Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juli 28, 2014

Zijn alle anonieme PVV-fans laf?

Mensen zijn doorgaans zeer goedgelovig. Zo geloven zij Hamas wanneer die organisatie zegt dat zij hoopt bij het willekeurig afvuren van raketten geen burgers te raken. Ook geloven wij Israël wanneer men beweert dat een paar gehandicapten in een opvanghuis per abuis werden gedood toen men opzettelijk een raket liet neerkomen op het huis van de buurman. De bovenbuurman. Maar ja, moet je ook maar geen buren zijn met iemand die mogelijk contacten heeft bij Hamas. Eigen schuld. Wij geloven ook de media die beweren dat de pro-Russische seperatisten in de Oekraïne schurken zijn die weigeren mee te werken aan het onderzoek naar MH17. Maar diezelfde media kan blijkbaar niet verklaren waarom diezelfde mensen volledige medewerking verlenen. Zo zijn de zwarte dozen al overhandigd en diverse stoffelijke overschotten reeds gerepatriëerd. Maar de mensen die zo hard meewerken en door het puin zoeken naar lichaamsdelen zijn toch van die schurken? Verwarrend! En ja, er is geplunderd en het is vrij ziek als je ontdekt dat de creditcard van je overleden partner is gebruikt voor aankopen in Donetsk.

Het is niet altijd makkelijk om de andere kant van het verhaal te begrijpen maar stelt u zich eens voor dat u zich in een gewapend conflict bevindt en uw kinderen hebben honger omdat u niet alleen werkloos bent maar ook geen soldij ontvangt. U komt een dood lichaam tegen en in de binnenzak van de jas vindt u een creditcard. U weet dat de eigenaar die niet meer nodig heeft, de verzekering het door u gestolen bedrag terugstort aan de nabestaanden dus dat eigenlijk niemand er last van heeft dat u het plastic kaartje gebruikt.

Als ik nu even advocaat van de duivel speel: wat zou u doen? Sommigen zeggen dan: "Ik zou mijn kind in de ogen kijken en zeggen: 'Dag lieverd. Fijne reis naar de hemel en jammer dat je doodgaat van de honger. Maar in elk geval sterf je in het besef dat papa geen dief is. Dat is fijn, toch?' Persoonlijk denk ik dat die mensen liegen. En met sommigen is helemaal geen discussie mogelijk. Voor hen is de wereld zwart/wit en zijn alle Israëliërs (of alle Palestijnen) heiligen en alle aanhangers van Poetin slechte mensen die niets minder dan het vagevuur verdienen. Aan nuance doen zij niet.

In het verleden ging ik nog wel eens in discussie met racisten PVV aanhangers. Vooral op Twitter uiten zij veelvuldig de mening van hun Führer. Daar is een heel eenvoudige reden voor: op Twitter hoef je je eigen naam niet te gebruiken maar kun je lekker anoniem anderen afkraken, uitschelden en zelfs bedreigen!

Maar waarom zou je dat anoniem doen wanneer je zelf volledig achter die mening staat? Heel eenvoudig: de meeste mensen die PVV stemmen weten dat de mening van hun Grote Leider (en dat is tevens hun eigen mening want zelfstandig nadenken kunnen zij vaak niet) niet door de beugel kan. Zij wensen dus ook niet te worden tegengesproken want dan moeten zij met argumenten komen. En 'argumenten' is een moeilijk woord.

Meerdere malen heb ik zo'n racist...pardon...persoon uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek maar nog niet één van hen is op dat verzoek ingegaan. Zeer waarschijnlijk omdat zij zich dan niet meer kunnen verschuilen achter hun Twitter pseudoniem. Daarom is eenvoudig te concluderen: anonieme PVV fans zijn laf.

Omdat communiceren (sorry, eventueel meelezende Geert fans: Wéér een moeilijk woord!)  met hen vrijwel onmogelijk is en onnodig veel energie kost reageer ik tegenwoordig op hun eerste reactie op een stukje van mij met: 'Bedankt voor je mening. Fijne dag!'

In de serie 'Wat ik raar vind':

Dat veel mensen vrijwel dagelijks de toiletbril schoonmaken maar slechts zelden de lichtschakelaar en de deurklink van het kleinste kamertje. Terwijl zich juist daar de meeste slechte bacteriën bevinden.

Mag ik u tot slot verzoeken te letten op de reactie van het publiek als The Shadows 'hun ding' doen?


2 opmerkingen:

rietepietz zei

Agossie.... dat dansje, vér over de datum natuurlijk en dat dansende publiek is mede de reden dat ik geen popconcerten wil bezoeken. Ga je voor de muziek kun je écht beter thuis een studio opname beluisteren.
En verder veronderstel je er weer lustig op los, zoals jij zelf al zegt! Het is vrijwel onmogelijk om zaken te beoordelen die zo ver buiten je bereik zijn en waarvan je persoonlijk niets hebt kunnen constateren.
Dan ga ik toch voor de grote lijnen van goed en fout, stelen is fout en stelen van een lijk is dubbel fout, er vanuit gaan dat de verzekering de schade aan de achterblijvers vergoed maakt het óók nog oplichting en over de moraal zullen we het dan maar niet eens hebben.
Mocht jij daar de dief met z'n verhongerende kindertjes gezien hebben heb ik niks gezegd natuurlijk.

Anoniem zei

Achter elke gebeurtenis zit een verhaal en ieder heeft zo zijn eigen waarheid, maar sommige berichten raken diep. Dat mensen elkaar voor rotte vis uitmaken op twitter, zal ik wel nooit begrijpen- Wat een verspilde energie!