Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juli 13, 2014

Is meer geld uitgeven dan je hebt slim?

Vrijdag was ik met mijn gezinnetje naar Hoorn en natuurlijk brachten wij een bezoek aan de haven.
Zaterdag besteedden wij aan uitslapen en rondhangen rond het lokale zwembad. Vandaag stonden wij met Rataplan Design voor het eerst op een duurzame markt in Baarn. Ook daar maakte ik aantekeningen voor dit weblog maar ook voor mijn andere schrijfsels. Gewoon lekker ouderwets. Op papier. Ik heb thuis dus honderden briefjes!

Onlangs had ik weer eens een briefje opgehangen op de algemene voordeur die gedeeld wordt door acht huishoudens. De mededeling hield in: 'Wilt u de voordeur alstublieft zachtjes dichttrekken? Het kost niet heel veel moeite maar scheelt herrie en houdt bovendien de dranger heel. Als die door geweld wordt ontwricht is het voor insluipers makkelijk onze algemene voordeur open te duwen.'

De volgende dag bleek het briefje al met grof geweld verwijderd. Waarschijnlijk door een bewoner (m/v) die vindt dat hij door het appartement te kopen het recht heeft verworven veel te laat naar bed te gaan, daardoor chagrijnig vroeg wakker te worden en dus met veel geweld de voordeur mag dichtslaan. Mensen die dezelfde woning huren voor minder dan 250 euro per maand zijn maar armoedig en dom. Iedereen weet dat mensen die 'maar' 10.000 euro op de bank hebben staan maar toch een appartement in Amsterdam van 39m2, bouwjaar 1892 en volledig afgeschreven in 1937 (de totale waarde van het pand werd toen op nul gulden gesteld) kopen voor bijna 200.000 euro hartstikke slim zijn! Toch? Of is het misschien toch ontzettend dom om iets te kopen dat helemaal niets waard is en dat doen voor veel meer geld dan je hebt zodat zelfs je achterkleinkinderen nog in de schulden zitten?

Ja, veel mensen zijn dom en geven veel meer geld uit dan zij kunnen missen. Niet allemaal natuurlijk want u en ik zijn positieve uitzonderingen.

Consumenten geven nu meer geld uit dan in 2010. Hoe weten wij dat? Simpel: verkoopcijfers van de detailhandel tonen dat heel eenvoudig aan. Toch klaagt men steen en been over 'de crisis'. http://nos.nl/artikel/613292-huishoudens-geven-weer-meer-uit.html

In de serie Onbekende Helden is het vandaag de beurt aan Nikola Tesla. Veel van de uitvindingen die wij vandaag de dag gebruiken (Elektrisch licht, radio, televisie) hebben wij te danken aan zijn inventiviteit. Omdat hij het helpen van de mensheid belangrijker vond dan veel geld verdienen kreeg hij het predicaat 'gekke geleerde'.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tommy Ramone

Het cadeautje van vandaag is een liedje van Melanie Safka:


6 opmerkingen:

rietepietz zei

Je laat weer een knap staaltje gedachten lezen zien van iemand die je niet kent, moet je les in gaan geven;-)

די מריו zei

Ik kan zeggen dat ik bij die weinige unieke personen hoor die niets koopt als hij er geen geld voor heeft. Dat liedje van Mel is geweldig natuurlijk.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ja, heel vaak zijn het omstandigheden waarom en hoe en zo. En er wordt dan vaak te laat ingegrepen.

gerdaYD zei

Jullie hadden dus een heerlijk dagje dit weekend, blij voor jullie! En benieuwd tot welk weer mooi geschreven log je aantekeningen zullen leiden lieve Terrebel.
Goed dat je even aandacht aan Nikola Tesla besteedde, deze geniale, mensen-minnende geleerde mag beslist meer dan eens uit het vergeethoekje gehaald worden!

Renesmurf zei

Mensen moeten gewoon altijd alle deuren voorzichtig sluiten, en ook voorzichtig openen overigens.
Kalm aan, dan gaat het het langst mee.

gerdaYD zei

Bedankt lieve Terrebel voor je al even lieve reactie bij mij. Weinig webbies hebben het over mijn foto's maar jij dus wel... dat beurt me op jongen!
Fijne, zonnige dag hé, eindelijk zomert het weer joepie!