Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, december 30, 2012

Verbieden

'Superhelden op de divan' van Jaap van Ginneken is boek nummer 16 van dit jaar en ontleedt de psyche van ondermeer de bedenkers van Kuifje en Donald Duck. Geloof mij maar: het leven van Walt Disney was geen feestje!

Gisteravond was ik op een feestje nadat wij 's middags hadden genoten van een paar uurtjes in een golfslagbad met m'n zoon en diens oudste zus. Vandaag zagen wij 'The Hobbit' in de bioscoop waar toevallig ook de wereldberoemde wetenschapper Robbert Dijkgraaf was met zijn gezin.

Stomtoevallig kwamen wij donderdag mijn oudste dochter tegen in een meubelzaak nadat wij mijn zoon's biologische moeder hadden opgezocht.

Vrijdag zagen wij mijn dochter weer maar nu met opzet. Met haar samen m'n wekelijkse allergieprik en vervolgens vuurwerk gehaald.

Een meldpunt voor vuurwerkoverlast? Alweer zo'n briljant idee van een paar mensen die zich 'politicus' noemen: 'Laten wij iets dat illegaal is voortaan verbieden!' Natuurlijk voorkomt het voorstel van GroenLinks niet dat mensen voortaan illegaal vuurwerk niet meer afsteken voor 31 december.

Net zo min zal comazuipen door 14-jarigen niet meer voorkomen als de minimum leeftijd waarop men bier mag drinken wordt verhoogd van 16 naar 18.

Maar mocht ooit worden aangetoond dat iets verbieden ertoe leidt dat het verdwijnt, dan zou ik het einde willen meemaken van domheid en doelbewust liegen voor persoonlijk gewin.

Goedbeschouwd liegen wij onze kinderen heel wat voor. Zo wijzen wij hen op de maan die zo mooi door de bomen schijnt. Onzin natuurlijk want de maan schijnt helegaar niet uit zichzelf maar reflecteert het licht van de zon.

Maar ja, probeer rond de jaarlijkse Sinterklaas-viering het liedje 'Zie de maan reflecteert door de bomen!' maar'ns uit je mond te krijgen...

Ook vertellen wij onze kinderen dat zij niet mogen snoepen voor het eten maar hoe komt het dat tijdens het koken het aantal lege wikkels van Marsrepen in de keukenla toeneemt? Gebeurt dat helemaal vanzelf of komt dat omdat wij zelf datgene doen wat wij onze kinderen verbieden?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Arend Langenberg en Arie Haspels

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik snoep nooit voor het eten, echt niet... Ook niet als ik zelf kook.

www.brillie.nl zei

Mijn leven was ook geen feest, maar een grote party. En je weet wat daarin gaande is. Op drugs na dan.

Di Mario zei

Marsrepen in de la? Nee. die zul je bij ons niet vinden. Misschien Twix... maar die gooi ik dan wel in de prullenbak. Maar nee, niet voor het eten. En anders moeten we het verbieden.

Love As Always
Di Mario

Redstar zei

Ik snoep ook niet, en marsrepen snoepen verfoei ik zelfs.
Daar worden bomen voor gekapt en apen voor vermoord.
Denk dara aan, telkens als je een marsreep eet!

goede jaarwisseling Ter

rietepietz zei

Wat zouden we een mooie wereld hebben als dat leugentje omm de maneschijn het énige leugentje was!
Marswikkels zul je hier niet in de keukenlade vinden ,zelfs niet in huis .
Op mijn leeftijd "lieg je jezelf niet meer voor " op die manier ;-)
Ik drink 's avonds graag mijn alcoholische versnapering maar ik weet daar heel goed maat mee te houden .
Kinderen opvoeden is niet makkelijk maar moet toch door de óuders gebeuren en een verbod ( op redelijke gronden )hoort daar zeker bij.Straf op "overtredingen" hoort er óók bij maar moet wel redelijk zijn en in het verlengde van de overtreding liggen zodat de straf "logisch" is !

Renesmurf zei

Ouders doen heus niet snoepen als hun kinderen dat ook niet mogen.
En wat alcohol betreft, dat is een signaal.
Alcohol is slecht voor hersenen die nog in de groei zijn, dan kan je het niet wettelijk toestaan dat er al te jong al gedronken wordt.
Dat sommige dat toch doen, daar kom je niet onderuit.
Maar men kan deze hersenvernietiging niet meer goedkeuren door zich te schuilen achter de wet.

Zilvertje zei

De allerbeste wensen voor 2013!

suske zei

weinig snoep te vinden hier maar toch last van overwicht. zo zie je maar.

een voorspoedig 2013 Mr T.

gerdaYD zei

O leuk dat jij die knappe wetenschapper Robbert Dijkgraaf zag, wat een kanjer van een man hé?
Ook leuk dat jij blijkbaar een fijne eindejaarsperiode had lieve Terrebel!