Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, oktober 31, 2014

Sinterklaas (Een verhaaltje)

Hij was het zat! Hij wilde niet meer worden uitgelachen door kinderen omdat hij dom zou zijn. Goed, er ging wel eens wat mis en dan had hij hulp nodig van de man die al eeuwenlang bij hem was. Vroeger kon hij hem moeilijk verstaan want hij sprak met een ander accent.

Na al die tijd was hij een karikatuur van zichzelf geworden en hij kreeg het gevoel dat hij niet meer serieus genomen werd. Vroeger boezemde hij mensen nog angst in maar nu vonden zij hem vooral grappig. 'Waar is het respect gebleven?', zo vroeg hij zich af. 'En de goede ouderwetse eerbied?' Bijna jammer dat het - zoals de oude traditie nog wilde - niet meer mocht: mensen over de knie leggen en lekker hard slaan. Dat zou ze leren! En zo mijmerde hij verder, die oude Sinterklaas.

==================

Meer lezen?
5 opmerkingen:

gerdaYD zei

Woehaha, als ik jou gisteren aan het lachen bracht, heb jij dat bij mij ook gedaan, wat een schitterend verhaal lieve Terrebel. En het is niet alleen grappig, er zit bovendien ook nog een heel serieuze gedachte achter, de moeite waard om er eens eventjes over na te denken!

Renesmurf zei

Sinterklaas is nooit iets zat! Want hij wordt altijd opgevolgd door iemand die er voor gaat!

rietepietz zei

Hij zal z'n kruis moeten dragen zelfs al zijn er mensen die vinden dat dat kruis ook al niet deugd.

Rebbeltje ★ zei

Nog even en hij heeft het weer te druk om te mijmeren...

Fijne ZONdag

Anoniem zei

'Sinterklaas, wie kent hem niet?'Mooi stuk Ter. Ik neem vast een pepernoot.