Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 15, 2014

Zijn alle buitenlanders racistisch en opportunistisch?

Zo. Het kasboek is ook weer bij en hoewel het altijd beter kan ziet mijn financiële toekomst er redelijk goed uit. Vooral omdat ik met een rijke vrouw ga trouwen...;-) (Hai schat!). Onlangs ben ik begonnen met 'actieve acquisitie' of zoiets. In een poging aan meer opdrachten te komen stuurde ik onder meer een twitterberichtje aan kledingontwerper Hans Ubbink:

Zo rijk als deze mensen hoef ik niet te worden maar in mijn eigen onderhoud voorzien moet dit jaar toch echt wel lukken. Hoop dat mijn nieuwe website daarbij helpt! Beroemd worden lijkt mij ook niet leuk want dan komt mijn blote bierbuik al snel op TV en in diverse roddelbladen!

Albert Verlinde werkte voor diverse roddelrubrieken op televisie en wordt algemeen beschouwd als één van de grootste roddeltantes van het land. Hij schuwt middelen niet als verborgen camera's en het omkopen van bekenden van bekende Nederlanders om aan zijn smeuïge verhalen te komen. Des te hypocrieter natuurlijk dat hij het collega's kwalijk neemt dat die zijn man, Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, onder vuur nemen nu is uitgekomen dat die minstens twee jonge minnaars heeft weten te strikken via Grindr, een applicatie waarmee homoseksuele mannen eenvoudig contact kunnen leggen met elkaar. 'Niet aardig hoor om iemand's privéleven zo onder het vergrootglas te leggen!' - 'Maar Albert, dat doe jij toch zelf óók?' 'Ja maar, dat is heel wat anders want het is mijn werk en dus kan ik er niets aan doen.' Nee, Albert, je bent gewoon hypocriet. 
Net als al die mensen die buitenlanders Nederland uit willen hebben. Want hun auto is Duits, hun mobieltje Fins, hun pizza Amerikaans, hun kleding wordt gemaakt in India, hun favoriete voetballer is Italiaan en hun favoriete gadget is 'Made in China'. En wat waren zij blij in de jaren'70 toen duizenden Turken bereid werden gevonden om voor heel weinig geld onze asbakken te legen op kantoor. Eindelijk hoefden wij dat niet meer zelf te doen! Wat Nederlanders dus eigenlijk willen is dat buitenlanders onze rotzooi opruimen zonder dat wij hen in de ogen hoeven te kijken en 'dankjewel' hoeven te zeggen. Wat een vreselijk hypocriet volk zijn wij toch eigenlijk, niet? Uiteraard eisen wij ook dat onze vuilnisophalers binnen enkele maanden Nederlands spreken en zich volledig aanpassen aan onze cultuur. Ik vind dat wreed. Hoe durven wij van buitenlanders te verwachten dat die geld betalen om De Toppers live te zien optreden en gaan klagen over het weer? Het is ook niet aardig van ons dat wij van hen verwachten dat zij goed Nederlands spreken. Kijk maar eens naar discussies over het onderwerp: het stikt er van de taalfouten, gemaakt door 'echte' Nederlanders!

De mensen die wij hier haalden om onze vuile klusjes op te knappen hoefden niet eens Nederlands te leren. In de eerste plaats weigerden wij eenvoudigweg met hen te praten 'want zij zijn minderwaardig' en in de tweede plaats zou het maar voor één generatie lang zijn. Dan zouden onze kinderen oud genoeg zijn om in fabrieken en bij de vuilstort en als 'interieurverzorger' te kunnen werken. Helaas. Net als wij bleken ook onze kinderen zich te min te voelen om andermans troep op te ruimen. 'Maar mama, waarvoor ben ik dan naar de HAVO gegaan?'

Een nazaat van één van die gastarbeiders van toen (een in de vergetelheid geraakt synoniem voor 'tijdelijke slaaf') is heden te dage pizza bezorger. Een dag of tien geleden kwam ik hem tegen. Ondanks dat hij haast had (een pizza moet snel bezorgd worden) zette hij zijn brommer aan de kant, stapte af en kwam mij met uitgestoken hand een gelukkig nieuwjaar wensen. Heeft u dat wel eens een blanke 'christelijke' Hollander zien doen? Hoe het met u zit weet ik natuurlijk niet maar ik ben blij met zulke buren!

Trouwens: ik vind dat de meeste buitenlanders zich prima aan onze cultuur aanpassen want zijn de meesten van hen niet - net als wij - verschrikkelijk racistisch en opportunistisch?


2 opmerkingen:

alexandra zei

Ik denk dat Albert Verlinde ook maar mens is, net zo kwetsbaar als ieder ander. Soms heel sneu..
Ik stam uit 70 dus begrijp je log.
Ps. nog even en ze staan in de rij om iets voor je te ontwerpen!

gerdaYD zei

Hopelijk levert het je inderdaad wat op lieve Terrebel en kan jij van je kunst leven dit jaar!
En dan wat de buitenlanders betreft... je hebt daar beslist een punt!

Ik mag niet omgaan met de jongen van het Griekse restaurant hier op het plein
Want mijn ouders zeggen dat het dan wel keurig nette mensen, maar wél gastarbeiders zijn
Dat ze anders zijn
En buitenlanders zijn
En vreemden zijn
Dat ze vreemde eenden zijn
Dat het maar ontheemden zijn

Ik weet zijn naam: hij heet Yannis
We zijn haast even oud
Maar omdat hij hier nou toevallig niet vandaan is
En knap en donker is, wordt hij hier niet vertrouwd
Ik blijf gewoon met hem praten
Trek mij er niks van aan
En wil mijn moeder dat ik dát voortaan zal laten
Moet zij maar zeggen wat voor slechts hij heeft gedaan

Ik mag niet omgaan met de jongen van het Griekse restaurant hier op het plein
Want zijn ouders zeggen dat we dan wel keurig nette mensen, maar wel Nederlanders zijn
Dat losser zijn
En sloddervossen zijn
En vreemden zijn
Dat we geen ontheemden zijn
Maar dat we vreemde eenden zijn

Ik weet zijn naam: hij heet Yannis
We zijn haast even oud
Maar omdat hij hier nou toevallig niet vandaan is
En ik uit Holland kom, word ik daar niet vertrouwd
Hij blijft gewoon met mij praten
Trekt zich er niks van aan
En wil zijn vader dat-ie dát voortaan zal laten
Moet die maar zeggen wat voor slechts ik heb gedaan
© Kinderen voor Kinderen