Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 18, 2014

Stem op mij want zij liggen stil en wij liggen krom!

'Baalt u er ook zo van dat buitenlanders er wél van profiteren en goudeerlijke hardwerkende Hollanders niet? Vindt u het ook oneerlijk dat mensen die nota bene minder belasting betalen dan u gratis krijgen waar u voor moet betalen? Zij hoeven alleen maar lui op hun rug te liggen om ervan te genieten en wij werken ons krom voor een klein beetje! Ik doe er wat aan! Stem op mij want zij liggen stil en wij liggen krom! Dat is oneerlijk en de huidige regering doet er niets aan! Daarom: stem op mij voor meer uren zon!'

Natuurlijk heeft u een bloedhekel aan buitenlanders die te lui zijn om te werken en onze baantjes inpikken! Behalve als het om schattige Poolse hoertjes meisjes gaat die ons in hun beste Nederlands met überschattig Oostblok accent te woord staan in de Burger King. Toch?

'Dus wie het meeste aan belasting betaalt heeft de belangrijkste stem en dat heet 'democratie'?' -'Nee, natuurlijk niet! In een democratie telt de wens van de meerderheid.' 'Maar een grote minderheid van de bevolking betaalt het meeste aan belasting. Sterker nog: ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking ontvangt zorg-, kinder -, en/of huurtoeslag en verreweg de meeste huiseigenaren laten toe dat feitelijk een bank hun huis bezit. Vindt u nu nog steeds dat uw mening het zwaarste moet wegen 'omdat u veel belasting betaalt?' -'Nou, eh... '

Eric van der Burg (VVD, Amsterdam) preekt - net als veel van zijn collega politici - het liefst voor eigen parochie. De meeste mensen die naar hem luisteren spreken hem niet tegen. Ofwel omdat zij dat - uit angst voor het verlies van hun positie binnen de politieke partij - niet durven, dan wel omdat zij als toehoorders zijn uitgenodigd omdat zij het sowieso al met hem eens zijn. Via de televisie kun je namelijk heel wat kiezers over de streep trekken wanneer je een zaal vol ja-knikkers laat zien. Wie burgers laat zien dat je best kritisch mag zijn (bijvoorbeeld door in discussie te gaan met politieke tegenstanders) geeft het signaal af dat er getwijfeld mag worden aan hun woorden.

Zie hier meteen de reden waarom Geert Wilders (oprichter, voorzitter én enig lid van de 'democratische' PVV) debatten zoveel mogelijk probeert te vermijden; opvallend vaak - als hij al heeft toegezegd te komen praten met politieke tegenstanders - belt hij op het laatste moment af 'want de beveiliging is niet in orde' of omdat hij was 'vergeten' dat hij diezelfde dag moest spreken voor rechts nationalisten in Wisconsin of plotseling problemen heeft met zijn gezondheid en het van de dokter rustig aan moet doen.

De  reden dus waarom veel politici de discussie niet aangaan in een zaal, via TV of radio of via Twitter is heel eenvoudig: hun uitspraken houden geen stand wanneer zij die met argumenten* moeten onderbouwen.

Speciaal voor hen die nu nog twijfelen op wie te stemmen aankomende woensdag, hier nog een soort van stemwijzer.

* (Speciaal voor PVV-stemmers) Moeilijk woord. Betekent dat je niet zomaar iets roept maar eerst nadenkt. 'Ik hep zelluf in de Telegraav gelese dat Geert dat zij dus ut is so!' telt niet als nadenken. Overigens: in verreweg de meeste Nederlandse gemeentes doet de PVV niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bijna de helft van iedereen die PVV wil stemmen dat niet weet doet niet ter zake. Echt niet.
http://www.bnr.nl/radio/bnr-campagne/463402-1403/bijna-helft-pvv-stemmers-weet-niet-dat-partij-niet-meedoet

Tot slot een literaire herinnering voor hen die helemaal blij worden bij het idee dat er politieke partijen zijn die nóg verder willen inbreken op onze privacy:
(Voor wie de lettertjes te klein zijn: '1984 isn't an instruction manual')
En het bewijs dat van Kooten & De Bie hun tijd ver vooruit waren:7 opmerkingen:

LUC zei

Beste Terrencee , beste lezers ! PVDA is al lang geen linkse rakker ! MAAR er zijn genoeg linkse partijen die dit "gat" kunnen invullen ! Lieveb kleine , maar grote vriend ik verwacht je eens hier in Vlaanderen ! Dan hoop ik dat je heel goed nieuws van links meebrengt !

Roosnans zei

Die posters zijn heeerlijk!
Grtz!!!

Roosnans zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
די מריו zei

Terwijl de regen op de ramen slaat ga ik overstag. Ik ga voor meer zon. Dat kun jij regelen als ik op je stem ;-0

Love As always
Di Mario

rietepietz zei

Zelfs altijd zon gaat vervelen;-)

gerdaYD zei

Hopelijk wordt daar in Nederland weer snel de stemPLICHT ingevoerd, uit zichzelf heeft de goegemeente blijkbaar het respect voor de voorouders niet meer die daar zo voor gestreden hebben, getuige de wel heel lage opkomst!

Rob zei

Jammer ik ben de naam van jouw partij kwijt en ik woon in een ander stadsdeel.

Maar als jij die zon kunt regelen verhuis ik meteen .....

Vrolijke voorjaarsgroet,