Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 15, 2013

Gitaar

Mijn zoon en ik keken een film op een ander net en zagen daardoor zangeres Anouk de finale halen van het Eurovisie Songfestival. Leuk voor Nederland dat 'we' eindelijk weer eens de voorrondes zijn doorgekomen en leuk voor Anouk: haar populariteit is zeker gestegen. En waarschijnlijk zal haar banksaldo volgen.

Mijn inkomen is niet significant gestegen maar mijn vaste lasten des te meer. Al die rekeningen betalen wordt dan ook steeds moeilijker.

Het zal niet lang meer duren voordat mensen de huur niet meer kunnen betalen. Onze geweldige overheid (vingers omhoog: wie van jullie hebben VVD of PvdA gestemd?) heeft besloten dat de huren jaarlijks mogen worden verhoogd met meer dan het percentage van inflatie van dat jaar. Iedereen die kan rekenen weet dat het niet lang zal duren voordat de huur 110 procent bedraagt van het gemiddelde inkomen. En dat is niet erg praktisch. Maar goed: Samsom en Rutte denken daar héél anders over. De schooljuf die hen indertijd heeft leren rekenen mag van mij over de knie...;-)

Pas geleden ontving ik van de woningcorporatie het jaarlijkse 'voorstel tot huurverhoging'. Bij een voorstel verwacht je toch dat je een tegenvoorstel mag doen maar ik denk dat Ymere daar erg van zou opkijken. Zij bedoelen natuurlijk een 'voornemen tot huurverhoging'. Dat houdt namelijk in dat je als huurder echt niets te zeggen hebt. Wat uiteraard klopt. In 1994 veranderde de woningmarkt: woningcorporaties werden van de ene op de andere dag bedrijven met een winstoogmerk waar het eerst nog stichtingen waren die zich uitsluitend richtten op het zoveel mogelijk mensen betaalbaar en comfortabel laten wonen. Maar het kapitalisme triomfeerde en ook energiebedrijven gingen draaien met de focus op zoveel mogelijk winst op zo kort mogelijke termijn.

De Nederlandse Energie Maatschappij geeft als eerste toe dat consumenten die betalen voor 'Groene Stroom' helemaal niet betalen voor groene stroom. Goh, een commercieel bedrijf dat consumenten jarenlang heeft voorgelogen...dat gebeurt anders nóóóit! Eh...behalve misschien met zorginstellingen en ziekenhuizen (Ja, ook dat zijn heden ten dage bedrijven met winstoogmerk) die volgens onderzoek 10 procent van de declaraties ten onrechte indienen bij de zorgverzekeraars. Goed voor een fraude-bedrag van ongeveer 4 miljard euro per jaar, ofwel 300 euro per jaar per huishouden betalen wij te veel.

Als opstekertje vandaag bij deze de video van de David Bowie klassieker Space Oddity; de allereerste muziekvideo ooit die volledig is geproduceerd in de ruimte!
De Canadese astronaut Chris Hadfield zingt en speelt gitaar.


4 opmerkingen:

rietepietz zei

Ik hoor niet bij "we" , mooie song van Anoek die ik gelukkig kan horen wanneer ik maar wil, daarvoor hoef ik me gelukkig niet een avond door veel bagger te ploegen.

Ik kan me goed voorstellen dat jij je groen en geel ergert aan flinke huurverhogingen terwijl de "managers" van de woningbouwverenigingen hun zakken vullen!

Renesmurf zei

ja,de Nederlandse taal zit vol woorden die wat anders betekenen. Het is raarheid.

En hoera voor Anouk, ze deed het, whoehoe!

Di Mario zei

Ik deed gisteren mijn vrijwilligerswerk, maar was op het moment van het optreden toevallig in een wooneenheid waar de tv aanstond. Vreemd eigenlijk, alle bewoners waren al naar bed. Maar Anouk, dat ik niet afdwaal. Ze heeft toch iets gepresteerd wat we al negen jaar niet gered hadden.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Als ik die perikelen van huurders lees dan ben ik blij dat wij, met een beetje hulp van onze tante, een eigen huis konden kopen. Want huren is tegenwoordig een heel dure zaak... En wij nemen ook groene stroom af en weten nu dat we daar helemaal niet voor betalen maar voor het in stand houden van kernenergie... er wordt ons aan alle kanten voorgelogen!
Gelukkig is er het lichtpuntje voor jullie Nederlanders, met Anouk hebben jullie een echte opsteker hé lieve Terrebel?