Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, mei 16, 2014

Karton (Een verhaaltje)

Het was duidelijk dat de inzittenden van het buitenaards ruimteschip kwaad in de zin hadden. Niet alleen door de uitstekende kanonlopen maar ook door de dreigende taal die de vermoedelijke commandant zojuist gesproken had, rechtstreeks in het brein van elke wereldburger in zijn of haar eigen taal.

Dat hij zijn woorden kracht bij zette door een kreet (vermoedelijk een bevel) te slaken waarna Parijs - met bewoners en al - volledig in stof uiteenviel maakte onmiskenbaar een einde aan het gerucht dat de  buitenaardsen vrede en voorspoed wensten.

Onderhandelingen verliepen moeizaam en nadat vier onderhandelaars letterlijk in rook waren opgegaan was er geen vijfde meer te vinden. Wél was het nummer vier nog gelukt een stukje materiaal van het ruimteschip veilig te stellen en onmiddellijk gingen wetenschappers aan het werk om het spul te onderzoeken, hopend op zwakke plekken.

Geen schip op aarde was van deze substantie gemaakt. Geen enkel aards militair voer- of vaartuig was ooit van dit materiaal gemaakt. Het was - eenvoudig gezegd - ondenkbaar dat een materiaal van deze sterkte ooit zou worden gebruikt voor het bouwen van een aanvalsmachine. 

Gelukkig voor de verdedigers van de Aarde had de buitenaardse agressor geen problemen gezien in het bouwen van een wapen van karton. 

====================
Meer lezen? De bundel 'Fantastische Ontmoetingen' (met maar liefst 100 verhalen!) is nu te koop via Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/fantastische-ontmoetingen/9200000025107889/

5 opmerkingen:

rietepietz zei

Lijkt me evengoed wél een oplossing voor de overbevolking als je met één kreet hele steden in stof kunt laten oplossen!

די מריו zei

Alleen parijs. Mmmm, jammer, kan die Fransen toch al nie zo uitstaan.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

ja, toekomstmuziek in de verleden tijd, alsof het verhaal al voltrokken is en we niet komen op een punt vanwaar het nu verder gaat.

Anoniem zei

Dan hoop ik maar dat Parijs ook van karton was - en iemand het verhaaltje uitblies... toen het boek dicht ging.

gerdaYD zei

Woehahaha, jouw verbeelding kent precies geen grenzen... jouw gave om die te verwoorden beslist ook niet!