Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, november 06, 2014

Steun de kleine zelfstandige!

Vandaag ontzettend veel lopen opruimen in huis: een krat vol spullen gaat naar de kringloopwinkel en tientallen DVD's wachten op een nieuwe eigenaar. Ik hoop er een paar tientjes mee te verdienen die ik dan kan besteden bij diverse buurtwinkels.

Vanavond - na het bijwonen van een lezing van Jelle Jolles die volgt op een algemene ouderavond - zal ik samen met mijn vriendin vermoedelijk de lokale horeca gaan steunen... Af en toe ontkom je er niet aan geld uit te geven bij het filiaal van een keten maar als het even kan steun ik graag de kleine zelfstandige. Temeer omdat ik er - pun intended - zelf een ben.

Er zijn daadwerkelijk mensen die liever bij filialen van grote winkelketens dingen kopen dan bij een kleinere zelfstandige 'want dat is niet efficiënt'. Blijkbaar wonen zij in de heerlijk efficiënte wereld zoals die wordt geschetst in de film Equilibrium: een orwelliaanse maatschappij waarin het verboden is emoties te hebben 'want dat is niet efficiënt'.

De onnadenkende medemens vergeet ook even dat 'geen tijd hebben' een onzinnig excuus is om bij de buurtwinkel langs te gaan. Ze hebben namelijk wél tijd voor de Ikea dus waarom niet voor een authentieke meubelmaker? Goed, een bijzettafeltje is bij Ikea goedkoper maar die van de echte meubelmaker gaat langer dan een jaar mee en is dus op langere termijn goedkoper. 'Ja maar die buurtwinkels gaan altijd al om zes uur dicht!' Klopt. Maar niet op zaterdag. Heb je nog smoesjes over?

Vandaag weer eens een Gouwe Ouwe. Hier zijn The Blue Diamonds met Sukiyaki:


4 opmerkingen:

rietepietz zei

Natuurlijk kom ik wel eens bij grote winkelketens maar in onze dorpskern heb ik toch héél veel vaste adresjes van zelfstandige winkeliers, gewoon gezellig dat "we elkaar een beetje kennen".

די מריו zei

Ik ga niet altijd op lokaal af, er moet wel kwaliteit geleverd worden. Maar ze hebben natuurlijk de voordeel van de twijfel bij mij.

Love As always
Di Mario

gerdaYD zei

Gelijk heb je lieve Terrebel, niet alleen steun je aldus de kleine zelfstandige, je haalt ook iets degelijks in huis dat met vakmanschap wordt gemaakt! Chinese brol gaat niet zo lang mee als iets waar de liefde voor het vak in zit, integendeel. En je haalt er het beetje meer dat je er aan uitgeeft, dubbel en dik weer uit.

John zei

Schitterende film en Cristian Bale speelt de rol geweldig. Ik heb de film nu al een stuk of 10 keer gezien, en ga hem vast weer kijken.
Als was het alleen al om me er aan te herinneren hoe ik het niet wil.