Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, maart 08, 2013

Dankbaar (Een verhaaltje)

Dit verhaaltje is geschreven naar aanleiding van een opdracht via Twitter; @Magilsen gaf mij drie woorden op als basis voor een door mij te schrijven verhaal. De woorden zijn Vader, Dankbaar en Aandacht. Hieronder het resultaat:

==============


Na jaren van hard werken en slijmen bij de baas was het hem gelukt om te worden gepromoveerd. Hij kon niet wachten om het aan zijn vader te vertellen maar zou wel moeten. In elk geval tot het bezoekuur vanavond. Hij baalde er een beetje van dat zijn vader in zo'n standaard verzorgingstehuis lag en hoopte dat hij met zijn verhoogde salaris daar iets aan kon doen. Als zijn vader ergens kon liggen waar hij elke dag werd gewassen, waar het personeel tijd had voor een beetje aandacht...o, dat zou zo mooi zijn!

Met een glimlach rond de lippen en een verlicht gemoed stapte hij op de metro naar huis. Hij haalde de post uit de brievenbus, zette de waterkoker aan en luisterde zijn antwoordapparaat af. Twee minuten later meldde een luide klik dat het water gekookt was maar hij hoorde het niet.

Wezenloos staarde hij voor zich uit terwijl één voor één de poststukken uit zijn gevoelloze handen dwarrelden na het horen van het bericht: 'Helaas is uw vader vanmorgen overleden. Belt u ons om een en ander te regelen? O ja: met de notaris heeft hij afgesproken zijn twee ton aan financieel vermogen aan het tehuis na te laten. Wij zijn hem erg dankbaar.'

=================


7 opmerkingen:

Salty Letters zei

Dat is ai, oei en au tegelijk...
Pijnlijk op alle fronten.

rietepietz zei

Roept toch óók een hoop vragen op!
Maar waarschijnlijk was "vader"dus heel tevreden geweest over de verzorging .... hij hád immers geld genoeg om zélf andere zorg in te huren, geld dat hij blijkbaar niet voor zijn zoon wilde bewaren!

Renesmurf zei

kijk, dat is mooi, met woorden die er dan toch invoorkomen en niet echt het verhaal beinvloeden!

Sjoerd zei

Maar loonsverhoging had hij toch mooi te pakken.

Wil/Zizy zei

Ik vind het altijd kunstig als iemand meteen paar steekworden een verhaal kan schrijven/maken En zo ook van jou... en watvoor een verhaaltje.. Ik kreeg het er koud van.. voelde de bijna de klap in het gezicht van de zoon..en dan moet je met een stalen gezicht je vader nog gaan begraven en de condoleances in ontvangst nemen... Ja dit raakt mij.. dus is het verhaal, voor mij, goed geschreven..

Wondelgijn zei

Auw....

www.brillie.nl zei

Ik ben de tante waarna ik vernoemd ben ook erg dankbaar. Nul euro. Nu gelijk mijn naam veranderen.