Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, april 28, 2014

Wat verdient een raadslid?

Donderdag aten wij bij nicht Jessica, vrijdag liep ik spierpijn op na twee weken niet trainen en zaterdag genoten wij van de allereerste Koningsdag in de geschiedenis van Nederland! De buit bedroeg: een rokkostuum, drie broeken, een fiets bagagedrager (voor en achter), een paar boeken, een t-shirt, een kattenluik, een paar cd's, een mooi sauzenbakje, een leuk blikje, een paar wijntjes, een slecht vallende hotdog en een paar leuke nieuwe contacten in de buurt. Dat laatste vooral omdat mijn vriendin bij het langslopen bij een nieuw restaurant zag dat er een kelderraam open stond waar een breekijzer bij lag en daarom maar de politie belde. Een actie waar de restauranteigenaar erg blij meer was! Klik hier voor een foto-impressie van onze dag: https://www.facebook.com/terrence.weijnschenk/posts/10152166934063163?stream_ref=10 

Ook werd het filmpje bekend gemaakt dat speciaal is gemaakt voor Koningsdag en waarin er een (betaalde!) rol voor mij is weggelegd: http://vimeo.com/92016452 Hier de bijbehorende poster:
En zo zag het daadwerkelijke spel er uit: http://instagram.com/p/nQQ09ntXNF/

Mijn vriendin wees mij er op dat mijn bedrijf een (gratis!) vermelding had in de krant. Helaas hadden de mensen die via Facebook op het bericht reageerden geen tijd om op de bijbehorende link te klikken: https://www.facebook.com/terrence.weijnschenk/posts/10152170333303163?stream_ref=10

Gisteren werd er een stukje van mij (over het mogelijk nut van cameratoezicht) geplaatst op opiniesite Amsterdam Centraal: http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2014/04/27/het-twijfelachtig-nut-van-cameratoezicht?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter  en zetten mijn vriendin en mijn zoon samen zijn nieuwe bed in elkaar. Waarbij ook het opnieuw verven van de muur waar die tegen aan staat niet werd vergeten. Ofwel: weliswaar een paar dagen geen geld verdiend maar wél leuke en nuttige dingen gedaan!

Een gemeenteraadslid in Amsterdam ontvangt een bruto salaris per maand van 2200 euro. Met daar bovenop een vaste onkostenvergoeding van 500 euro. En een gratis computer. De Socialistische Partij vindt dat een raadslid voor minder geld óók zijn werk kan doen en dat van de 1,6 miljoen euro die de raadsleden gezamenlijk zouden inleveren (wanneer hun totale gage met 20% wordt verlaagd) goede dingen kunnen worden gedaan voor de stad en haar burgers.

Buurthuizen worden namelijk gesloten vanwege een begrotingstekort van 3000 euro op jaarbasis. Een reeks kinderdagverblijven sluit de deuren omdat de directie na het betalen van een paar ton aan zichzelf de 8 euro per uur aan kinderleidsters niet meer kan betalen. Ik bedoel maar.

Meteen roepen mensen dat mensen die minder betaald krijgen niet gemotiveerd zullen zijn om hard te werken. En diezelfde mensen vinden dat werklozen maar gemotiveerd moeten zijn om 'gratis werkervaring' op te doen door 38 uur per week voor de gemeente te werken. Erg tegenstrijdig.

Zelf werkte ik indertijd als raadslid voor de SP tegen een totale vergoeding van 150 euro per maand. De rest ging in de partijkas. Met dat geld worden artsen betaald die gratis zorg verlenen aan onverzekerden en wordt rechtsbijstand verleend aan mensen (niet alleen SP-leden) die zich geen advocaat kunnen veroorloven. Maar ja, ik deed het raadswerk om te helpen maar blijkbaar doen de meesten het vooral voor het geld.

Wat is uw mening in deze?

De onjuiste aanname van de dag is:

Multitasking is handig en efficiënt.
Voor verreweg de meeste mensen is dat niet zo maar leidt multitasking (het verschillende dingen tegelijk doen) juist af waardoor geen van de ondernomen acties goed wordt uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat bij die enkeling die het wel goed schijnt te kunnen afhangt van de genen. Goed multitasken kun je dus niet leren. Zie ook: 
(Beide artikelen zijn in het Engels geschreven)

Ter vermaeck bij deze een liedje van een Nederlandse band die al een tijdje meedraait: Kayak.


7 opmerkingen:

Rebbeltje ★ zei

Voor het geld raadslid...geloof ik niet. Wordt je nooit rijk van.
zo krijg ik toch een hoop mee want filmpje van jullie in het bos had ik al gezien en ja dat prinsessen werpen...niet mijn ding ;)
Ga wel weer strijken :)
Groetjes

rietepietz zei

Er zouden geen onverzekerde mensen moeten zijn,en dat hoeft ook niet als de premie direct van het salis of uitkering wordt ingehouden.
Als raadslid een fulltime job is lijkt de betaling me niet heel overdreven.
Kinderdagverblijven hebben de tijd van hun leven gehad toen de overheid krankzinnige toeslagen gaf voor de kinderopvang, ouders én opvang verdienden flink aan de opvang en nu moet het gedrocht dat toen geschapen is aangepast worden.

די מריו zei

Toch niet voor vijftig cent he.. zo'n kattenluikje ;-0
Maar ik zeg niet dat ze van 150 euro rond moeten komen per maand, maar iets minder mag wel. Maar... misschien mag het hogerop in verhouding nog wel minder. En de term, voor minder zijn ze niet gemotiveerd. Sorry hoor, maar de grote meerderheid werkt voor minder.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Mijn mening is dat iedereen hetzelfde zou moeten verdienen, dat is het eerlijkste. Want geen mens is beter dan een ander mens hoor, wie werkt doet zijn best.

John zei

Tja, mijn mening hierover weet je denk ik wel. Een raadslid hoeft niet zoveel te verdienen, en die vergoeding er bovenop?
De politiek ga je in omdat het je roeping is om het beter te maken voor alle burgers. Niet alleen voor de rijken en voor jezelf.
Een basis salaris zou inderdaad een mooie oplossing zijn. En het heeft nog meer voordelen.

Rob zei

"Meer werk en minder camera's"
Een mooie slogan!

gerdaYD zei

Je rijfde inderdaad een mooie buit binnen, niet alleen wat spulletjes betreft maar nog ook gratis reclame voor je bedrijf! En je hebt je precies kostelijk geamuseerd met de optredens... blij voor je lieve Terrebel!
Wat het salaris van een raadslid betreft: van mij mogen ze veel verdienen als ze er tenminste behoorlijk voor werken...