Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, april 23, 2013

Autobranche

Op de 17e van deze maand waren wij niet alleen in Scheveningen maar waren mijn aanstaande echtgenote en ik 16 maanden en 16 dagen samen...

Vanmorgen was ik (iets minder romantisch) bij de allergoloog om later een paar uurtjes op kantoor te zitten voordat wij een gesprek hebben over de voortgang van mijn zoon op zijn school.

Gistermiddag was ik met mijn moeder in het ziekenhuis waar zij in een MRI-scanner mocht liggen. De uitslag verwachten wij met een paar dagen. De chauffeur van het busje op de terugweg zong luidkeels de grootste Bollywood-hits van 12 jaar geleden!

Gisteravond een uitvoerige discussie gevoerd met als centrale vraag: 'Kun je 'doen' en 'zijn' tegelijk?' Vanavond zal een heel andere discussie worden gevoerd wanneer mijn buren bij mij thuis langskomen om gezamenlijk onze grieven op papier te zetten. Zowel die naar elkaar toe als naar de woningcorporatie die het pand beheert. Dit alles in het kader van: 'Het is beter MET elkaar dan OVER elkaar te praten.'

Ongetwijfeld zal vanavond ook het recente nieuws voorbijkomen. Over hoe goed het eigenlijk gaat met Nederland als iets volslagen futiels als het Koningslied de nieuwsoverzichten overheerst. Maar er was nóg leuker nieuws: de abdicatie van 's lands bekendste advocaat, Max Moszkowicz, bijvoorbeeld. Persoonlijk ben ik toch even trots op ons rechtssysteem dat maar mooi even laat zien dat ook 'The Rich and Powerful' zich niet boven de wet mogen verheffen. Meester Max kan wel vinden dat hij contant ontvangen geld van ontvoerders niet hoeft op te geven aan de belastingen en dat hij geen boekhouding hoeft te voeren maar zo kan hij moeilijk bewijzen dat hij 'naar eer en geweten' handelt.

De Orde der Advocaten heeft geoordeeld dat hun beroemde ambtgenoot zich niet aan de regels van fatsoen heeft gehouden en zelfs nadat hij zes maanden de tijd kreeg een en ander op orde te brengen geen moment berouw toonde. Het kan nu dus zomaar gebeuren dat er een briefje op zijn voormalige kantoor komt te hangen: 'Integere advocaat gezocht'. Kijk, dát lijkt mij nog eens een advertentie!

Als u een advertentie ziet staan met de tekst: 'Gezocht: zwaar onderbetaalde kantinedame om te werken bij de vuilstort.' krijgt u dan de neiging om te solliciteren? Waarschijnlijk niet. Maar wanneer de gemeente Amsterdam zoekt naar 'Een stagiare voor een werkervaringsplek als assistent van de facilitaire afdeling van het grootste afvalverwerkingsbedrijf van Europa' krijgt men honderden aanmeldingen.

Terwijl de roep om meer banen steeds groter wordt nu meer dan 8% van de beroepsbevolking werkloos is, geeft de gemmente Amsterdam het slechte voorbeeld door vacatures te laten opvullen door stagiaires. Intussen roept onze immer optimistische premier Rutte ('Blijf maar glimlachen, dan komt alles vanzelf goed!') dat wij vooral meer moeten uitgeven. 'Koopt u toch allemaal een extra auto!' roept hij vrolijk. Zonder erbij te zeggen waar mensen die extra auto van moeten betalen, waar die extra auto geparkeerd moet worden of in welke van de vele files in ons land die extra auto achter moet aansluiten. Toch liet de premièr zich gisteren van een andere kant zien toen hij een vrouw die op straat was aangereden bijstond in haar laatste minuten. Wat hij zei waren ongetwijfeld mooie woorden ook al zal de iets later overleden mevrouw niet blij zijn geweest.

De enige die écht blij wordt van de recente uitspraken van de minister-president is de autobranche.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Richie Havens

4 opmerkingen:

suske zei

en ondertussen moeten we langer werken. Deze namiddag hoorde ik een jonge collega zeggen dat het maar normaal is dat oudere werknemers even hard dienen te werken als jongere en dat rustig aan op latere leeftijd niet meer aan de orde is. Die 8% werklozen zullen dus weer wat langer moeten werken vooraleer we dood mogen vallen op ons werk.

rietepietz zei

Men zou in de rechterlijke macht óók wel eens mogen spitten wat mij betreft! De rechtspraak is soms reuze aanvechtbaar !
Mooie titels voor een beroep blijken te werken,de mens wil nou eenmaal graag éér lijken dan hij/zij is!
Voor ons géén tweede auto , die hebben we niet nodig dus ik ben weer zo'n hork die de crisis niet wil helpen bestrijden !

gerdaYD zei

Eerst en vooral: hopelijk is de uitslag van de scan positief voor je moeder!
En dan: proficiat voor het toch al een hele tijd samen zijn met je lieve vriendin.
En last but not least, bedankt voor deze weer knap geschreven analyse lieve Terrebel!

Di Mario zei

Persoonlijk heb ik liever dat mensen als ze wat kopen het in winkels doen ipv van op internet. Want mensen kunnen wel zeggen dat ze goedkoper uit zijn, maar als producten daar goedkoper zijn loopt de staat BTW mis en dan moet toch weer op een andere manier opgevuld worden. En wie betaald dat.....

Love As Always
Di Mario