Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, november 20, 2014

U liegt nooit!

Heel veel problemen in de wereld bestaan bij de gratie van vreemdelingenhaat. Als er geen vreemdelingen meer bestaan zouden de meeste problemen die wij heden ten dage kennen de wereld uit zijn! Maar hoe bereiken wij dat? Ik bedacht een simpele oplossing: Nederland stuurt een boodschapper naar de VN die vervolgens verklaart dat vanaf dat moment alle andere landen op de wereld een provincie van Nederland zijn. En voilá: er bestaat voortaan geen buitenland meer! Goed niet? Helemaal zelf bedacht!

Maar racisme dan? Nóg eenvoudiger op te lossen! Elk volk moet voortaan de Nederlandse grondwet eerbiedigen die aangeeft dat racisme verboden is. Bovendien wordt per decreet verklaart dat gemengde huwelijken worden gestimuleerd (hoe dat moet kunt u misschien zelf bedenken) zodat binnen honderd jaar (een stuk of vier generaties) iedereen op Aarde dezelfde huidskleur heeft! Is dat niet geniabel?

En heel veel ruzies en gewapende conflicten baseren zich op religie. Daar is er voortaan nog maar ééntje van: geloof in elkaar en jezelf. Klaar! Nooit meer ruzie over 'Mijn god is beter dan de jouwe' of 'Mijn manier van religie beleven is beter dan de jouwe.'

Sommige van mijn ideeën zijn redelijk onzinnig maar anderen zijn eenvoudigweg briljant. Wilt u in de commentaar sectie aangeven waar u bovenstaande ideeën onder zou scharen? Graag onderbouwd en zonder te liegen. Oké?

Natuurlijk liegt u nooit! Als 17-jarige zei u niet tegen iemand 'Ik hou van jou' terwijl u zelf niet eens zeker wist of u het meende. U zei nooit: 'Natuurlijk heb ik goed geleerd voor dat proefwerk en alle boeken gelezen op mijn verplichte boekenlijst voor school!' en u zei ook nooit: 'Natuurlijk zal ik straks mijn kamer opruimen, mama!' zonder het te menen.

Op latere leeftijd zei u natuurlijk ook nooit: 'Dat nieuwe kapsel staat je leuk hoor!' maar vertelde u dat u wenste dat de haren niet in een ander model waren geknipt omdat u het nieuwe kapsel lelijk vond. Toch?

U zei ook nooit: 'Zal ik doen hoor, baas. Ik vind dat helemaal niet erg om te doen!' en u loog zeker niet toen u zei: 'Ik ben bijzonder tevreden met mijn werk en mijn leven.' Toen u uw kinderen vertelde: 'Eet je bordje leeg, anders vertel ik het Sinterklaas dat je stout bent!' loog u natuurlijk ook niet. Toch?

Feit is dat wij regelmatig liegen. Ja, u en ik ook.

Als cadeautje zomaar even een liedje dat ik mooi vind:Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jimmy Ruffin. U weet wel, van dit liedje:


5 opmerkingen:

די מריו zei

Home is inderdaad een mooie liedje. Mij is altijd geleerd dat je met een compliment moet beginnen. Dat is geen liegen, want je moet het wel menen. Ik weet dat je het zo niet bedoelt, maar.. zo'n 80 jaar geleden kwam er een man aan de macht. En die wilde ook 1 land maken. Dat is niet goed gegaan en gelukkig voor die ons is die man gestopt. Anders had ik deze log in het duits moeten antwoorden. Dus ik zeg, je idee is voor mij onzinnig. Ik hoop dat je nog wel kunt slapen van mijn antwoord. Maar ik mag niet bewust liegen. Daarom doe ik dat ook niet over Sinterklaas. ;-)

Love As Always
Di Mario

John zei

Niemand is 100% eerlijk in zijn leven,. Het voorbeeld wat je aandraagt van de 17 jarige is daar bewijs van want op die leeftijd weet je niet eens echt wat houden van een partner is.
Verder vind ik je idee betreffende die provincies niets. De mens moet gewoon maar eens leren dat we allemaal gelijk zijn.

rietepietz zei

Nou ik ben klaarblijkelijk op de goede weg wat het geloof betreft, ik geloof n.l. alleen in mezelf.
Je geeft aardig wat voorbeelden over leugens die ik zeker niét zou uitspreken. Maar dat zal de leeftijd wel zijn, ik heb de energie niet meer om steeds te moeten onthouden welke onwaarheden ik gezegd zou hebben. Blijft over "de waarheid voor je houden "in bepaalde gevallen waar de keiharde waarheid geen nut heeft en kwetsend zou zijn.
Dat mensen gelijk zijn is een leuke gedachte maar dat zijn ze niet, ook in Nederland niet.
Ik ben al regelmatig van discriminatie beschuldigd juist omdát ik mensen gelijk wilde behandelen, maar al te vaak eisen mensen zélfs dat ze "anders" behandeld worden dan "iedereen".
Voorbeeldje uit de praktijk
Als de snackbar op de hoek een afzuigsysteem tot vér boven het dak moet hebben vind ik dat de Surinaamse winkel die zijn sterk ruikende gerechten de hele dag door kookt en/of bakt dat ook tot ver boven het dak moet afvoeren. Maar men vond men dat die dampen gewoon huis en tuin van de buurtbewoners mochten binnendringen zónder afzuiging.

די מריו zei

Ik weet wel dat jij niet dezelfde ideeën naleeft als ene AH, maar zoals je het in eerste instantie opschreef zou zo maar iemand die jou niet kent denken dat jouw ideeën niet helemaal koosjer is. Maar ik blijf toch liever een klein landje.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Ik geef je alweer over de gehele lijn gelijk lieve Terrebel, maar om deze reactie toch op een vrolijke noot te eindigen, dit:

Mijn broer loopt harder dan jouw broer
En later wordt hij kap'tein
Mijn vader was vroeger piloot
En ik krijg voor mijn verjaardag een grotemensen boot

refr.:
Je bent een liegbeest, een jokkebrok
Van acht'ren en van voren
Maar ga d'r asjeblieft mee door
Want 't is zo grappig om te horen

Mijn oom heeft auto's bij de vleet
Mijn tante heeft er nog meer
In onze tuin zat gisteren een aap
En mijn vader heeft gevochten, met een hele grote beer

refr.

Ik zing elke opera mee
Want ik heb zo'n zuivere stem
En ik kom vaak op de tv
En voetballen kan ik beter dan Wim van Hanegem

refr.

Mijn huiswerk kijk ik nooit na
Toch haal ik altijd een tien
Ik spreek vlot Grieks en Chinees
En laatst heb ik de koningin in een cowboyfilm gezien

refr.(2x)

Horen
Horen
Horen
Horen
Horen
Horen
Horen
© Art Staartjes
*wink, big smile*

Ik wens je een fijne zondag toe en dat is niet gelogen!