Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 21, 2014

Het nut van een elektrische SUV

Dan denk je: 'Vandaag maar even rustig aan doen want gisteren heb ik hard gewerkt aan een nieuwe act en morgen zit ik de hele dag tot laat in de avond op een stembureau.' (Morgen verkiezingen voor het Europees Parlement. Wist u dat Pim Fortuyn zaliger voor uitbreiding van de Europese Unie was met meer lidstaten en dat de Partij voor de Dieren de landbouwsubsidies wil afschaffen?) en dan heb je toch dit takenlijstje:

CG
Club royal
Daniëlle
E-mails
Foto's Frankrijk
Google Drive opschonen
Hetty
Kasboek
Ma:  Manege Anne
Maria
Ondernemersklankbord
Opruimen
Roderick
Scheren
Stoelkussen  (Marktplaats?)
Verhalenbundel pagebreak
Waterschapsbelasting
Weekschema
Winonah

Je kunt dan natuurlijk naar buiten gaan en genieten van het mooie weer maar zo'n lijstje verdwijnt niet helemaal vanzelf. En dus ga je maar aan de slag.

'Kom bij ons en wees goed voor het milieu! Wij zijn namelijk zó duur dat u daardoor vanzelf zuiniger omgaat met energie. Dankzij ons wordt Nederland dus één van de duurzaamste landen ter wereld! Kom bij het team dat het beste is voor uw kinderen en kleinkinderen, redt de aarde en begin bij uzelf! Als u binnen 24 uur naar ons overstapt maken wij u gratis lid van The Green Team!

Ofwel: het gaat er niet om wat een bedrijf verkoopt maar om hoe de boodschap wordt ingepakt.

Op die manier is bijna alles aan bijna iedereen te verkopen. Uiteraard bent u - mijn gewaardeerde lezers - daar een positieve uitzondering op want u heeft nog nooit iets aangeschaft dat u eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Net als ik overigens. Toch? ;-)

Hoeveel mensen zouden bijvoorbeeld een elektrische SUV kopen? Dat schiet z'n doel toch voorbij? Mensen die een SUV kopen doen dat namelijk uitsluitend om anderen te laten zien dat zij zoveel geld hebben dat zij dat makkelijk kunnen verspillen door een benzineslurper te kopen die ook nog eens belachelijk veel kost aan wegenbelasting omdat het kreng zo ontzettend zwaar is. Bovendien laat je zien dat je thuis een garage hebt want op straat - waar het 'gewone' volk hun simpele autootjes parkeert- is er geen plek voor zo'n aso-bak, ook wel PC Hooft-tractor. Zo genoemd naar de winkelstraat in Amsterdam waar jongemannen in piccolo-pakjes de SUV-bakken parkeren van mensen die het heel normaal vinden om schoenen van 400 euro per paar te kopen.

Het pleonasme van de dag is: een onverwachte verrassing

Als verrassing een filmpje dat iets weergeeft van de humor die vrijmetselaren ten toon kunnen spreiden:


4 opmerkingen:

rietepietz zei

Ik maak gewoon geen lijstjes;-)

gerdaYD zei

Tja, daar heb je een punt: zo lang duurzame energie zo duur blijft kan ik me zo iets niet aanschaffen en moet het blijven doen met energieverslindende dingen.
Wat een lijst met things-to-do heb jij toch. Hoe krijg je het allemaal telkens weer voor elkaar? Wow, ik doe het je niet na lieve Terrebel!

די מריו zei

Laat die toch met die vraagteken gewoon maar weg. Ik weet wel zeker dat iedereen wel eens wat aanschaft waarvan je denkt, moet dat nou. Maar is dat zo erg. Mag je niets kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt

Love As always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Eerst even je reactie haha dan was je gewoon personeel ;)
En ja geld moet rollen dus ook daar maak ik me schuldig aan...
Denk iedereen wel...
Fijne dag verder met al je to do things...wij houden vakantie op een grieks eiland.
Groetjes