Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, augustus 04, 2014

Ik doe wat tegen onrecht.

Vers terug van een week vakantie op een plek zonder internet, (ja, zelfs zonder elektriciteit!) ging ik vanmorgen langs bij de DWI, de vroegere Bijstand en belde ik met de Belastingdienst. Ik kan natuurlijk in details treden maar de conclusie is dat men het een en ander gaat uitrekenen en mij binnen een paar weken voorziet van de pecunia waar ik recht op heb. Intussen leef ik vooral van de liefde en de lucht. En van een lening van mijn zoon.

Grote instanties aanpakken is een soort van hobby van mij geworden. Het begon waarschijnlijk in 1991 toen ik een rechtszaak won die tegen mij (als beambte van het toenmalige GAK, de latere uitkeringsinstantie UWV)) was aangespannen door een advocaten collectief. 26 Advocaten. Tegen mij. Tegelijkertijd. En ik won.

Later zou ik het miljardenconcern Albert Heijn op de knieën krijgen en onlangs was ik in conflict met de Belastingdienst.

Het is mij gelukt om mensen overgeplaatst, overspannen en zelfs ontslagen te krijgen. Door mijn toedoen moest een politieagent een boete van €160 betalen nadat ik hem aanhield middels een burgerarrest. Hij negeerde een rood stoplicht en reed over de trambaan met zijn motor. Zonder bijzondere signalen te gebruiken en dus duidelijk niet in achtervolging maar als gewoon verkeersdeelnemer. Zijn fout dat hij dacht dat regels niet voor hem gelden.

Het is gewoon sterker dan ik; is er sprake van machtsmisbruik en/of grove nalatigheid dan kom ik in actie.

'Maar waarom zou je zoveel moeite doen als de prijs van Nutella (zie: http://vragen.blogspot.nl/search?q=nutella) na jouw actie maar een dubbeltje daalt?' vraagt men wel eens.

Heel eenvoudig: anderen hebben wél tijd om te klagen maar geen tijd om actie te ondernemen. Noem mij maar Don Quichotte.

U bent al bekend met mijn motto?

"Iemand moet er wat aan doen en jij kunt iemand zijn."

De onjuiste aanname van de dag is: de luiaard is het meest luie dier dat er is.
Hoewel de luiaard met een gemiddeld aantal uren slaap van 12 per dag behoorlijk veel slaapt, slaapt een manlijke leeuw nog veel meer, namelijk zo'n 16.

En soms word je gewoon verrast:


6 opmerkingen:

francky spruytte zei

niemand staat boven de wet en er zijn steeds meer en meer instellingen en individuen die denken er boven te staan. Doe zo verder !

Stanley Theodore R zei

En zo hoort het ook, strijden tegen onrecht en onrechtmatigheden zouden er meer moeten doen!

Walter zei

Je bent een bijzonder mens, Terrebel, net als ik maar dan anders :-))))

gerdaYD zei

Ha, je bent weer boven water gekomen lieve Terrebel, ik heb je gemist hoor! Maar ik denk dat jij een heerlijk weekje vakantie had waarin je batterijtjes goed op konden laden zodat jij je strijd tegen al het onrecht weer aan kan gaan!

Anoniem zei

Dat is een goed motto!

OT: die foto op fb doet me denken aan een verhaal van jou, zo ongeveer 3-4 jaar geleden. Over een landschap, waar je aankwam, met enkel stenen muren om achter te schuilen en een vuurtje te stoken..

rietepietz zei

Het is me al menigmaal verweten dat ik tegen windmolens vecht, dat wil niet zeggen dat het me altijd lukt om dingen die ik niet vind kunnen te stoppen, vaak gewoon omdat er té veel gemakzucht is waardoor de zwijgende meerderheid me in de weg zit. Het houd me niet tegen toch regelmatig ergens tegenaan te gaan.