Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 29, 2013

Kattenlog

Vrijdag waren wij bij de expositie 'Pixar'. Erg inspirerend om te zien wat er met een bedrijf gebeurd als men rekening houdt met de werknemers en zorgt voor een adequate langetermijnvisie! Was net op tijd thuis om een timmerman te woord te staan. Die had net een nieuw hangsluitwerk op mijn zolderingang gemonteerd omdat mijn berging weer eens was opengebroken. Woningcorporatie Ymere vindt nu eenmaal dat het brandgevaarlijk is om een slot te plaatsen op de algemene toegangsdeur...

Zaterdag waren wij naar een verjaardag en zondag stonden wij op de markt met de spullen van Rataplan Design. Via Facebook en Twitter riepen wij mensen op gezellig langs te komen.

Naar aanleiding van mijn oproep om een open dag van de vrijmetselarij te bezoeken ontving ik diverse reacties; van vol interesse tot vol vooroordelen; van 'Lijkt mij interessant!' tot 'Ik heb geen behoefte om bekeerd te worden tot een sekte!' Eén van die vooroordelen is dat vrijmetselaars een hekel zouden hebben aan vrouwen. Immers vrouwen kunnen geen lid worden van de meeste loges. Op mijn wedervraag 'Waarom mogen er geen mannen naar binnen in vrouwencafé's? Betekent dat dat alle vrouwen die daar zitten een hekel hebben aan alle mannen?' krijg ik de antwoorden 'Ja maar, dat is heel wat anders!' en 'Ja maar, soms hebben vrouwen de behoefte om met elkaar te praten zonder mannen erbij.' Dan vraag ik: 'Waarom denk jij dat mannen niet soms de behoefte hebben met elkaar te praten zonder vrouwen erbij?' Dan is het opeens stil aan de andere kant van de discussielijn.

Punt is natuurlijk dat mensen bang zijn voor wie of wat zij niet kennen. Dat waren wij 100.000 jaar geleden al en dat zijn wij nog steeds. Niets mis mee. Bang zijn voor iets dat je niet kent kan makkelijk worden verholpen: maak er kennis mee! Dus praat met je buren, praat met 'sekteleiders', praat met die hangjongeren in het parkje om de hoek en praat met die dame bij jou in de rij in de supermarkt. Voordeel: veel mensen zijn eenzaam en zo zijn zij dat een beetje minder...

Om eenzaamheid te verdrijven is er nóg een optie: neem een huisdier. Niet alleen door er mee rond te lopen komt men in contact met anderen maar ook het beestje zelf kan eenzaamheid aanmerkelijk verminderen.

Kijk, hier is een foto van onze (twee jaar oude) nieuwe kat Billy. Nog wat angstig maar dag voor dag kruipt hij verder uit zijn schulp. Zijn voedsel staan inmiddels in de keuken en mijn zoon (die dit weekend zijn moeder én zijn oma bezocht) mocht hem al een paar keer aaien.

Reageren met 'O, wat schattig!' en zo is toegestaan...;-) En nee, dit wordt geen kattenlog. 

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Tim Sittrop en John de Mol senior


9 opmerkingen:

Hans zei

Pixar is wel een van de gerenommeerde animatie studio's.
Inbraak is altijd erg onplezierig, zeg ik netjes.
Leuke dingentjes bij Rataplan.
Onze katten mogen hem wel. Hans

Ollie zei

Is het de dag van de kat of zo ?? Da's de derde blog al ! :-)

די מריו zei

Hahahha, Ollie, dat was mij ook al opgevallen. ;-) Trouwens bang voor het onbekende hoef je alleen te zijn als je geen sterke persoonlijkheid hebt. Ik laat regelmatig Jehova getuige binnen voor de koffie. En ik ben daar niet bang voor. En het hoeft ook niet altijd over geloof te gaan als je zelf de heft in handen neemt in het gesprek.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Volgens mij is het binnenkort dierendag...

rietepietz zei

So what áls het een kattenlog werd, het blijft wel jóuw blog en katten zijn leuke dieren!
Maar eh.... hoe moet ik als vrouw me verdiepen in de vrijmetselarijals mannen daarover niet met me praten? ...áls ik dat al zou willen, ik zei het al eerder , ik héb niet met clubjes die mensen uitsluiten om "hun geslacht of geaardheid" en inderdaad, het vrouwen cafe valt daar óók onder. Ik koester "mijn logmannen" een leven zonder mannen is saai al zijn ook weer niét alle mannen leuk, net als bij vrouwen!

Renesmurf zei

Oja, vrijmetselaars, die hadden hier ook een open dag, ben ik glad vergeten. Net als odd fellows vind ik het op zich wel interessant.

Rebbeltje ★ zei

Ohhhh wat een lieve foto van de nieuwe poes ook al is die dan 2 jaar...dat hoor ik graag herplaatsen. grtjes

Rebbeltje ★ zei

Oeps kat natuurlijk...hoe kan het ook anders met de naam billy

gerdaYD zei

O, wat schattig! *wink, big smile*
Je hebt er weer een overvol én interessant weekend opzitten hé lieve Terrebel, jij weet altijd weer wat gedaan!
OT: je had waarschijnlijk een déja-vu bij de fotoroman, mijn reportage had ik nog niet geplaatst.
Fijne week nog verder jongen, geniet ook daar van hé!