Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 30, 2013

Failliet

Straks komt er een mevrouw van de woningbouw met mij praten over deze punten: http://vragen.blogspot.nl/2013/10/ymere-overleg-2.html Ik ben reuze benieuwd!

De dag van gisteren begon met overleg met het bestuur van http://www.hiob.nl. 's Middags trakteerden mijn zoon en ik onze kat op een nieuwe kattenbak en snoepjes en daarna ging ik even de plantjes water geven bij mijn afwezige vriendin thuis. En tussendoor haalde ik een nieuwe entertainment-opdracht binnen en hielp ik een familielid. 
Wanneer ik niet aan het werk ben in nachtclubs,  hotels, boten of tenten ben ik bezig met de administratie daar omheen, met onderhandelen en acquisitie. Dat kost mij bij elkaar ongeveer vier uren per dag en mag dus worden gekwalificeerd als 'werk'. Daarnaast mag ik een tienerzoon helpen op zijn weg naar volwassendom, ben ik twee maal per maand weekendvader van één a twee dochters, doe ik het huishouden en ongeveer 12 uren per week vrijwilligerswerk. Bovendien zie ik zo vaak mogelijk mijn toekomstige echtgenote. Toch zijn er mensen die denken dat zij mij een enorm plezier doen als zij mij een opdracht geven die zij makkelijk zelf kunnen uitvoeren. 'Natuurlijk kan ik dat zelf maar jij bent er zo goed in!' -'Weet je wat? Doe het voortaan zelf. Door de ervaring van een vraag intikken in het zoekvenster van Google word je daar vanzelf steeds handiger in. Probeer maar!' Ik help anderen graag maar niet als ze het prima zelf kunnen. De weinige vrije tijd die ik aan mijzelf te besteden heb geef ik graag uit aan lezen, het volgen van college's, het spelen van het verslavende spelletje 'Bejeweled' via Facebook, het praten met vrienden en het eten van bitterballen...;-)

Graag ook zou ik willen verdienen met schrijven (en ook daar ben ik een tiental uren per week mee bezig) en tot nog toe bedragen mijn verdiensten met schrijven gemiddeld vijf euro per maand. Dat is niet veel. Meer 'kunstenaars' kennen het probleem van niet voldoende omzet. Daarom moet je wel eens dingen doen die je eigenlijk niet leuk vindt om te doen. Het zij zo. Een website opzetten en vervolgens achterover leunend op het binnenstromende geld wachten is dan echt niet voldoende want waarom zouden mensen een product of dienst van je afnemen als men niet eens weet dat je bestaat? En dan nog vragen mensen zich af hoe het toch in hemelsnaam kan dat een derde van alle via internet gestarte bedrijven binnen twee jaar bij de Kamer van Koophandel bekend staat als failliet.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bonfire


4 opmerkingen:

rietepietz zei

Je bent wat je noemt "een bezig baasje" en daar is niets mis mee ,maar inderdaad, voor mensen die alleen maar gemakzuchtig zijn hoef je natuurlijk je kostbare vrijwe tijd niet op te offeren.
Ik hoop dat die mevrouw van de woningbouw je vertrouwen waard is!

Hans zei

De kat zit dus weer goed.
Vervelen doe je je niet, maar men kan ook heel goed zelf dingen doen, als men er maar de tijd voor neemt.
Een internet bedrijf vraag net zoveel discipline als een normaal bedrijf, blijkbaar is de druk niet groot genoeg om het rendabel te houden. Hans

די מריו zei

Vreemd, ik krijg geen melding meer van nieuwe logs. Misschien moet ik hem er opnieuw inzetten. Kijken of dat helpt. Maar jammer dat ik je hulp niet meer kan inschakelen. Ik heb hier net een hele grote schaal met bitterballen. Maar ja.. die kan ik zelf ook wel opeten. Dinnetje heeft ook een eigen site, maar dat is erbij. En je moet je wel een beetje uniek opstellen. Maar ik ga je niet verder vervelen... ik neem nog een hapje.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Ik heb zelf een zoon in de creatieve branche, dus ik weet hoe zwaar het voor een kunstenaar is om te overleven... van je kunst alleen kan je geen brood eten, laat staan een uitgebreid diner. Dus moeten er heel veel minder aangename werkjes opgeknapt worden om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar, lieve Terrebel, zou je het willen wisselen voor een baan van 9 tot 5? Ik denk het niet...