Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 19, 2014

Ontdekkingen

Ondanks dat hij mij en zichzelf de halve nacht had wakker gehouden met zijn gehoest, geproest en gekuch besloot mijn zoon toch naar school te gaan vandaag omdat hij niet teveel wil missen. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat tieners lui zijn!

'Uit onderzoek blijkt...' en Telegraaf lezers slikken dat onmiddellijk voor zoete koek. Zonder te lezen wie het onderzoek heeft uitgevoerd of hoe het betreffende onderzoek is uitgevoerd. Wltrr schreef er een fraai stuk over: http://wltrrr.wordpress.com/2014/11/19/nederland-bedreigd-door-gebrek-aan-getalsherkenning/ ('Ja, ook de allerhoogste inkomens moeten inleveren: wel 11 hele euro's per jaar!')

Ageren tegen domheid en de onwil om na te denken is niet het enige dat ik doe.

Opdat u een idee krijgt van wat ik zoal doe voor werk bij deze een clipje waar ik aan mocht meewerken:

Gisteren at ik een heerlijke avondmaaltijd bij een vriend in 's Gravendeel. Voor mij is dat best ver weg maar wat is tijd en afstand wanneer je een vriend kunt helpen? Mensen helpen is vaak helemaal niet moeilijk maar gewoon een kwestie van doen. Net als nadenken eigenlijk.

Een ambulance met loeiende sirenes en zwaailichten staat achter een auto die voor het stoplicht staat. De vrouw achter het stuur wijst verontschuldigend via haar achteruit kijk spiegeltje op het rode licht en gebaard dat zij en de ziekenwagen maar geduldig moeten wachten. Ik kan mij ergeren aan zulk gedrag. In de eerste plaats omdat wellicht door haar schuld nu iemand sterft en in de tweede plaats omdat iedereen die ooit rijles heeft gehad weet dat je altijd hulpdiensten hun werk moet kunnen laten doen. Bovendien is zij blijkbaar niet in staat gebleken tot zelfstandig nadenken. Wie dit weblog al een tijdje volgt weet dat dat een euvel is dat ik maar met moeite kan velen.

Het wordt helemaal erg wanneer mensen glashard beweren dat zij 'geen tijd' hebben om na te denken.

Mensen hebben geen tijd om een familielid te bezoeken of een buurvrouw te helpen. Wél hebben mensen tijd om Boer zoekt Vrouw te kijken en een brief (op papier!) te schrijven aan presentatrice Yvon Jaspers om te vragen waar zij dat leuke bloesje gekocht heeft. Natuurlijk hebben mensen wel tijd (en veel meer vrije tijd dan - pak'em beet vijftig jaar geleden - maar iedereen besteed die tijd aan andere dingen omdat iedereen andere dingen belangrijker vindt.

Zelf besteed ik mijn tijd graag aan het ontdekken van nieuwe dingen.

Hier een muziekje dat ik pas recent ontdekte:3 opmerkingen:

rietepietz zei

Ik heb je niet in het filmpje kunnen ontdekken, je zal dus ook wel onder zo'n dikke blonde pruik verstopt gezeten hebben. Bij dit soort muziek zul je mij in ieder geval niet tussen het publiek tegenkomen, óók niet bij de "echte Fransje" !

Toch deed die mevrouw niet meer dan de politieadviezen opvolgen, het wordt afgeraden om door rood te rijden om dringend vervoer er door te laten. Het is genoeg als je doet wat je kúnt doen zonder het overige verkeer in gevaar te brengen.Blind door rood rijden is óók dom.
Het probleem is eigenlijk meer dat veel mensen té harde muziek op hebben staan in de auto en daardoor een sirene pas zó laat horen dat men niet meer veilig kan anticiperen op dat gegeven.


די מריו zei

Je mag inderdaad niet zomaar door rood rijden, maar je kunt wel ietsjepietsje naar links of naar rechts. Het filmpje sla ik even over. Dinnetje ligt hier op de bank te slapen. Als ik vanavond niet op de bank wil slapen, zal ik haar maar niet wakker maken met je muziek.

Love As Always
di Mario

gerdaYD zei

Met die blonde pruik op je kop ben je bijna onherkenbaar lieve Terrebel hihi. Maar eens het lied ingezet en je stem en heerlijke performance aan de orde kwamen dan dacht ik: zo ken ik mijn vriend! Wat een optreden...
En wat het 'geen tijd hebben' betreft: hoe komt het dat nu mensen minder uren moeten kloppen dan het vroeger in dat zwarte verleden was, geen momentje meer weten te vinden om gewoonweg te leven, echt te leven?