Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 09, 2013

Anders

Het afgesproken kaartavondje van gisteren ging niet door en dat kwam mooi uit. Eerder op de dag namelijk waren mijn zoon en ik begonnen met het omzetten van meubilair, opruimen en schoonmaken in de woon- en de slaapkamer. Daar hadden wij het best druk mee. Uiteraard word je dan een paar keer gebeld. Eerst belde een man: 'Hé, ben je druk?' -'Eh...eigenlijk wel.' 'O, okee. Dan bel ik later wel terug.' Later werd ik gebeld door een vrouw: 'Hé, ben je druk?' -'Eh...eigenlijk wel.' 'O, en waarmee dan eigenlijk allemaal?' Ja, beste lezers en lezeressen, mannen en vrouwen zijn veelal verschillend...en zo hoort het ook te zijn! ;-)

En 's avonds was het nog niet gedaan met de klus. Bovendien werd een buurman geholpen met een verhuizing.

Nadat welgeteld één buurman over hem had geklaagd (goed, zijn kleren stinken, hij 'verzamelt' graag diverse spullen en hij loopt 's nachts de stoep te vegen) vindt woningcorporatie Ymere dat hij best zijn huurwoning kan verlaten. Zo kan een sociale tweekamer-huurwoning van 39m2 uit 1892 een likje verf krijgen en een CV-installatie. Om vervolgens verkocht te worden voor ruim anderhalve ton.

Toch fijn voor al die nieuwe bewoners met een jaarinkomen van tweemaal modaal of meer dat iedereen die ook maar een beetje 'apart' gedrag vertoont wordt weggestopt in tehuizen. Want in een nette buurt horen natuurlijk alleen maar nette mensen die van negen tot vijf en van maandag tot en met vrijdag werken om de hypotheek op hun antieke koopwoning te kunnen betalen, op zaterdag naar de Makro gaan voor de wekelijkse boodschappen en op zondag naar de meubelboulevard.

Want zo hoort het en niet anders.

4 opmerkingen:

  1. Ja, je ziet het meer en meer in den lande. Overgewaaid vanuit de states, waar dit al jaren aan de gang is.
    Pas maar op met je extravagante baan. Straks zit je ook in een andere kamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me bij het commentaar van Redstar aan: pas maar op of jij als buitenbeentje zit weldra ook in een andere kamer! *wink, big smile*
    Hopelijk is het verhuizen nu achter de rug lieve Terrebel en kan jij er voor de verandering eens een rustig dagje van maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Over het álgemeen moet je toch wel áárdig wat vreemde dingen doen, (én een flinke huurschuld hebben) om uit je huurhuis gezet te worden!
    Maar jij bent dus de boel weer lekker aan het opknappen, echt voorjaarskriebels denk ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. apart zijn wordt niet meer aanvaard.
    iedereen dient een kloon van zijn buurman te worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!