Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 14, 2013

Plaspauzes


Vandaag een thema-avond gepresenteerd over het onderwerp: 'Mensen met een psychische handicap begeleiden naar betaald werk.'  Het werd een leerzame avond die door mij en mijn vriendin werd afgesloten met het nuttigen van een drankje op het verscheiden van een oude vriend.

En passant leerde ik dat La Chouffe niet het perfecte biertje is om te drinken bij een portie bitterballen. Toch wel een feitje om even door te communiceren.

Mensen hebben het tegenwoordig 'te druk' om te communiceren. Een zieke buurvrouw opzoeken in het ziekenhuis? Geen tijd. Dank je wel zeggen nadat je hen een foto hebt gestuurd? Geen tijd. Reageren op de vraag of een opdracht nog doorgaat? Geen tijd. Reageren op het voorstel om binnenkort af te spreken? Geen tijd. Je buurman bellen om te zeggen dat je vrouw ontslagen is uit het ziekenhuis om te voorkomen dat hij voor niets op bezoekuur komt? Geen tijd.

Eigenlijk is het verbazingwekkend dat mensen nergens nog tijd voor hebben want ruim drie uren per dag brengt de gemiddelde Nederlander door met televisie kijken (en twee uren op internet). Dat is dagelijks ongeveer 50 minuten aan reclameblokken.

Gaan werkelijk al die minuten op aan plaspauzes?4 opmerkingen:

Ollie zei

La chouffe , we gaan minstens een keer naar de brouwerij hotel aldaar !
Heer terrence hou mijn blog vandaag in de gaten !!! Ik heb een interessante job gevonden voor jou ! :-)

Di Mario zei

Op tijd een kaartje sturen naar een moeder van een blogger. Te laat, geen tijd ;-) Maar ik probeer eigenlijk altijd wel te reageren op mail, vragen en dat soort dingen. Maar dat komt omdat ik me mateloos erger aan mensen die het niet doen.

Love as Always
Di Mario

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel, blij dat ik weer eens bij je langs kon komen, ik heb je gemist! Bedankt voor je fijne reactie bij mijn terugkomst...
Tijd genoeg nu om op je blog te reageren nu, voor zo iets maak ik beslist tijd!

Sjoerd zei

Ik zit iedere dag denk ik zo'n 12 uur achter mijn PC...