Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, mei 12, 2014

Als klagen een olympische discipline wordt

De thema-avond die ik afgelopen donderdag mocht presenteren ging over het Syndroom van Gilles de la Tourette. Erg interessant! Wist u bijvoorbeeld dat maar 14 procent van hen die de aandoening hebben zich bezig houdt met schelden en vloeken? Vrijdag bezochten mijn vriendin en ik de film 'The Amazing Catfish', een heel mooi en integer verhaal met als rode draad dat niemand alles alleen kan doen. Zaterdag deden mijn oudste dochter en ik mee aan een workshop Manga tekenen
en hier is mijn werkstuk na slechts een uurtje les:
Zaterdagavond zagen en hoorden wij Conchita Wurst stelling nemen tegen haat en intolerantie. De Oostenrijkse transgender won het Eurovisie Songfestival met name door een mooi liedje ontzettend goed te zingen. Het Nederlandse duo The Common Linnets werd op een baard na tweede...(Die grap heb ik van een collega.)

Zondag was het natuurlijk Moederdag en daarom kreeg mijn vriendin ontbijt op bed.
Daarna gingen wij langs bij mijn moeder voor wie wij een verrassing hadden: omdat vanwege het slechte weer de markt was afgelast kwam mijn vriendin mee.

Natúúrlijk moeten mensen die naar Nederland komen omdat zij in eigen land vermoord dreigen te worden vanwege hun ras of overtuiging beschermd worden en een plekje krijgen om te wonen. Maar niet in onze achtertuin. Dit 'Not In My Backyard' (NIMBY)-syndroom is in Nederland het sterkst bij vrouwen en ouderen. Jongeren zijn minder hypocriet. Over het algemeen begrijpen zij dat wanneer je voor verbreding van wegen bent dat óók geldt voor de snelweg die langs je eigen dorp loopt. Dat er meer zendmasten moeten komen voor beter mobiel bereik houdt in dat je ook zélf voortaan onder een zendmast komt te slapen.

Wij Nederlanders zijn - in het algemeen - erg goed in klagen. Wij klagen over zaken waar wij niets aan kunnen veranderen, zoals het weer. En wij klagen er zelfs over dat in onze ogen andere Nederlanders te veel klagen!

Men klaagde er zelfs over dat de Nederlandse omroepen de nadruk legden op de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Tsja, wij kunnen natuurlijk gaan kijken naar het synchroon trampoline springen voor vrouwelijke snowboarders omdat Oezbekistan als enig deelnemer medaillekansen heeft maar het gros van de Nederlandse televisiekijkers wil nu eenmaal Nederlandse sporters aan het werk zien. En daarom zijn rond de tijden dat die optreden de reclameblokken het duurst betaald. Voor de omroepen is het dus gewoon een commerciële afweging.

Zoals men in Canada vooral kijkt naar skiën, ijshockey en curling omdat voor Canada daar de meeste medaille kansen liggen. Maar mocht klagen ooit een olympische discipline worden dan zullen de Noren en Russen zich bij voorbaat terugtrekken uit de competitie want met Nederland in de race maakt niemand verder nog kans; op het gebied van klagen wint Nederland goud, zilver én brons.

De gratis Tip van Ter van vandaag is: wilt u lichaamsvet verbranden zonder dieet en zelfs zonder dat er een handige app op uw smartphone voor nodig is? Er bestaat een eeuwenoude methode die ook nog eens geen geld kost. Die methode heet 'Wandelen'.

En ja, ik vind dit een mooi liedje...
6 opmerkingen:

rietepietz zei

Mij hoor je niet klagen als er géén sport op TV komt hoor;-)
En néé, ik vind het een saai liedje en de rest moet wel bár slecht geweest zijn ze daarmee tweede zijn geworden.
Maar bij een liedjeswedstrijd zou toch het liedje centraal moeten staan en niet een "act" of die nou wél of niet gemeend is.

Anoniem zei

We klagen er wat af ... pff gewoon zonde van de tijd. Ja wandelen is de manier, goed voor lichaam en geest!
En zeker niet klagen, maar juichen voor Ilse en Waylon, een mooi liedje!

די מריו zei

Ik heb het nummer nou eindelijk maar eens geluisterd. Als een medelogger de moeite neemt om hem te plaatsen, dan wil ik wel luisteren. En ik vind het best wel een relax nummer. Hahaha, en Nederlanders en klagen, ja het is wat he... Zo heeft elk land wel iets. In Israël willen ze altijd weten waarom. Vraag me niet waarom hahahahaha.

Love As Alwyas
Di Mario

gerdaYD zei

Vroeger moest men voor het zien van De Vrouw Met De Baard naar een freakshow toe wat ondertussen verboden is wegens niet politiek correct. Nu kan men haar op alle televisiezenders bewonderen... bewonderen? Nu ja, ik sta wel achter haar/zijn standpunt en het is lekker meegenomen dat verdraagzaamheid zo uitvoerig wordt belicht!
Jij bracht wel een heel mooi en lekker ontbijt bij je vriendin op bed lieve Terrbel!

francky spruytte zei

klagen zit ingebakken in de mens : als het regent klaagt men en als de zon schijnt klaagt men ook.

gerdaYD zei

OT: hihi, bedankt voor je heerlijke, grappige reactie lieve Terrebel, je bezorgde me mijn eerste lach van de dag!
En hopelijk ga jij nu ook lachend de nieuwe dag in...