Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, april 28, 2013

Internet


Woensdag het eerste witbiertje van het jaar gedronken op een terras op de eerste warme dag van het jaar. Donderdagmorgen na fysiotherapie een paar uren op kantoor gewerkt en 's avonds model gespeeld bij een fotoshoot. Terwijl het ook donderdag heus terrasweer was, was ik vrijdag blij dat ik mijn winterjas nog niet had opgeborgen. Het was toen namelijk prachtig weer om binnen te blijven en te genieten van een herfstbok.

Vrijdagmorgen weer aan het lijf gewerkt met een uurtje aquajoggen en daarna fijn thuis gewerkt. Des avonds gezellig gegeten met mijn vriendin en een vriend. Zaterdag slenterden wij over de markt en vandaag bezochten wij met de kinderen de Samoerai-tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam waarna wij iets nuttigden met een vriendin die stomtoevallig Rotterdamse is.


Die Japanners hebben toch maar een rijke cultuur! Hoe was dat bij ons rond het jaar 750? Helaas liet de tentoonstelling alleen maar zien hoe het ging bij de Japanse elite. Geen idee hoe en of de gewone bevolking aan kunst en cultur deed.

Maar stelt u zich eens voor dat de televisie aan het begin van de Middeleeuwen al was uitgevonden; dan hadden mensen nooit maanden besteed aan het maken van een harnas, een wandkleed, een toneelstuk of een zandmandala. Bijvoorbeeld.

En wat zou u doen wanneer u als gemiddelde Nederlander niet 5 uren per dag zou doorbrengen met TV of internet?


9 opmerkingen:

suske zei

pintelieren of tuinieren denk ik.

Ollie zei

Heb nog nooit vijf uur achter de TV gezeten ! Juist lijk Suske ;-) + geschiedenis en astronomie leren ! (Geen astrologie Tertrence = dikke zever !

Mammalien zei

Mh, ja. Tv kan beter een tijdje uit inderdaad. :-)

Sjoerd zei

Hier zou af en toe de stroom eens voor een paar uur uit moeten vallen. Dan stond heel Nederland op zijn kop.

Di Mario zei

Gewoon zoals nu. Lekker met mijn kinderen ravotten. Die vijf uur heb ik misschien nog nooit gered, maar wel een uur of twee voor F1 of voetbal.

Love As Always
Di Mario

www.brillie.nl zei

Morgen regenjas weer aan. Ach, Nederland is prachtig.

Renesmurf zei

Wat ik zou doen, mja, toch ook de uren vullen, maar dan met een andere hobby. O, konden we maar minder werken en meer leven!

rietepietz zei

Ik zit meestal met de laptop op schoot als Henk TV kijkt, dus ik kijk met een half oog TV , dat scheelt toch al gauw de helft ;-)

gerdaYD zei

Ik zou het niet weten lieve Terrebel. Of toch wel als tenminste de boekdrukkunst al was uitgevonden: lezen en nog eens lezen!
Bedankt voor je welkomstwoord maar op de foto's van Engeland zal je nog even moeten wachten. Ik hoop dat jij ondertussen van al mijn andere foto's wat genieten kan...