Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 23, 2014

Gratis werk!

Beste badkamerspecialist,

Na verschillende overwegingen heb ik uw bedrijf geselecteerd voor een bijzondere kans op meer omzet.  U mag bij mij thuis GRATIS een douchecabine installeren. Inderdaad, u leest het goed: het kost u NIETS! Sterker nog: uw installateur ontvangt van mij een GRATIS kop koffie en mag GRATIS een collega meenemen!

Voor uw bedrijf is dit een uitgelezen kans om mijn vele vrienden (ik heb meer dan 3000 volgers op Twitter en bijna 1000 (!) Facebook vrienden) zich te laten vergapen aan uw vakmanschap. Ongetwijfeld brengt dit duizenden potentiële (en betaalde!) opdrachten met zich mee en wellicht vind ik uw werk zo goed dat ik de naam van uw bedrijf vermeldt op mijn website: mijn duizenden jaarlijkse bezoekers zijn in uw bereik!

Bovendien sta ik op het punt door te breken als artiest én als schrijver dus kunt u er later prat op gaan dat u voor mij heeft gewerkt en alleen al om dat feit nog meer betaalde opdrachten genereren. U zou toch gek zijn om deze kans te laten lopen?

Omdat ik weet dat u dolgraag ingaat op mijn bijzonder genereuze aanbod heb ik besloten dat u morgenochtend om 10 uur uw beste douchecabine door uw beste monteur bij mij thuis laat installeren.

De koffie staat klaar!

========================
Bovenstaande is mijn reactie op het 'aanbod' van sommigen om mij en collega-artiesten, kunstenaars, dansers en fotografen GRATIS voor hen te laten werken. Dit alles onder het mom van 'Ja maar, het staat goed op je CV als je voor ons hebt gewerkt, je mag iemand op de gastenlijst plaatsen, misschien plaatsen wij een foto van jou op onze website én je krijgt een GRATIS biertje! Nou, dat wil toch iedereen wel?'

Vandaag en gisteren was ik lekker bezig met mijn administratie en het huishouden en nam ik de tijd om leuke dingen te doen met mijn zoon die nu paasvakantie heeft.

Om geen enkele andere reden dan dat ik het een mooi nummer vind hier een liedje:


9 opmerkingen:

rietepietz zei

Wat me óók altijd opvalt is dat "zakenmensen" vaak vinden dat zij recht hebben op "een prijsje maken" als ze ergens iets willen kopen.
Je hebt natuurlijk gelijk dat je deze brief stuurt naar mensen die je vragen om gratis te komen werken. Ieder het zijne hoor!

Winitekst zei

Super!

Ankie! zei

Hahaha, geweldig !

Rob zei

Instemmende groet,

די מריו zei

Zoals je misschien weet zingt Dinnetje weleens.. gewoon voor erbij. En dan nog vinden mensen het vreemd dat ze er geld voor vraagt. Maar u wilt toch ook dat ze er leuk uitziet op die avond. ;-) Jij doet het dan nog als beroep. Dat je het toevallig leuk vind.. helemaal geweldig. Mensen die dat niet begrijpen moeten zelf maar of a gratis gaan werken of b... voor publiek op de bühne gaan staan. Ik moet er niet aan denken. Ik heb gemerkt dat ik beter ben in de één op één gesprekken zeg maar. Dat is ook goed te handhaven in mijn werk. Ik kan je reactie dus wel waarderen. Maar... we kunnen toch wel gebruik maken van je gratis badkamer.. gewoon omdat het kan. ehhh ik bedoel om te proberen zodat we er zelf ook één gaan bestellen. ;-)

Love As always
Di Mario

Ps...heb kwam me bekend voor, maar ik heb het verhaaltje toch even door google gehaald. En toen wist ik het weer, het is wel een tijdje geleden dat ik dat gelezen had. Misschien wel leuk voor binnenkort.

Rebbeltje ★ zei

Nu maar hopen op een flitsende douchecabine...

gerdaYD zei

Fantastisch, dit antwoord op de vraag gratis te werken lieve Terrebel, je slaat de nagel op zijn kop! Benieuwd hoe daar op geantwoord is hihi.
En om op je reactie te antwoorden: inderdaad joepie dat jij er weer bent, ik heb je gemist hoor! Maar nu weet ik dat jij zo'n heerlijke tijd had dus dat maakt het lange wachten méér dan goed!

Anoniem zei

Top! Ik zie de gezichten, aan de andere kant, al voor me. :)

gerdaYD zei

Geen nieuw logje vandaag lieve Terrebel? Of ben ik daar te vroeg voor?
Ik wens je alvast een heel fijne dag en óp naar een even fijn weekend straks hé!