Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 28, 2013

Loopband

Natuurlijk: wanneer men haast heeft zet men 'even snel' de fiets voor de ingang van de supermarkt. Het is maar 'voor hooguit tien minuutjes' dat anderen er dan niet in of uit kunnen. Mensen moeten daar maar niet over zeuren, hoor! Chill, weet je wel? Relax! Homo Haastus (De door haast aangedreven mens) staat vervolgens stil bij de bak met sperzieboontjes. Letterlijk. En je hoort hem of haar denken: 'Tsja, ik heb zin in sperzieboontjes voor bij het avondeten en daarom sta ik nu bij de bak met sperzieboontjes. Dus dat is goed. Maar nu? Zal ik die groene sperzieboontjes nemen of toch maar voor die groene gaan? De Homo Doubtus (De Mens die Twijfelt)  pakt de mobiel (de nieuwste iPhone natuurlijk want er is geen beter toestel. Wat weten onafhankelijke recensenten nou eigenlijk helemaal?)  en tikt een berichtje. Wellicht een Twitter bericht: Sta bij de sperzieboontjes. Zal ik de groene nemen of de groene? #Dilemma #Help  #DTV
Als een en ander is opgelost gaan ze naar huis, trekken de algemene voordeur achter zich dicht (maar niet de daaropvolgende tochtdeur want daar heeft deze mens 'geen tijd' voor) en gaat na het koken en eten van sperzieboontjes gezellig drie uren televisie zitten kijken en twee uren rond surfen op internet. Voor oma bellen heeft deze mens 'geen tijd' want o, o, o wat heeft men het druk!
Ik heb het nooit druk. hooguit heb ik een volle agenda maar dat is wat anders. Zo was ik vrijdag mee op het uitje van de vrijwilligers van http://www.scipacc.nl. Men had geregeld dat wij een uurtje of wat gingen pokeren. Erg vermakelijk en je leert er je collega's een beetje beter door kennen: wie neemt graag risico's? Wie heeft er een grote mond maar speelt eigenlijk weinig klaar? Wie kan er goed bluffen en wie doet dingen eigenlijk alleen maar om te kunnen winnen? Afgelopen weekend werd op veel plekken Halloween gevierd. Zo kwam het dat ik zaterdag overdag en 's avonds en een groot deel van de zondag aan het werk was. In respectievelijk Hilversum, Arnhem en Hilversum.
Vorig jaar zag ik er anders uit met de jaarlijkse Halloween parade in Amsterdam:

Gelukkig kreeg ik zondagavond wat afleiding in de vorm van bezoek van een vriend die ik al jaren ken maar nog nooit in het echt had gezien.
Ook vanmorgen en vanmiddag was het nog gezellig!
 Een flink herfstbriesje zorgde voor nogal wat overlast in de vorm van omgewaaide bomen en dergelijke.
Onderweg hielp ik een dame die met fiets en al was omgevallen. Omdat zij wat gedesoriënteerd was bleef ik even bij haar en zij stelde dat zeer op prijs. Na een paar minuten wist zij weer wie en waar zij was en kon zij - ondanks lichte schaafwonden - haar weg vervolgen. Maar niet zonder dat ik haar liet beloven bij duizeligheid of misselijkheid de dokter te bellen.
Diverse mensen ondervonden rampzalig genoeg dat de menselijke schedel niet is gemaakt om het volle gewicht van een boom te dragen. Mijn persoonlijk ongemak dat er vandaag geen trams reden in de hoofdstad waardoor ik een tiental kilometers moest lopen valt daarbij natuurlijk in het niet. Bij de fysiotherapeut vanmiddag hoefde ik niet op de loopband.
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Lou Reed


7 opmerkingen:

klaproos zei

ha terrebel,
ondanks het weer was het goed toeven met je vriend ollie:-)

rob alberts zei

Mijn terugreis vanavond duurde bijna 3 uur. De temperatuur vond ik vooral zwoel en af en toe viel er een druppel regen.
Maar echte overlast heb ik niet gehad van de storm.
Ja, bij thuiskomst bleek dat ik niet meer bij de voordeur kon komen vanwege een omgevallen en ingestorte tuinpoort.

Het leven is mooi.

Vrolijke groet,

es zei

Ook hier Lou Reed gememoreerd. Tja, hij was legendarisch in zijn genre.gerdaYD zei

Ha, jij en Ollie zijn dus ook vier handjes op één buik? Leuk, wat is weblogland toch klein hé en het fantastische is dat je je virtuele vrienden ook in het echt kan ontmoeten...
Jij kijkt zeker al uit naar de volgende Halloween lieve Terrebel? En als je gaat, in wat zal je nu verkleed zijn? *wink, big smile*.
In memoriam Lou Reed, hij leerde me wat échte poëzie is...

www.brillie.nl zei

Ik heb nog even nagekeken: Deuren hoeven pas te worden aangepast, indien de renovatie mede speelt meer dan 50% van de woningen, als dat niet het geval is gelden de regels van tijdens de bouw van het complex. Dus... een flat van 1950 moet aan het bouwbesluit voldoen uit 1950. Pas dus op voordat je een rechtzaak begint.

Lutje zei

tja Lou Reed, weer een goed zanger minder...
Ik snap ook niet dat mensen zo op hun gsm of smartfoon aan iedereen alles moeten vragen, als ik naar de winkel ga weet ik wel wat ik wil

gerdaYD zei

Geen nieuw log dan vandaag lieve Terrebel? Nu ja, er staat hier al genoeg om het meer dan een keer te lezen!
Fijne keerdag hé!