Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 02, 2014

Wat doet u tegen eenzaamheid?

De Nederlandse slavengame 'terug naar de vrijheid' is afgekeurd voor de Apple Store 'want negers worden er in afgebeeld als donkere mensen en dat is racisme!' Een handvol Afrikaans/Surinaamse mensen in Nederland (waarschijnlijk precies diezelfde 18 Nederlanders die het figuur Zwarte Piet willen verbannen uit Nederland) wenst niet te worden herinnerd aan hun eigen huidskleur. Laat ik nu mijn mening eens voor mij houden. http://www.nu.nl/games/3816653/nederlandse-slavengame-afgekeurd-apple.html

Mijn mening over het Israël/Palestina conflict kent u al: beide partijen zijn al honderden jaren fout bezig. Ja, natuurlijk is het niet goed om drie tieners te vermoorden. Maar is het dan wél goed om volledige dorpen plat te bulldozeren? Met de bewoners er nog in? Het is al lang niet meer duidelijk wie er begonnen is maar één ding weet ik honderd procent zeker: Nergens in de Bijbel stelt een schrijver dat God (Jahweh, Allah of welke godheid in welk heilig boek dan ook) zei: 'Ga naar dat stuk aarde en moord de oorspronkelijke bevolking uit.' Er is echt ruimte genoeg in de regio; leer je te gedragen als volwassene en leef samen. Klaar. Die gasten die geweld als enige manier zien om om te gaan met geweld moeten zich laten nakijken! http://www.nu.nl/buitenland/3817408/palestijnse-jongen-dood-ontvoering-in-jeruzalem.html

Dinsdag liet ik mijzelf even fysiek nakijken door de huisarts terwijl ik die ochtend voor een paar dagen afscheid nam van mijn vriendin die tijdelijk zaken doet in het buitenland. Tevens waren wij gisteravond precies 2 jaar en 7 maanden een stelletje. Wat gaat de tijd snel, niet?

Zo was er nog maar vier jaar geleden het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika en inmiddels is het FIFA-circus neergestreken in Brazilië: een wekenlang toernooi, vol met buitenlanders!

Wij vinden dat buitenlanders (en dan bedoelen de meeste Nederlanders asielzoekers, moslims en Roemenen want met Engelsen en Noren hebben wij geen probleem want dat zijn 'expats' en geen 'gastarbeiders' die onze banen komen inpikken én te lui zijn om te werken) zich moeten conformeren aan de christelijke waarden die hier te lande al eeuwen gelden. Een voorbeeld van zo'n in de Bijbel vastgelegde waarde is dat je ten alle tijden hulpbehoevende vreemdelingen voedsel en onderdak biedt. Ik vindt het nogal huichelachtig dat wij die houding van anderen eisen maar ons zelf er niet aan houden.

Zo vinden wij dat anderen ons netjes moeten behandelen maar lijken wij er zelf vaak moeite mee te hebben.

Terwijl het eigenlijk best makkelijk is. Het begint met 'Goedemorgen!' zeggen tegen een wildvreemde. Kom je die persoon toevallig later weer tegen dan begin je een praatje over het weer. 'Lekker weertje, niet?' volstaat. Regent het pijpenstelen en maakt een bijtende wind het ijzig koud dan zal de opmerking worden opgevat als bijtend sarcasme. Als humor, dus.  Is het echter voor het eerst dat jaar warmer dan twintig graden en opent de lokale ijssalon net haar deuren dan zal de opmerking bevestigen wat de aangesprokene reeds zelf had geconstateerd. En mensen vinden het fijn om bevestiging te ontvangen. Wat begint met een eenvoudige bevestiging van het bestaan als mens (Een vriendelijk hoofdknikje met bijpassend 'Goedemorgen!') kan zomaar ontaarden in één mens erbij op de wereld die zich voortaan wat minder eenzaam voelt. En u? Wat is uw middeltje tegen eenzaamheid?

De onjuiste aanname van de dag is: Tulpen uit Amsterdam is een oer-Hollands liedje.
Helaas: van oorsprong is het een Duits liedje uit 1956 en de eerste Nederlandstalige versie werd gezongen door een Belg.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Twee jaar en zeven maanden is geweldig! Mooi vind ik het, dat je het even benoemt. De tijd gaat inderdaad snel. Over de eenzaamheid; ik heb laatst een blinde man aan een lekkere bak koffie gezet. Jaja, zijn vrouw had hem voor paar minuten achter gelaten in de winkel. Ik kon het niet bevatten en heb hem mijn arm geboden,naar een gezellige zithoek. "Goedemorgen", zeg ik! :)

Rebbeltje ★ zei

Ja een vriendelijk woord een gebaar kan wonderen doen...zeg altijd goedendag tegen jan en aleman...soms kijken ze je dan vreemd aan...stoor ik me niet aan en ga gewoon verder.
Maar goed is in een dorp wel ff wat anders denk ik zo...meer normaal.
2 jaar en 7 maanden...bij houden is het zo 5 jaar en dan weer verder...groetjes

די מריו zei

Zoals ik al het geweld afkeur, keur ik dit natuurlijk ook af. En je hebt gelijk, Het merendeel van de Palestijnen en van de Israëliërs willen geen moorden en geweld. Alleen denken kleine groepen vaak dat iedereen dat wil omdat die kleine groep het hardste schreeuwt. Mmmm, dat komt me ergens anders ook weer bekend van voor, maar ik weet dat dan weer niet zeker. Zo las ik dat in Belgie een kleine groepering wil dat de Lidl wordt geboycot omdat ze halalspullen verkopen. Zal wel aan mij liggen, maar niemand verplicht mij toch om dat te kopen. Een vriendelijke lach, een hand opsteken of goedendag wensen. Een mooi gezicht als mensen dat van je aannemen. Ik leer het zelfs Yaron en Shirel al aan.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Wat is me dat nu voor een rare hersenkronkel? Je mag negers niet al donkere mensen afbeelden? Hoe dan wel? Het lijkt me zo iets als Terrebel niet als kleine mens voor te stellen hihi.
Jij bent dat wel, van gestalte, maar niet van inborst: daar ben je groot in lieve jongen! Want waar jij allemaal voor staat en in de bres voor springt... wow!
Proficiat met jullie samenzijn... je zou dat eigenlijk elke dag moeten vieren hé?

Walter zei

Toch maar weer eens gewoon een groet.
En je stukjes?
Ik vind ze op zijn minst gezegd vaak erg dapper! ;-)
Een vriendelijke groet,
Walter

Anoniem zei

1956 is een speciaal jaar voor mij.

Sinds ik in Amsterdam-ZuidOost woon voel ik mij een wereldburger,
maar de wereldkampioenschappen voetbal laat ik langs mij heen gaan.

Evenals het Duitse lied over tulpen gezongen door Belg. Tulpen zijn toch Turks!

Vriendelijke groet,


Renesmurf zei

Leerden de mensen maar echt nadenken, dat geweld de wereld uit moet!

gerdaYD zei

Ik ben het met Walter eens: jouw stukjes zijn op zijn minst dapper te noemen lieve Terrebel! Ik hoop dat jij nog lang het lef hebben zal met al die doordachte waarheden uit te pakken, ik sta volledig achter jou en jouw mening!

rietepietz zei

Tja wat is dapper.... pen en papier is nog altijd geduldig.. en overwegend lezen hier dan toch mensen die jouw stellingen grotendeels onderschrijven en dus niet met de neus op de feite gedrukt hóeven te worden.