Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 07, 2013

Friends

Zaterdag haalden wij twee zusjes op voor een bezoekje aan oma, het kennismaken met kat Billy en het bakken van taart.
Bij het boodschappen doen genoten wij van een heerlijke najaarszon door in T-shirt door het park te lopen. 


Zondag stond mijn vriendin met haar spullen op de Sunday Market in datzelfde Westerpark

en was ik tussendoor met mijn kinderen naar de film Turbo. Een heuse aanrader, deze animatiefilm! Een beetje ook om de 13e verjaardag van mijn oudste dochter te vieren. Vrijdag was voor het eerst sinds zij weer wat mobieler is mijn moeder bij mij thuis voor het nuttigen van het avondeten: rijst, boontjes, spek en kip. Met mini-loempia's en als toetje pisang goreng én klepon. Erg lekker en gezellig! Dat was het ook donderdagavond toen er een oudtante op de borrel kwam (En zondag iets kwam kopen op onze stand)

Vrijdagmorgen zat ik op het politiebureau. Om aangifte te doen van zolderinbraak. Het slot was nog heel maar de 60 jaar oude latjes-met-spijkers die woningcorporatie Ymere heel optimistisch 'deur' noemt waren versplinterd.
Niet zo gek want een goed geplaatste flinke niesbui is voldoende om je toegang te verschaffen tot mijn berging. U kent mij inmiddels: natúúrlijk liet ik de huiseigenaar weten al eerder gewaarschuwd te hebben voor het verhoogde risico op insluiping als de algemene toegang niet kan worden afgesloten: http://vragen.blogspot.nl/2013/10/vervolg-2-zolderinbraak.html Zelf kunnen burgers het risico ook verlagen door inbraak-preventie maatregelen te nemen. Zelf heb ik een goede truc bedacht: met opzet heb ik een laag inkomen zodat ik geen dure spullen kan aanschaffen. Voor een inbreker wordt mijn huis zo vanzelf minder interessant!

Dan zijn er ook nog mensen die op hun weblog, Twitter of Facebook melden dat ze lekker een maandje op vakantie gaan. Inbrekers zijn altijd erg blij met die informatie! Daarom is er de site http://pleaserobme.com/.  Het feit dat er wat spullen verdwenen zijn (het zijn maar spullen) vind ik eigenlijk minder erg dan het feit dat de een of andere onverlaat aan mijn spullen gezeten heeft. Als de goedbedoelende collega die in jouw aanwezigheid in je bureaula gaat zitten rommelen of veranderingen aanbrengt in je zorgvuldig opgebouwde administratie-systeem. Irritant.

Wat u natuurlijk ook kunt doen is foto's en video's maken van uw huis en spullen. Dat maakt eventuele opsporing voor de politie een stuk makkelijker!

Voor wie het aandurft is hier de link naar een video die 'bewijst' dat de Vrijmetselarij er uitsluitend op uit is om mensen te misleiden en 'weg te leiden van het ware licht'. https://www.youtube.com/watch?v=2SV0HJImfWU  Het 'bewijs' bestaat uit citaten uit Dan Brown's 'Het Verloren Symbool' (Voor wie dat wil lezen: in bibliotheek en boekhandel staat het in de afdeling 'fictie'.) En het is ongelooflijk maar als je de vrijmetselaars-symbolen hamer en beitel over elkaar heen legt zie je een kruis. En heel toevallig lijkt dat op het kruis van ons x-chromosoom! Jawel: toevallig zijn beide kruisen in een x-vorm! Bovendien stierf Jezus aan een kruis! Dat kan geen toeval zijn en 'bewijst' dat de vrijmetselarij eng is en verboden zou moeten worden 'want de X staat voor het mannelijke en dus zijn Vrijmetselaars vrouwenhaters'... Het lukte mij helaas niet om de video van de Protestantse dominee met zijn kruistocht tegen de Vrijmetselarij helemaal uit te kijken. Ruim twee uren van pure nonsens is zelfs mij te veel. Dan kijk ik nog liever drie afleveringen achter elkaar van Friends.

7 opmerkingen:

Ollie zei

Dieven ... Brrrrrrrrrrrr en ben je veel bestolen ? Hoop van niet! Tja jongen bewijs maar eens dat wat je gestolen bent. Dat ligt aan de profiteurs die in het verleden niets anders dan de verzekeringen oplichten !

Mijn agenda staat overvol mijn kleine grote vriend !n Ik richt nu mijn bezoek aan A'dam in de krokus of paasvakantie !Indien u eerder in onze streken bent , ben je ALTIJD welgekomen mijn kleine grote vriend !

rietepietz zei

Het is vréselijk dat we ondertussen een vesting moeten maken van je huiselijke omgeving.
En hélpen doet dat alleen onszelf want zolang het tuig niet opgesloten zit zullen ze het blijven proberen.
In ben totaal niet geïnteresseerd in de vrijmetselarij, niet in de voors en niet in de tegens dus waarom zóu ik m'n tijd in dat filmpje gaan steken! Niet dus!

די מריו zei

Twee uur, nee daar ga ik niet eens aan beginnen. Ik moest wel lachen om je opmerking van dat je expres minder inkomsten hebt zodat je minder kon kopen. Zo zouden meer mensen het moeten zien. Met een knipoog.

Love As Always
Di Mario

Zuster_Klivia zei

Ja, was ie leuk, die film? Jill en ik zaten te twijfelen nl of we wilden gaan...

gerdaYD zei

Wow, je had weer een drukke agenda hé dit weekend? Boordevol leuke dingen zo te zien, ik ben zo blij voor jullie, ook voor je moeder die nu wat mobieler is... zal ze helemaal genezen? Ik hoop het!
En wat die inbraak betreft: je zou wel eens gelijk kunnen hebben, het internet heeft oogjes en oren!

Redstar zei

Mogguh Ter,

JA, dat is het probleem met een inbraak. Dat iemand jou spullen betast en doorzoekt, en je privédomein betreed. Een vreemde in je huis terwijl je er niet bent...

Wondelgijn zei

Getver! Mensen moeten met hun f*kken van andermans spullen afblijven! Punt.