Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, november 17, 2014

Veel mensen zijn dom

Mijn zoon was een paar dagen thuis vanwege een verkoudheid en ook Billy de kat moest binnen blijven. Die had een ontstoken pootje en moest even binnen blijven vanwege de anti-biotica.

Vanmorgen was ik op de koffie bij een vriend en vanmiddag vertelde de diëtiste mij dat zij trots op mij is!

Donderdagavond was ik co-presentator van een thema-avond. Die ging dit keer over begeleidde vakanties voor psychiatrisch patiënten. Zij hebben toch vaak - maar zeker niet altijd! - andere behoeftes dan mensen die géén 'pammetjes' (gevoelens onderdrukkende medicatie) hoeven te slikken om zich staande te houden in de maatschappij.

Vrijdagmorgen had ik een vrij zwaar gesprek dus eigenlijk vond ik het helemaal niet zo erg dat een afspraak die middag niet doorging. 's Avonds werden mijn vriendin en ik door vriend Peter getrakteerd op een avondje-met-eten in een comedyclub
en later op de avond zagen en hoorden wij vrienden optreden in een jazzclub.

Zaterdag waren wij in de loods om spullen in te pakken voor de markt van zondag en terwijl mijn vriendin naar een feestje was, keek ik met mijn zoon naar Divergent. Losjes gebaseerd op Aldous Huxley's Brave New World vertelt de film het verhaal van een maatschappij die - na De Grote Oorlog - bewust in diverse standen is opgedeeld waar mensen zich dienen te schikken in de rol die hen is toebedeeld naar aanleiding van hun specifieke kwaliteiten. Maar ja, niemand is honderd procent creatief, niemand is 100 procent barmhartig, niemand is 100 procent agressief. Wel is ieder mens 100 procent mens.

Tijdens 'Het Beste Idee Van Nederland'  vluchtte ik naar de woning van mijn vriendin om op tijd naar bed te gaan ter voorbereiding op een drukke zondag.
Wij stonden op de Goodies en Foodies markt in Breda
waar vriend Erwin ons kwam opzoeken. Ik bleef niet tot het einde van de markt want mocht optreden op een locatie in de buurt. Zo kwam ik in Chaam terecht.
Wellicht bij u bekend vanwege de wielerklassieker 'de acht van Chaam'. Een collega van mij kende diverse mensen in de zaal want hij was in de buurt opgegroeid.

In mijn eigen buurt sprak ik onlangs 's avonds een meisje (jaartje of twaalf, waarschijnlijk brugklasser) aan op haar fietsgedrag. Gevraagd waarom zij - zonder licht uiteraard - op de stoep fietste en niet op het fietspad, zei zij: 'Ja maar, dit is korter!' Waarop ik haar vertelde dat de beoogde tijdswinst (ongeveer 3 seconden) teniet werd gedaan door het maar constant weer moeten ontwijken van al die vervelende voetgangers die zomaar op de stoep willen lopen. Ook vroeg ik haar: 'Waarom mag dat niet, stoepfietsen?' en zij antwoordde: 'Omdat dat verboden is.' -'En waarom is dat verboden?' 'Omdat het gevaarlijk is.' -'Maar toch riskeer jij een ongeluk in de hoop dat je dan drie seconden eerder thuis bent?' 'Eh...'

Een vriend van mij is trambestuurder en heeft al meerdere malen moeten wachten terwijl een dode fietser van onder zijn tramwielen vandaan gehaald moest worden. Waarom menen zovelen toch dat zij als fietser sterker zijn dan een tram? Wie heeft hen verteld dat het heel erg nuttig is om onder een tram te gaan liggen? Wie heeft hen geleerd dat rode stoplichten uitsluitend bestaan om genegeerd te worden?

Dat er domme mensen zijn weten wij al een tijdje. Regelmatig spreek ik mensen aan op hun uitspraken en altijd - zonder uitzondering! - blijven zij mij antwoord schuldig op vragen als: 'Jij vindt twee vechtende moslims een teken dat de hele Islam een agressieve godsdienst is. Wat vindt jij dan van jouzelf als blanke christen toen je vol trots vertelde dat je een nacht in de cel hebt doorgebracht omdat je in een dronken bui in de kroeg iemands neus brak in een vechtpartij?'

Nog meer domme mensen - en het is bijna grappig - ziet u in dit filmpje:4 opmerkingen:

די מריו zei

Hou maar op over verkeer, ik verbaas me er elke keer weer over dat mensen mijn leven, die van mijn kinderen maar ook hun eigen leven totaal niet belangrijk vinden om om... tijdwinst.. gemakzucht en noem het maar op. Kreeg jij antwoord terug trouwens. De laatste keer dat ik iemand aansprak vertelde die ander mij dat ik moest optyfen of zoiets. Ik den dat diegene met het verkeerde been uit de verkeerde bedstee is gestapt. Misschien was het probleem al dat ze uit de bedstee moest stappen.

Love As Always
Di Mario

John zei

Tja Ter, zonder domme mensen had jij dit blogje niet geschreven. De wereld zit er vol mee. Kijk alleen al naar de politiek. Je ziet aan de keus van mensen hoe goed zij nadenken over hun keus. Niet dus. Een ziekenverzorgster met een uurloon van 13 Euro die op de VVD stemt... Ja ik ken er een. oliedom mens,.

rietepietz zei

Fietsers hóeven zich geen zorgen meer te maken over hun verantwoordelijkheid, zij hebben immers altijd het recht aan hun kant wanneer het fout gaat.
Dat is inderdaad héél dom geregeld door de dames en heren politici!

gerdaYD zei

Je had het dus weer heel druk lieve Terrebel, maar leuk druk veronderstel ik bij dat waarschijnlijk mooie optreden van je vrienden (doorgeklikt hoor, ik denk dat ze het beluisteren meer dan waard zijn) en de markt in Breda (veel verkocht hoop ik!).
En natuurlijk heb je gelijk dat mensen niet al te slim zijn, heet het geen mensDOM dan?