensen die dat vinden bestaan echt. Ik heb ze gesproken. En stond versteld. Van hun fanatisme maar ook van hun domheid. Bij één van hen waagde ik te zeggen dat Hitler zelf niet aan dat beeld voldeed. Hij had zelf immers een Joodse vader, had zwart haar met bruine ogen en was een mislukte kunstschilder... 'Halt's Maul!' werd mij toegesnauwd. Duidelijk: die neo Nazi's zijn net van die domme Nederlandse mensen die zo graag de voorzitter van de minst democratische partij van Nederland nablaten; vrijheid van meningsuiting bestaat alleen voor mensen die het volledig met hen eens zijn.

In de serie 'wat ik vreemd vind':

Mensen die hun huis opruimen schoonmaken vlak voordat de werkster komt 'want stel je voor dat zij ziet dat het een rommeltje is en vies is in huis!?'

Het cadeautje van de dag is een persoonlijke favoriet:


6 opmerkingen:

Walter zei

Daarom doe ik tegenwoordig alsof mijn werkster 3x per week komt...
;-)

די מריו zei

Ik had vroeger een schoonmaakster, maar die wilde al snel weer stoppen. Ze moest elke keer schoonmaken. Tja duhhhhh. Ik heb dus maar geen nieuwe gezocht. Stel je voor. dat ze moeten werken.

Love As Always
di Mario

gerdaYD zei

Daar heb je gelijk in, één druppel is natuurlijk niet genoeg om de wereldbrand te blussen, maar heel veel druppels kunnen een wonder verrichten! En daar, lieve Terrebel, doe jij aan mee... wat een mooi mens ben je toch!
En dan wat die voortschrijdende onverdraagzaamheid betreft: niet alleen moeten het volgens hen ariërs met blond haar en blauwe ogen zijn, ook mensen zoals jij worden geviseerd en alles wat anders, links of wat dan ook is dat niet in hun wereldbeeld past hé?
Bedankt voor het cadeautje hoor en voor je steeds weer heerlijke reacties bij mij!
OT: ik antwoord je nog hoor, moet er eerst eventjes op knabbelen, ik ben niet zo'n goed en vlot schrijver zoals jij...

John zei

Tja, van die domme mensen heb je overal en ze overheersen. Dat moet wel als je ziet wat voor een ellende er overal is.
Ja, schoonmaken voor de werkster komt is wel een beetje vreemd :D

Rebbeltje ★ zei

Opruimen voor de werkster komt is meer de gang van zaken...zodat ze gelijk kan beginnen met poetsen...en nee ik doe het zelf wel haha...

Mooi initiatief en klikte op de link en kwam een aardig idee tegen.

En domme mensen och we zijn er zelf ook een van...toch?

Groetjes

Rob Alberts zei

Voor dat mijn werkster kwam was ik wel aan het opruimen.
Schoonmaken vind ik iets anders dan opruimen.

Werkzoekend vind ik dat ik zelf moet schoonmaken. Jammer genoeg werkt mijn schoonmaakster nu dus niet meer bij mij.

Vriendelijke groet,